Ловец или плен?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Ни ловец ни плен, ја сум иницијатор. :)
Пуштам водичка и (свесно или несвесно) го наведувам ловецот да ме посака како свој плен и да почне да ме „лови“, додека јас глумам плен.
That`s what women do :icon_lol:

Многу често нели во љубовните односи, додворувања се употребуваат фразите, мачка и глувче, ловец и плен и слично. Е сега мене ме интересира вие во која категорија се ставате: Ловец или плен?
Маркетиншките трикови и стратегии успеваат само ако се добро комбинирани.Затоа, се по потреба, иако во принцип радо би била ловецот наместо пленот и другата опција понекогаш има магија и предности.
Затоа, нема да се категоризирам, иако тие што ме познаваат знаат дека и „наивен“ предатор како група постои. :)
Дали сте ловец, дали напаѓате, имате храброст да ги превземете работите во раце и да бидете вие во можност да бирате кој ќе биде баш потенцијален партнер?
Секогаш кога некој навистина ме интересира.
Не сакам да чекам некој да го превземе чекорот за јас да се чувствувам заштитено и барано, принц ќе биде после, прво да се увериме дали ќе го биде за принц.
Или сепак сте плен, чекате некој да ви пријде и со тоа всушност не сте во позиција вие да одбирате кој ќе ви пријде, туку вие сте одбраните, вас ве бираат во случајот?
Ме бираат само кога сакам да бидам одбрана од ловецот.
Што е подобро, да се биде ловец или плен? Да бираш или да чекаш да бидеш избран?
Повторно, зависи од тоа каква е ситуацијата и со што карактер си си фатил работа, што на некој може да му биде ласкање, на друг ќе му биде нападност.
А која е посигурна опција?
Нема сигурна опција.:wink:

Ни ловец ни плен, ја сум иницијатор. :)
Пуштам водичка и (свесно или несвесно) го наведувам ловецот да ме посака како свој плен и да почне да ме „лови“, додека јас глумам плен.
That`s what women do :icon_lol:
toa e najgolemata greska na zenite,zaludno potroseno vreme i nervi,sedejki i cekajki.:smir:

ловец....добар и тоа.....сакам да ловам зш поинтересно е и попредизвикувачки...мене лично многу ми е монотоно да чекам некој да ме улови, но кој како си сака!!!

Интересно е да бидеш плен, да знаеш дека некој те лови а ти ако сакаш оставаш да бидеш уловен а во спротивно гледаш да избегаш како зајак:vozbud: Може и да се лови онака да се разбие монотоноста да се направи некоја вечер интересна дури и ако немаш доволно "куршуми" за да го уловиш пленот.

Провокатор па "плен", најчесто:icon_lol:
Но, сега ми е ловна сезона!
Значи не сум константно плен или ловец! Ми варира статусот и потребата!:pipi:

obicno sum plen :toe:
a koga sakam da ulovam nekoj samo se trudam da mu go pobudam interesot,a potoa pak sum plen:pipi::back:

па сега види вака во првиот момент оставам да ме ловат,но всушност така паѓаат во замката на ловецот и после тоа ми е многу полесно да го „распарчам“ пленот т.е да зададам краен удар и со тоа да си ја земам наградата

Иако мислам дека човек е поубаво е да е ловец и он да бира, сепак јас обично, најчесто...ок, секогаш сум во позиција на плен, затоа што сум смотана како прво во релации со спротивниот пол и никогаш не би можела да се поставам во позиција на ловец. За да бидеш ловец, треба да имаш самодоверба, да си сигурен во себе, а тоа кај мене не е баш изразено, а и некако посигрна варијатна ми е да бидам плен и да бидам бирана. Иако кога би можела, би менувала. Некогаш би била ловец, некогаш плен, зависи од ситуацијата.

....За да бидеш ловец, треба да имаш самодоверба, да си сигурен во себе, а тоа кај мене не е баш изразено, а и некако посигрна варијатна ми е да бидам плен и да бидам бирана...
А не си помислила дека „ловците“ можеби го прикриваат сопствениот недостаток од самодоверба со својата агресивност, или да бидам поблага - со иницијативата? Дека се плашат ако останат плен дека можеби никој нема да се реши да ги приулови?

А не си помислила дека „ловците“ можеби го прикриваат сопствениот недостаток од самодоверба со својата агресивност, или да бидам поблага - со иницијативата? Дека се плашат ако останат плен дека можеби никој нема да се реши да ги приулови?

Хм, да има и такви случаеви, и тоа е интересна варијанта меѓутоа јас зборев за случајот кога недостатокот на самодоверба придонесува за кочење и спречување било каков обид за “ловење“.:smir: Баш ми било интересно тоа кога има ловци како во твојот пример, не знам чудно ми е, обично недостатокот на самодоверба кочи, а не помага при такви работи.

Зависи..
Допуштам да бидам плен кога сакам да бидам.. Само не баш ко што објасни Крејзи у првиот пост пленот - го бираат.. Него појше си бирам па ме ловат.
Али ми е ок и ловец да сум стварно имаш појше избор ама мислам дека успех е кога си ловец, пленот да го направиш ловец а ти да станеш плен.. Тоест да се сменат местата.. Така е најбоље :pipi:

Тежок плен за ловење,а многу добар ловец!
Ама почесто плен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom