LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Луѓе што ви е на вас бе, што и фалеше на епизодава? Мене баш ми се свиѓеше. Знам дека наместо да ги расчистуваат мистериите, они додаваат уште толку, ама тоа барем за мене е добра работа. Плус, епизодава имаше неверојатен крај, така да одвај ја чекам следната :vozbud:

PS: некој спомна дека епизодите од 4та сезона биле тиња... ЊТФ!!! 4та сезона баш беше пресвртница во серијава. Заради неа Лост се врати на старите добри патеки.

Точно. Моментално сум на 4та сезона и ги издвојувам 2. 3. 8. и 9. како клучен пресврт во серијата.

Иако го имам Џек како аватар, воопшто не ми се допаѓа неговиот лик. Посебно не во овие епизоди во шестата сезона, го имаат направено некако глупав.

@Олд скул мк

Имаше неверојатен крај епизодава ....
се појави Клер, ваооуув, искрено, не, немаше неверојатен крај, него по споменувањето на Клер од страна на Доген ептен предвидлив беше крајот на оваа епизода, попредвидлив здравје
.

Се на се склопено за денес, Filler, ништо повеќе, ок, тука беше
и инфекцијата, апчето, фамозниот тест врз Саид кој тој не го помина, али останатите пополнети 30 минути со Кејт, емо моментите на Соер, по незнам кој пат контракциите на Клер
и остало беа boooring, може ок епизода за 3та-4та сезона стандард, али дефакто не е ок за 6та ( последна ) сезона, на 13 епизоди до крај.

Него гледам додадени мистерии од оваа епизода, кои беа тие ? :|
Ако алудирате на
'' Инфекцијата ''
, тоа е веќе е познат елемент уште од прва сезона, сега само повторно се спомна иначе бевме сведоци во петата сезона дека
истата ги преобразува луѓето ( Русо и останатите од нејзината багра ).

Луѓе што ви е на вас бе, што и фалеше на епизодава? Мене баш ми се свиѓеше. Знам дека наместо да ги расчистуваат мистериите, они додаваат уште толку, ама тоа барем за мене е добра работа. Плус, епизодава имаше неверојатен крај, така да одвај ја чекам следната :vozbud:

Таман мислев дека сме едногласни :)

Еве Мац ќе објасни што се случуваше во епизодава, од името на сите нас:

Кажи ми.
Не ти кажувам.
Кажи ми бе.
Не ти кажувам.
Абе кажииии мииии плииз.
Не ти кажувам бе, одјеби.

:pos:

Па и јас мислам дека не беше толку лоша епизодава.

Она што сега не ми е јасно е следново

Ако Доген и компанија се добрите момци,а испаѓа дека Клер(сестрата на Џек) е исто така “инфицирана“,што и да значи тоа, дали испаѓа дека и Кристијан(таткото на Џек) е исто така “инфициран“ и дека тие припаѓаат или се заедно со Смоуки?

И што беше работата со клер? Избушавена? Уплашена? Не личеше на себе. А последен пат кога ја видовме на островот ептен изгледаше самоуверено и искулирано(во кабината на Џејкоб) заедно со Кристијан?

А додека сме кај кабината која беше целта на прашокот околу неа? Да му се забрани пристап на Смоуки? Или да го зачуваат смоуки внатре?Зошто наводно Џејкоб му се обрати на Лок со Help Me?Да не беше тоа Флок?

Илана исто така рече дека одамна Џејкоб ја напуштил кабината и дека нешто друго живее тука?

Јас мислам дека има уште една страна во целава оваа приказна и дека не се само Џејкоб и Флок со такви уникатни моќи... Мислам дека
Кристијан и Клер се на сосема различна Страна...

Any Thoughts?! :smir:

Незнам зошто Клер и Кристиан би биле на различна страна. Очигледно е дека Клер е на спротивна страна од оние во храмот кои се со Џејкоб. И таа и Саид се инфицирани од истото нешто, тие сакаа да го убијат (или прочистат, којзнае) Саид од тоа, таа ги свитка тие двајцата кои сакаа да го убијат Ким... Соу ОК, Клер, Кристиан, Саид и Лок, сите мртви и преземени од тоа чудото (Саид во процес на преземање). Ова значи и дека во кабината во која беа Клер и Кристиан,не беше Џејкоб.

Можно е на крајот на краиштата Флок да нема моќ да земе едно тело/имиџ туку преку нешто друго да влегува во сите овие и да ги контролира.

Уште една теорија околу мртвите тела ми падна на памет ама една очигледна работа ми ја руши: Ние сме под впечаток дека овој Флок или MiB или што и да е, го зема имиџот на некој од мртвите (како Лок). Затоа ни изгледа дека она што му се случува на Саид е различно од она на Лок, затоа што Саид беше мртов и неговото тело не остана мртво, со копија од Саид некаде, туку тој се разбуди. За разлика од Лок, чие мртво тело е тука. Што ме тера да мислам дека има некоја финта тоа чудото да влегува баш на тој начин како кај Саид, и кај Клер, Лок и Кристиан. Наоѓа мртво тело, влегува во него и го презема.

Она што очигледно не руши е мртвото тело на Лок, но што ако за тоа излезе некое заебано објаснување?

Само идеја, иако и мене ми изгледа ужасно во моментов.

Ајде, белким ќе се случи нешто следната недела :)

Што се деси со последнава епизода. J.J. Abramas почна да гледа Шехерезад?

Еве едно интересно линкче: http://neverseenlost.wordpress.com/ .

Дечкото ги објаснува епизодите од последната сезона на LOST, а пред тоа никогаш немал гледано ниту една епизода. :)

Wow колку ми е антипатична Кејт. Дај веќе нека се одлучи за Џек и нека го остави Соер на раат. Цел на третава епизода беше да се прикаже дека Кејт ќе го присвои Арон, исто како и на островот. Значи и да не паднеле на островот, иднината ќе им биде иста.

Незнам зошто Кејт и Кристиан би биле на различна страна. Очигледно е дека Кејт е на спротивна страна од оние во храмот кои се со Џејкоб. И таа и Саид се инфицирани од истото нешто, тие сакаа да го убијат (или прочистат, којзнае) Саид од тоа, таа ги свитка тие двајцата кои сакаа да го убијат Ким... Соу ОК, Клер, Кристиан, Саид и Лок, сите мртви и преземени од тоа чудото (Саид во процес на преземање). Ова значи и дека во кабината во која беа Клер и Кристиан,не беше Џејкоб.

Не ми се верува дека Кејт е инфицирана. Мислам дека сега за сега само Клер и евентуално Саид се инфицирани.

А пошто Лошиов Лок го презема ликот на Лок, што е оној кој го видовме во минатата сезона до Џејкоб на брегот-и тој изглед му бил преземен? И кај му е сега телото? Не мислам дека неговото тело се транформирало во телото на Лок, туку неговиот дух. Ако е така, кај го осавил сега неговото тело?

Wow колку ми е антипатична Кејт. Дај веќе нека се одлучи за Џек и нека го остави Соер на раат. Цел на третава епизода беше да се прикаже дека Кејт ќе го присвои Арон, исто како и на островот. Значи и да не паднеле на островот, иднината ќе им биде иста.

Не ми се верува дека Кејт е инфицирана. Мислам дека сега за сега само Клер и евентуално Саид се инфицирани.

А пошто Лошиов Лок го презема ликот на Лок, што е оној кој го видовме во минатата сезона до Џејкоб на брегот-и тој изглед му бил преземен? И кај му е сега телото? Не мислам дека неговото тело се транформирало во телото на Лок, туку неговиот дух. Ако е така, кај го осавил сега неговото тело?

Моја грешка, мислев Клер.

За второто реков, засега изгледа дека нешто (значи не мора да значи дека MiB) лично го презема телото/духот. Примерот со Саид покажува дека го презема телото, а не духот. Затоа си помислив дека можеби не сме во право што мислиме дека го презема духот (имиџот) прави некаква копија, а мртвото тело останува мртво (Лок). Туку дека им ги презема телата, а за Лок ќе излезе некакво објаснување.

Може и не е така важно.

Оној јапонецот на Џек му кажа нешто отприлика вака: „има темнина која расте во него (Саид), и кога ќе стигне до срцето, никогаш повеќе нема да биде ист“.

Што ме тера да мислам дека се преземени од некоја материја која ја контролира MiB, а не од него лично или од друг човек. Можеби истата материја од која е направен Смоуки???

Еве едно интересно линкче: http://neverseenlost.wordpress.com/ .

Дечкото ги објаснува епизодите од последната сезона на LOST, а пред тоа никогаш немал гледано ниту една епизода. :)

Thoughts I Have
Everyone seems unfairly angry at Jake. If you pitched an idea to me that involved setting off an H-bomb on an island, you’d have to have A LOT of factual support for me to go along with it. And if it didn’t work, well, I don’t think I have much right to point the finger.

Where’d all these modern amenities come from? They used flashlights that I assume use D batteries. I have a hard time finding those in a major city.

Also, they have beer.

I can’t get over the fact that they ignored the Indian dude and let him die.
For a deserted island there are an awful lot of people.
Bloody kisses are gross. If I was Sawyer I would have killed time until Juliette died so I wouldn’t have to swap platelets.
While on the Sawyer topic, why is he helping a fugitive escape the TSA?

Everyone is pretty well kept for having been on an island. Even Richard looks like he has his supply of eyeliner.

When the plane landed I was expecting a cut shot to an autistic kid playing with an island snow globe.

Братов е збунет тотално. Болд :pos:

А инаку за ликот Џек, баш во шестава сезона ми е најинтересен лик, посебно вон островот, дури и има смисла за хумор, и се смеј одвреме навреме. :)

Типот погоре е тотално изгубен. Ние што гледаме 5 години не знаеме, тој ќе ни каже хаха

Туку гледајте колку се релативни ликови за кои имаме впечаток дека „без нив не се може.“ Повеќето од нив биле одбрани затоа што актерите им се допаднале на продуцентите, инаку:

The main character Jack was originally going to die in the pilot, and was hoped to be played by Michael Keaton; however, ABC executives were adamant that Jack live.
Јеп, да го глумеше Michael Keaton, и јас би го убил во пилотот :)

Before it was decided that Jack would live, Kate was to emerge as the leader of the survivors; she was originally conceived to be more like the character of Rose.
Кејт, лидер???

Dominic Monaghan auditioned for the role of Sawyer, who at the time was supposed to be a suit-wearing city con man. The producers enjoyed Monaghan's performance and changed the character of Charlie, originally a middle-aged former rock star, to fit him.
Улогата за Чарли напишана специјално, само за да биде во серијата.

Jorge Garcia also auditioned for Sawyer, and the part of Hurley was written for him.
И Хуго сакал да биде Сојер :pos:

When Josh Holloway auditioned for Sawyer, the producers liked the edge he brought to the character (he reportedly kicked a chair when he forgot his lines and got angry in the audition) and his southern accent, so they changed Sawyer to fit Holloway's acting.
Тука само мала измена на карактерот на измамникот за да го гледаме Сојер каков што си е природно :)

Yunjin Kim auditioned for Kate, but the producers wrote the character of Sun for her and the character of Jin, portrayed by Daniel Dae Kim, to be her husband.
Специјално напишана улогата за Сан, која сакала да биде Кејт.

Sayid, played by Naveen Andrews, was also not in the original script.
Саид не бил ни планиран

Locke and Michael were written with their actors in mind.
Лок и Мајкл биле планирани.

In the second season, Michael Emerson was contracted to play Ben ("Henry Gale") for three episodes. His role was extended to eight episodes because of his acting skills, and eventually for the whole of season three and later seasons.
Шокинг момент: Бен требало да умре за три епизоди. А ние си мислевме дека е нешто посебно важен :)

P.S.
Уште едно линкче: http://en.wikipedia.org/wiki/Myst

Нека ме потсети некој што беше ситуацијата со Клер...?

Во еден момент неа ја снема и повеќе не се појави до оваа епизода(освен во колибата)...умре или нешто слично?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom