LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Сеа почнувам да ја download-ирам 10тата епизода па ќе оставам мој коментар.
Иначе кој сака српски превод за епизодата, еве.

Ако е така ќе бидит глупо...:tapp:

Така пишува во содржина на наредната епизода.

А во понаредната треба да му се суди и тоа ќе му суди тоа чудовиштетот од чад.

А попонаредната ќе се откријат многу работи за островот оти е 100 епизода така свечено ќе разоткривале.

Размислете малце за книгата што му ја даде младиот Бен и за тематиката што ја обработува. Побарајте ја книгата на гугл и ќе видите дека не е се така рандом, нафрлано во епизодава.

Инаку да додадам дека American Idol повторно го урна Лост и го донесе до најниските рејтинзи кои ги имал некогаш. Тоа се повторува од епизода во епизода.
Сепак ДВД продажбата е феноменално добра па тешко дека ќе има последици за серијата освен можеби што нема да се појави во топ 20 листата меѓу најдобрите.

За мене секогаш ќе е најдобра не ме гајле за гледаност.

Размислете малце за книгата што му ја даде младиот Бен и за тематиката што ја обработува. Побарајте ја книгата на гугл и ќе видите дека не е се така рандом, нафрлано во епизодава.

separatereality32609.jpg

A Separate Reality is an allegedly non-fictional book written by anthropologist/author Carlos Castaneda in 1971 concerning the events that took place during an apprenticeship he claimed to have served with a self-proclaimed Yaqui Indian Sorcerer, Don Juan Matus, between 1968 and 1971. The authenticity of the book, along with the rest of Castaneda's series, has been a topic of debate since they were published.
In the book Castaneda continues his description of his apprenticeship under the tutelage of Don Juan, from which he had withdrawn in 1965. As in his previous book, The Teachings of Don Juan: A Yaqui Way of Knowledge, Castaneda describes the experiences he has with Don Juan while under the influence of the psychotropic plants that Don Juan offered him, peyote (Lophophora williamsii) and a smokable mixture of what Castaneda believed to be, among other plants, dried mushroom of the genus Psilocybe. The main focus of the book centered around Don Juan's attempts at getting Carlos to See, a practice best described as, in Castaneda's own words, "perceiving energy directly as it flows through the universe".
The book contains an introduction, an epilogue and two separate parts. Part One, "The Preliminaries of 'Seeing'", describes his re-initiation into the apprenticeship from which he withdrew in late 1965, and also describes his introduction to another brujo (sorcerer) named Don Genaro. Part Two, "The Task of 'Seeing'", elaborates on the mental processes involved with Seeing, and begins with Castaneda realizing that the plants are a necessary tool to arrive at Seeing

Издвоена реалност. Можеби и повеќе реалности? Тоа веќе звучи ко нешто. :) Ако се примени на серијава...
Сега за сега ние сме Лост...

Дури денес ја изгледав 10-та епизода. Педерски крај нема шо. Немам многу коментари за епизодава освен за книгата шо му ја деде Бен на Саид. Видов дека погоре има пост за книгата ама ништо не разбрав :). Ако може некој да преведи?

Aj objasnete zosto bi bilo glupo ako kejt go spasi ben.
Avtorite (Najgolemi Umovi spored mene) vo poslednoto intervju davaat mal hint i vikaat deka BEN NE E MRTOV i deka moze zaradi toa sto said go upuka iako on tolku mu veruvase i napravi se za da go izvadi od pozadi resetki moze toa dovelo da BEN STANE TAKOV VO IDNINA i moze ova se se imalo stvarno sluceno i nisto ne e izmeneto deka kejt jack sawyer harli... bile clenovi na DARMA i moze zatoa ben mu rece na majkl da gi donese tokmu niv vo 2ra sezona na kraj.Avtorite rekoa i deka momentot koga BEN se fati vo mrezata na ruso KAKO SE FATIL VO MREZATA KOGA ZNAEME DEKA BEN E EXTREMNO PREDPAZLIV (vo 1va sezona mislam) imalo golemo znacenje i deka ke ni go razjasnat vo 5--spored mene mislam deka BEN ke prezivee i ke go pamti said mnogu dobro kako sto znaeme pred BEN da bide faten vo mrezata SAID I RUSO ZBOREA pa mislam deka ben go videl SAID i od vcudonevidenost ne pazel i se fatil vo mrezata.Vo 5 sezona epizoda 12--DEAD IS DEAD e epizoda okolu BEN i mislam togas ke se razjasnat mnogu raboti.Ni ostanuva da cekame i da vidime.:vozbud:

Видов една кратка анализа на предходната епизода со изјави од актерите. Посебно интересна онаа на дечкото кој го глуми младиот Бен, кој рече: „оној стариот лош Бен кој го знаеме добро...можеби и не постои“

Lost?

Енивеј, еве линк за јутјуб, со тоа што можеби е потребно да сте регистрирани за овој клип...

ги гледам и многу ми е интересно

Па се знај брат , ништо не е рандом во серијата досега се е со некоја причина што би рекол Лок :) ама шо знам малку настаните "оглупеа" не мораше пример да го убива Саид Бен ,па сега уствари го погодил во незнам што, куршимот за 1 мм не му го погодил срцето и такви глупи работи, плус то Саид е професионален убец, еднаш пука и толку. Така да сепак ова глупо им е осмислено. :tapp:

Знае некој колку епизоди ќе има сезонава?!Ќе гураат до 22 или ќе прават полу-сезона?!Енибади?

Знае некој колку епизоди ќе има сезонава?!Ќе гураат до 22 или ќе прават полу-сезона?!Енибади?

17 епизоди има 5-тава сезона и ќе трае до 13ти мај. Последните 2 епизоди ќе ги даваат заедно, исто како лани на финалето на 4тата сезона.

6-тата сезона која е и последна ќе има исто 17 епизоди и ќе започне идната година во фебруари и ќе трае до мај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom