LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    290

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.807
И ја имам едно прашање:
Во SW, кога беа во болницата, Клер му рече на Џек дека допатувала со Oceanic 815, минатата среда. Демек околу една недела горе долу изминало од летот.

До тоа време, Бен во школото имаше некое време околу станувањето на директор во школото, Дезмонд разбра се, го повреди Лок, Џек го лекува Лок, Лок заминува од терапија... итн... Можно е сето ова да се случува во ете, 10-тина дена?

Или направиле превид?

Н

'Никола'

Гостин
Истото го разглобувам и јас цел ден, ама тешко дека ќе најдеме одговор.
Најверојатно би било дека е превид, но не ја исклучувам можноста на крај сето ова со SW да испадне сосем различно од тоа што мислиме. Не можам да објаснам како го замислувам, ептен преизвртено.:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.807
Истото го разглобувам и јас цел ден, ама тешко дека ќе најдеме одговор.
Најверојатно би било дека е превид, но не ја исклучувам можноста на крај сето ова со SW да испадне сосем различно од тоа што мислиме. Не можам да објаснам како го замислувам, ептен преизвртено.:)
Да да, и мене таму ми оди паметот... мислам дека нема да биде баш алт-реалност како што си мислиме.

30 минути + а? Биќе рата... :)

Член од
3 мај 2010
Мислења
41
Поени од реакции
0
Значи очигледно е дека целта на MIB е да си оди ДОМА и на преживеаните им викаше дека мораат да одат со авионот сите и да направат ситуација сична кога идеа со авионот ,епа сега кога уби(па иако не лично се смисли тој) неколку од патниците на авионот како точно ќе си оди ДОМА или ако воопшто тоа сака или тој само треба да ги убие сите( не лично да ги натера самите меѓусебе) и така ќе си оди, и имам една луда идеја мислам дека MIB е заљубен во Клер :back: многу ја штити или можеби му треба само жена за да го напушти островот па којзнае што и зборувал на островот 3 години или колку се заедно

Сега ја изгледав, и конечно Џек ги „превзема работите во свои раце.“ :)

Не озбилно, сценава ме потсети на она со Ричард во Блек Рок и динамитите. Џек знае што прави бидејки е кандидат, а се промени откако Џејкоб ги донесе со Хуго на светилникот. Да го слушаа, сигурно немаше да пукен бомбата, бидејки како што кажа он, Флок не може да ги убие.

Па така се испоубија меѓу себе, а сега заедно со Дезмонд, ќе бидат „јачи него икада“.

Прашање за милион денари: Каде е Видмор? :)
Видмор може работи за Флок бидејќи тој не беше во подморницата или пак за Џејкоб и знае дека ова ќе се случело и избегал:salut:

И ја имам едно прашање:
Во SW, кога беа во болницата, Клер му рече на Џек дека допатувала со Oceanic 815, минатата среда. Демек околу една недела горе долу изминало од летот.

До тоа време, Бен во школото имаше некое време околу станувањето на директор во школото, Дезмонд разбра се, го повреди Лок, Џек го лекува Лок, Лок заминува од терапија... итн... Можно е сето ова да се случува во ете, 10-тина дена?

Или направиле превид?
Алтернативната реалност е на некој начин поврзана со оргиналната иако таму е 2004 овде 2007 како што рече Даниел битни се THE VARIABLES т.е. луѓето и тие ги прават промените па ако сака да биде и назад во минатото или во некој друг паралелен универзум исто е,времето не е причина јас мислам, бидејќи луѓето прават многу настани да се случат дури и во еден ден

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
И ја имам едно прашање:

Или направиле превид?
Мислам дека не е превид... Може неколку работи да се случуваат паралелно.Тоа со Десмонд и Чарли паралелно со Бен и Лок во школото и така натаму....може изгледа дека нема доволно време, но мислам дека е можно се да се склопи во една недела.

А и да е превид па не е некој голем превид....На се не мора да се бараат маните...Ама пак ако до толку ти смета тој мал детал тогаш разбирам....:smir:

Значи очигледно е дека целта на MIB е да си оди ДОМА и на преживеаните им викаше дека мораат да одат со авионот сите и да направат ситуација сична кога идеа со авионот ,епа сега кога уби(па иако не лично се смисли тој) неколку од патниците на авионот како точно ќе си оди ДОМА или ако воопшто тоа сака или тој само треба да ги убие сите( не лично да ги натера самите меѓусебе) и така ќе си оди, и имам една луда идеја мислам дека MIB е заљубен во Клер :back: многу ја штити или можеби му треба само жена за да го напушти островот па којзнае што и зборувал на островот 3 години или колку се заедно
Највероватно па мислам и сигурно за да си замине од островот MIB мора да ги убие кандидатите. Последната сцена некако ми изгледаше дека е во исчекување да види што ќе се случи, но како да осети дека само некои од нив умреа(Џин и Сун...). Можеби да ги убиеше сите ќе можеше веднаш да го напушти островот.Плус тоа што Џек го кажа во подморницата.

Исто стојам на нешто што го кажав пред некое време.Мислам дека е можно да еден од кандидатите да ја веќе презел одговорноста на Џејкоб, а да не знае за тоа. Џек?!

Баш ме интересира што му значеше на Саид кога му рече на Џек : Its You!

P.S @ Кралот... хехе Во случај да не се зезаш. Мислам нема шанси сега да отвораат љубовна врска помеѓу Клер и МИБ.... Јас мислам дека би било глупаво и прекасно за такво нешто....

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Можеби никогаш не му била целта да си оди дома, него да се ослободи од сите кандидати. Maybe its part of the game. Али како што рече Џек, неможе едноставно да ги убие, мора сами да ги натера да се убијат :)

Член од
3 мај 2010
Мислења
41
Поени од реакции
0
Мислам дека не е превид... Може неколку работи да се случуваат паралелно.Тоа со Десмонд и Чарли паралелно со Бен и Лок во школото и така натаму....може изгледа дека нема доволно време, но мислам дека е можно се да се склопи во една недела.

А и да е превид па не е некој голем превид....На се не мора да се бараат маните...Ама пак ако до толку ти смета тој мал детал тогаш разбирам....:smir:

Највероватно па мислам и сигурно за да си замине од островот MIB мора да ги убие кандидатите. Последната сцена некако ми изгледаше дека е во исчекување да види што ќе се случи, но како да осети дека само некои од нив умреа(Џин и Сун...). Можеби да ги убиеше сите ќе можеше веднаш да го напушти островот.Плус тоа што Џек го кажа во подморницата.

Исто стојам на нешто што го кажав пред некое време.Мислам дека е можно да еден од кандидатите да ја веќе презел одговорноста на Џејкоб, а да не знае за тоа. Џек?!

P.S @ Кралот... хехе Во случај да не се зезаш. Мислам нема шанси сега да отвораат љубовна врска помеѓу Клер и МИБ.... Јас мислам дека би било глупаво и прекасно за такво нешто....
Иако звучи смешно го слушнав ова на интервју еднаш и ми звучеше чудно но со текот на оваа сезона стварно можеби има нешто во тоа што го зборуваат креаторите на шоуто

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Иако звучи смешно го слушнав ова на интервју еднаш и ми звучеше чудно но со текот на оваа сезона стварно можеби има нешто во тоа што го зборуваат креаторите на шоуто
Одлично видео...Посебно крајот....

Сепак не добив некоја вибрација дека станува збор баш за некоја љубовна врска помеѓу Лок и Клер и не ми се верува на тоа да се сведе.

Ама Лост е Лост и како што си кажаа и самите креатори целта им е до самиот крај да погодуваме и да не знаеме како ќе заврши...

Член од
3 мај 2010
Мислења
41
Поени од реакции
0
Можеби никогаш не му била целта да си оди дома, него да се ослободи од сите кандидати. Maybe its part of the game. Али како што рече Џек, неможе едноставно да ги убие, мора сами да ги натера да се убијат :)
Овој MIB некако ужива да убива којзнае можеби тоа го прави само од забава лелееееееееееееееееееееее стварно фановите сите сме биле во право кога најпрвин го викавме ЧУДОВИШТЕТО

Одлично видео...Посебно крајот....

Сепак не добив некоја вибрација дека станува збор баш за некоја љубовна врска помеѓу Лок и Клер и не ми се верува на тоа да се сведе.

Ама Лост е Лост и како што си кажаа и самите креатори целта им е до самиот крај да погодуваме и да не знаеме како ќе заврши...
Да би било малку смешно така одеднаш но јас сигурно мислам дека ќе биде објаснето тоа што се случува меѓу нив и дека ќе ги гледаме во некоја идна сцена каде ќе го решат ова ама ако се случи :nesvest: стварно ни на крај памет не би ми дошло гледајќи ги претходните 5 сезони дека ова би се случило и дека се ќе се сведе на тоа

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.704
Поени од реакции
34.245
It's going to be you!

Друго време е тоа. И мислам дека беше нешто у стилот, лично мислење на Саид. Јас мислам дека намерно го форсираат Џек као кандидатот, за на крајот не остават со отворени вилици. Еден мал горчливо-сладоок мајндфак.

Што се тиче со љубовната афера за Клер, нема врска според мене. МИБ планираше и таа да е во подморницата, не ја спречи ни ништо, туку таа сама остана да се бори и испушти возот. Чиста коинциденција според мене што се спасила.

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
It's going to be you!

Друго време е тоа. И мислам дека беше нешто у стилот, лично мислење на Саид. Јас мислам дека намерно го форсираат Џек као кандидатот, за на крајот не остават со отворени вилици. Еден мал горчливо-сладоок мајндфак.

Што се тиче со љубовната афера за Клер, нема врска според мене. МИБ планираше и таа да е во подморницата, не ја спречи ни ништо, туку таа сама остана да се бори и испушти возот. Чиста коинциденција според мене што се спасила.
А си реков да ја вратам сцената да не згрешам... Ама добро.На тоа и мислев.

Исто така се сложувам и со мислењето за Клер и МИБ

П.С.
Најголем мајндфак би било чичко Лапидус да е новиот Џејкоб :pos2::pos2::pos2:

Освен ако не умре.... Еве јас уште сега ќе речам. Ако Лапидус не умре во оваа епизода односно ако во некоја од следните епизоди го вратат назад....Нешто големо му спремаат.... :pos2::pos2: :kesa: :salut:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Чисто промашување ќе биде ако Лапидус биде новиот Џејкоб... барем тоа е мое мислење. Јас мислам дека Соер ќе биде новиот Џејкоб, обично секогаш е така, оној на кој најмалце се надеваш, тој е... :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Не дај боже Соер да го заебат така :), он да биде новиот Џејкоб, најдобар лик е у серијава, штета што го фураат докторот у прв план. И сега у оваа епизода, он го спаси на Соер, а бе ајдеее sweet irony; он ја носи на совест Џулиет, сега направија Соер да биде крив за смртта на тројца :tapp:.
Пошто упатуваат на Џек, нема шанси он да биде новиот Џејкоб, Соер гледа да се врати што побрзо, Пегавана не е , т.е. пречкртана е , Кинезине умреа, значи остануваат Хуго и Клер, па сеа бирајте. Ја мислам дека ќе направат некој емотивен момент измеѓу Џек и Клер, Клер ќе остане и ќе и рече на Кејт да се грижи за Арон пошто ја знае неа како негова мајка и она ќе го заебе некако ''Лок'' пошто и верува.
Иначе, бајги емотивна последнава епизода, и дебелиот кога се расплака на крајот, тоа беше врв!

ЕДИТ го заборавив Бен ама нема шанси он да е новиот Џејкоб пошто нели треба да биде некој од овие што се урнаа....или не?
Јебига, заборавив доста работи од серијава, ипак е 6 сезона, 300 работи се исподешаваа :)

ЕДИТ 2 е јеби га го заборавив и Дезмонд :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.807
А од кај знаете сите дека ќе има нов Џејкоб?

Kajgana Shop

На врв Bottom