LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
За шоферот на Дезмонд, мислам дека тој воопшто не беше со Хуго, кога сликаа нели он беше со Дејв, оној буцкастиот :)

Ааааа во право си, сум ги помешал... ништо од тоа. А кој беше овој, познат ми е, мора да се појавил во серијава?

Го имаше во Constant, мислам дека таму и умре, на бродот на овие платеници.

Коментар за епизодава: ДЕЗМОНД!
Ако добро се сеќавам шоферот беше на бродот што експлодираше, можеби беше доктор or sth.

Значи Чарли ја бара Клер, Дез ја најде Пени, Фарадеј ја нашол црвената, на која да ме убиеш не ми текнува името моментално. Ок, ова кажува дека сите патници доживуваат ’’дезмонд момент во епизодата константа“, т.е. си ги бараат константите, или не :).

Нешто друго да кажам, сите си велиме дека само Џејкоб може да бега од островот, не знам дали памтите, и кога се вратија од островот oceanic 6, Џек една вечер го виде татко му во болница, не знам дали ви текнува, сам беше, па после се појаве и една сестра и овој се уплаше... Зборов ми е, дека и двајцата можат да си одат од островот и да се вратаат, а тоа бегањето е кажано со метафора, или пак нема метафора него перманентно бегање. Јас сигурен сум како што Џејкоб си бара замена, и Флок може многу лесно да си најде. Не знам... :)

Затоа беше некако среќен што оди со Саид, го очекуваше тоа.

Одлична епизода се на се, само нека продолжат вака!

Беше среќен зашто знае дека што и да се случи, така треба да се случи и на крај он ќе биде пак со Penny. Затоа прво се согласи на тестовите од Widmore, па после и со Саид да оди. Знае дека што и да прави, така требало и на крај ќе биде се ок. :)

Иначе, ми се свиѓа како внесуваат драматичност и напнатост за секоја акција:

Mr. Widmore: And if he isn't EMP resistant, we all die.
Jack: If I don't get this candybar out of the machine, we all die.
Mrs. Widmore: If this knife isn't properly placed on the dining table, we all die.
Mr. Widmore: If you get me this coffee cold, we all die.

Прејака епизода, не знам досеа Дезмонд центрична промашај да била... Всушност најдобрите епизоди воопшто се Дезмонд центрични...

Добар пресврт во серијава, сега ќе ми бидат интересни и алтернативните сцени, ако не друго...

Ептен добра епизода. Дезмонд никогаш не разочарал. :) Него, многу работи се поклопуваат со претходниот живот, а некои од нив за некого важат, за некого не важат. Не знам со какво образложение ќе се настапи на крајот, но нели е глупо Чарли да си е пак музичар во DS, а Даниел да не е физичар. :)

Ката и Џек нигде ги нема, а претходните сезони се се вртеше околу нив, оваа сезона ептен се запоставени, па други ликови ги превземаат нивните водачки.

@ iosonointerista

Возачот на Дезмонд е Минковски, оној што беше на бродот и кој се инфицираше исто како Дезмонд, но Дезмонд ја најде константата (Пени) тогаш, а Минковски умре на бродот.

Дезмонд е закон :vozbud::vozbud: Изгледа ипак бил со калуѓерите бидејќи пак викаше brother.

Џабе ке биде што и да кажам, lost is smarter than you :toe:

Не знам со какво образложение ќе се настапи на крајот, но нели е глупо Чарли да си е пак музичар во DS, а Даниел да не е физичар. :)

Даниел ке беше музичар доколку мајкаму не го тераше да учи физика, како што се сеќавам кога имаше епизода центрична на нему тој свиреше пиано кога беше мал. За се што Даниел стори во реалниот живот е виновна мајка му.

Најверојатно ќе се случи спојување на двете реалности во една, како шо се и сомневав.

Само да прашам нешто, вчера заборавив: само мене ме потсети таа кабината за експериментот врз Дезмонд, на колибата на Џејкоб? Со се празниот стол на средина? :)

Даниел ке беше музичар доколку мајкаму не го тераше да учи физика, како што се сеќавам кога имаше епизода центрична на нему тој свиреше пиано кога беше мал. За се што Даниел стори во реалниот живот е виновна мајка му.

Па знам де, него и Чарли стана музичар по вина на брат му, но он и во овој “живот“ е музичар. А Даниле како што гледаме е музичар во овој, но во претходниот беше физичар.

Но во оваа епизода испадна дека и Дезмонд и Даниел се сеќаваат на нешто од претходниот живот. Така Дезмонд се сети на Пени, на Чарли и на другите патници од авионот, и затоа му побара на Минковски список од патниците од авионот да ги соберем пак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom