LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Јас мислам дека кога ќе им снема пари, ќе направат филм за што се случувало пред Џејкоб/Миб и како настанал островот. Како и со сите други успешни серии.

Ај ако може торент за последните две епизоди?

И? Што беше островот? Што фајде од тајм травел? Добра беше ова епизода, добар крај, баш онака ’’разумен’’. Ама... многу работи, т.е. многу важни работи не ги одговорија, работи за кои цели епизоди се направени...

Ептен сум разочаран!!!!И сега шо???Јас искрено ама баш ништо не разбрав.Финалево беше досадно в крај.Искрено едвај чекав да завршит.Требит да чекаме филм во кој ќе ги објаснат работиве,книга или...???Ма упм да фатат.Не ми се пишит.
п.с.како е можно бе авион да полета од плажа????

Ке направат некој Spin-Off ке објаснат убаво,прво да излезат двд-ијата па после кога ке снемаат пари ке има нешто :D

После првото гледање, мислев дека крајот е многу лош, ама сега го гледав финалето уште еднаш и мислам дека сфатив најголем дел од работите и дека ова беше единствен добар начин да завршат.
Ај жити све просветли не овдека и кажи ни шо свати???
Еве мене конкретно ме интересират шо беше финтата во црквата со светлото и крајот со Џек и она кучено,и кој авион му прелета над глава???Oceanic 815,Аjira или тоа беа продуцентите кои бегаа од разгневените фанови???

Ај жити све просветли не овдека и кажи ни шо свати???
Еве мене конкретно ме интересират шо беше финтата во црквата со светлото и крајот со Џек и она кучено,и кој авион му прелета над глава???Oceanic 815,Аjira или тоа беа продуцентите кои бегаа од разгневените фанови???

Ја ќе те просветлам, не од мој аспект, него од тоа што сакаја продуцентите да кажат со црквата... Flash Sideways ти е всушност Purgatory креирано од патниците каде се присетија на најбитните мигови од својот живот, миговите поминати на Островот... И каде едноставно се помируваат со сето што го поминале и вртат нов лист, THEY FINALLY MOVE ON. A aвионот беше Ажира.

Пак ќе речам, не е ова мое размислување, ова е тоа што сакаја да ни го кажат.

Ја ќе те просветлам, не од мој аспект, него од тоа што сакаја продуцентите да кажат со црквата... Flash Sideways ти е всушност Purgatory креирано од патниците каде се присетија на најбитните мигови од својот живот, миговите поминати на Островот... И каде едноставно се помируваат со сето што го поминале и вртат нов лист, THEY FINALLY MOVE ON. A aвионот беше Ажира.

Пак ќе речам, не е ова мое размислување, ова е тоа што сакаја да ни го кажат.
И значит цела 6 сезона не замараа со парарелно дејствие кое уствари било присетување,креација на ликовиве за најбитните моменти поминати на островот.Вауууу.Генијално.

И ја така разбрав. Како и да е, ме болеше *** што ќе се деси во алт затоа што одпочеток не ми се допаѓаше и сметав дека е стаено чисто колку да попунува време, а сега гледам дека е за да и дадат амерички глуп крај на серијата. Подобро сите да умреа несреќни него вака.

Значи се фокусираа на дел кој што е вметнат само во шеста сезона, а не се фокусираа на целата серија.

Е сеа што и како и зошто ништо не кажаа. Shit on a stick. Многу ми го расипа впечатокот последнава епизода, како сето тоа за џабе да сум го гледал.

И се кладам некој да почне пак да ја гледа одпочеток пак нема да знае што се дешава.

Сентиментален крај, иако сите со различни очекувања и барања финалево беше маестрално со се музика, со се сцени.

Значи сите што умреа на островот се најдоа пред рајот, но тие што успеаа да избегаат со авионот Лапидус, Ричард и Мајлс ги немаше таму, а Кејт, Сојер и Клер иако и тие беа во авионот беа со другите мртви.

во некои од релиигите имат дека после смрта , има наносекунда или можит трајт многу долг период , се додека не се сетиш на смрта .
а за да се сетиш на смрта морат да се сетиш на луѓето што беа со тебе .
Алт беше тест на џек . А крајон на алт беше рајот изгледа..
сите на едно место се сетија .
А додека се што се дешаваше на островон беше реалност , вистина , со дарма со џејкоб .

Да почнеше серијава со Алтернативната линија ќе беше уште поголеми топои :). Тоа со Мац пред некое време зборувавме... Ако веќе сето ова сра*е му беше однапред испланирано, јако ќе беше серијава да почни со тоа што Фарадеј му пристапува на Дезмонд и му кажува за тоа дека напишал сложена равенка, иако е музичар итн итн... :)

Уствари доволно е да се гледа првата епизода од серијава и цела 6-та сезона.Останатото испадна вишок.Нити ДАРМА,нити Другите,нити Статуата,Time travel,кој е Џејкоб,како се викаше бе брат му не кажаа,и уше многу други работи.А крајното и најважно не кажаа што е ебениот Остров.
леле уше не можам да се помирам како заврши серијава.

Подобро вака да беше, I'm serial.

Уствари доволно е да се гледа првата епизода од серијава и цела 6-та сезона.Останатото испадна вишок.Нити ДАРМА,нити Другите,нити Статуата,Time travel,кој е Џејкоб,како се викаше бе брат му не кажаа,и уше многу други работи.А крајното и најважно не кажаа што е ебениот Остров.
леле уше не можам да се помирам како заврши серијава.

Цитирам еден коментар што го најдов на интернет: "The island was just a catalyst for the story and not nearly as important as the people there."

Инаку, да, превише го заборавија островот и мистериите, а многу се фокусираа на луѓето. Не знам, ваљда ми се допадна крајот. Навивав за Џулиет и Соер :)

Инаку, Christian Shepard во библиски термини значи "пат до рајот".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom