Ловец или плен?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Плен сум сакам да ме улови некоја па да и бидам трофеј... Капиталец сум :pos::pos::pos:.
Добро сега малку посериозно, е сега пошто сакам да ја слушам аудиокнигата од Сан Цу Уметноста на војувањето, има некои принципи кои што можам да ги применам, како на пример да се преправам дека сум плен а уствари сум ловец секогаш.

Секогаш сум ловец, без разлика дали пробувам да уловам тигрици или диви свињи. Кога станува збор за она првото што треба да се улови, се спремаат најразлични тактики.

Тоа што сакам да го кажам е дека јас бирам, но повеќе се воодушевувам на таа што ме одбрала мене.
И тогаш сфаќам, зошто да бидам ловец, кога два плена можат да уживаат заедно уловени од копјето на љубовта.
:helou:

Од праење плен, аир не видов години наназад па сега се преоринтирувам во ловец, поинтересно е.

Плен....Ваљда затоа што често го слушам она „ќе те изедам!“... :)

јас стално си ловам, ловам ловам и на крајот најчето испаѓам плен :toe: ... сеа не дека не сум уловил нешо :pos2:

Jas se stavam vo kategorija plen bidejki nikogas ne sum imala hrabrost da i prevzemam rabotite vo svoi race, sekogas cekam nekoj drug da go napravi prviot cekor.

nikogas ne sum bila lovec sekogas sum bila ocajnoooo lovena i taka eden lovec uspea da me ulovi:vozbud: alal da mu e kako uspea:back:

Зависно од ситуација и расположение :) Али најчесто сум плен... Иако тоа не значи дека не знам да бидам ловец... Изгледа поинтересно ми е да ме ловат отколку да ловам :) Али и кога сум пленот, бирам кој е ловецот, мислам, не може баш секој да ме улови :)
Што е подобро... За секого различно... За оној што го бива да лови, ловец :) За другите, плен...
Посигурна... Никоја :) Никогаш неможеш да знаеш...

Многу често нели во љубовните односи, додворувања се употребуваат фразите, мачка и глувче, ловец и плен и слично. Е сега мене ме интересира вие во која категорија се ставате: Ловец или плен?

Дали сте ловец, дали напаѓате, имате храброст да ги превземете работите во раце и да бидете вие во можност да бирате кој ќе биде баш потенцијален партнер?

Или сепак сте плен, чекате некој да ви пријде и со тоа всушност не сте во позиција вие да одбирате кој ќе ви пријде, туку вие сте одбраните, вас ве бираат во случајот?

Што е подобро, да се биде ловец или плен? Да бираш или да чекаш да бидеш избран?

А која е посигурна опција?

Во ова време мислам дека најдобра опција е Хиена. Додека ловецот го лови пленот хиената мудро чека ловецот да го промаши пленот и таа само да се нафрли врз веќе обработениот плен.:toe:

одсекогаш сум била ловецот, така ми е интересно. и пленот ми бил најчесто интересен се додека го бркам. после оладувала желбата.
несакам да сум плен, за мене пленот е послабиот, а слабост е последното нешто што сакам да го имам во листата на карактеристики.

скоро никогаш не сум јас пленот...
изгледа тука така се научени девојките или пак само јас такви наоѓам. незнам. и другарките мои кога ке ги прашам сите ми велат јас да бидам ловецот. во смисла подобро било машкото да е ловецот. јас не се сложвам ама сепак го практикувам тоа.
ми се има десено да сум пленот и е многу поинтересно. хехе.
точно.

ни едното ни другото ,или двете,не знам
знам само ова ако ми се погоди некој со кој знам дека можам да делам се и ќе ми биде партнер и сопатник тогаш се останато е неважно ,дали јас ќе бидам ловецот или он не е важно ,важно е да си одговараме

Па сеа интересно е и ловец и плен да бидеш :) Мада многу боље е коа таа што сакаш да ја уловиш почне да те лови тебе :)

зависи од ситуација :) :) во некоја ситуација ќе си ловец, а во некоја ќе си плен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom