LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
не верувaм декa ќе зaврши тaкa едностaвно...ќе чекaме до 23 мaј

Најдов време да ги изгледам триве епизоди.

Очекувано.
Живеат на две места.
Ajде издржете уште само 15 епизоди, ама и тогаш ќе заврши у стил објаснете си како сакате и како ви одговара :icon_lol:

Уште неколку епизоди и почнувам 6та сезона.

Дали 6x00 треба да симнувам, наводно некое објаснување односно потсетување за тие што имаа пауза било. Мене ми се уште свежи сеќавањата. Да симнувам или не? :)

И Сан беше допрена од Џејкоб на нејзината свадба со Џин, па само Џин се врати во 77ма, ова уште тогаш го спомнав кога наводно во 77ма отишле оние кои биле допрени од Џејкоб.

Дали 6x00 треба да симнувам, наводно некое објаснување односно потсетување за тие што имаа пауза било. Мене ми се уште свежи сеќавањата. Да симнувам или не? :)

Нема потреба, особено ако неодамна си ја гледал 5-та сезона.

Немаш причина да ја симнеш. Јас епизодите од петтата сезона ги изгледав пред повеќе од пола година, па сега одма почнав од првата епизода и никому ништо.

Подосадна серија не сум видел. Отекоа, они прво планирале доста помалку епизоди, односно првата сезона но кога видоа што народ се попали почнаа да снимаат 304 сезони. Лост за мене се изгубени со почетокот на втората сезона.

Подосадна серија не сум видел. Отекоа, они прво планирале доста помалку епизоди, односно првата сезона но кога видоа што народ се попали почнаа да снимаат 304 сезони. Лост за мене се изгубени со почетокот на втората сезона.

Значи незнам колку пати имам пишано: ЛОСТ е проект од 6 сезони, од почеток е планиран како таков. Имав извадено и инфо на времето сега не барам. Само еден член имаше тука кој тврдеше дека биле планирани 4 ама не ми извади никаков податок.

Обично сериите идат на популарност и рејтинг, изгубиш рејтинг те сечат и чао. Линделоф и Кјуз имаа договор со телевизиската куќа, и уште порано гледав едно интевју во кое зборуваа дека им објасниле зошто серијата мора да има 6 сезони. Луѓето прифатиле и им кажале дека без разлика на рејтингот, серијата ќе се тера 6 сезони.

Како таква, мислам дека е уникатен пример, незнам за друга серија која добила вакво одобрување.

Значи незнам колку пати имам пишано: ЛОСТ е проект од 6 сезони, од почеток е планиран како таков. Имав извадено и инфо на времето сега не барам. Само еден член имаше тука кој тврдеше дека биле планирани 4 ама не ми извади никаков податок.

Обично сериите идат на популарност и рејтинг, изгубиш рејтинг те сечат и чао. Линделоф и Кјуз имаа договор со телевизиската куќа, и уште порано гледав едно интевју во кое зборуваа дека им објасниле зошто серијата мора да има 6 сезони. Луѓето прифатиле и им кажале дека без разлика на рејтингот, серијата ќе се тера 6 сезони.

Како таква, мислам дека е уникатен пример, незнам за друга серија која добила вакво одобрување.

Еј да, и јас порано имам прочитано вакво нешто, дека серијата уште на почеток се знае дека ќе биде 6 и без оглед на се така ќе остане до крај. Баш и поради овој факт се надевам на одличен завршеток. Штом прифатиле ваков проект однапред, без проба дали да видат ќе има ли рејтинг или не, без можност да сечат значи има нешто добро со што гарантираат режисерите за добра серија:)

А шпекулации за серии има милион, сега најново шо слушнав Prison Break ќе имало нова сезона :pos2: али ај да не бегам од темата

Еве една многу добра теорија:
http://theoriesonlost.blogspot.com/2010/02/incident-opened-door-and-desmond-closed.html

Многу интересна теорија :) Можам да речам дека оваа според мене е подобра од на IOsonoINTERISTA :) Не вервам дека е 100% точна... ама се надевам дека „тајната“ на LOST е нешто слично на оваа теорија :)

Еве една многу добра теорија:
http://theoriesonlost.blogspot.com/2010/02/incident-opened-door-and-desmond-closed.html

Многу интересна теорија :) Можам да речам дека оваа според мене е подобра од на IOsonoINTERISTA :) Не вервам дека е 100% точна... ама се надевам дека „тајната“ на LOST е нешто слично на оваа теорија :)

Мене и понатаму ми се допаѓа теоријата на IOsonoINTERISTA :pos:

Шала на страна, утре ќе го читам ова пошто сега се гасам. Ја прочитав набрзина и делува интересно. Повеќе наликува на теоријата на Димитар ако не се лажам.

Сепак, во заклучокот апсолутно се поклопуваме со пријателов:

Basically what I am saying, is that to watch this season chronologically, you would watch the entire storyline on the island from beginning to end, then the storyline in L.A. in the Lost Sideways universe from the premiere to the finale.
значи и тој и јас викаме дека хронолошки, прво се случува се што се случува на островот, а кога ќе заврши тоа, се случува она што се случува по LA X, односно слетувањето на авионот.

Разликата е што јас имам пократка теорија околу тоа како ќе се одвиваат работите во 6-та сезона, а тој има поопширна теорија која ја покрива целата серија. Посебно ми се допадна теоријата за бројките, ако не се лажам, до сега не сум видел саглам теорија за бројките...

Следната епизода ке излезе 2 часа порано од оној термин кој беше резервиран до сега во Америка ( наместно во 21:00, 19:00), причина, зимските олимписки игри.

Ова инфо е пред Се за оние кои ја гледаат во живо преку лајв стриминг, да знаете дека истата ке биде 2 часа порано од термините на претходните 3 епизоди, односно ќе започне во 1 часот по полноќ.

Tonight's new episode titled "The Substitute" begins at 9|8c on ABC. On the Island, Locke needs help to further his cause - who will he seek out first? Also, an enhanced version of last weeks episode, "What Kate Does" airs at 8|7c.

lostl.png

Да се надеваме дека стварно ќе добиеме некои одговори :)

lostl.png

Да се надеваме дека стварно ќе добиеме некои одговори :)

Јас се надевам дека Carlton Cuse кога кажа дека после 3-та епизода долго ќе сме зборувале само за LOST (пред почетокот на сезонава), мислел на оваа епизода, пошто првата беше дупла.

Со оглед на тоа што после предходната епизода која ја сметаме за 3-та немаше што да се дискутира, се надевам (и претчувствувам) дека мислел на оваа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom