LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Многу теории има, јас се откажува, конечен одговор. :pos:

Бар до следнаа епизода. :wink:

Продуцентите се фалеа пред да почне сезонава дека после 3-та епизода фановите на Лост не ќе можеле да престанат да зборуваат за серијата неколку дена. Демек, мејџор сопрајз.

Да ти кажам, дека ништо нема да разјаснуваат, само ќе комплицираат, барем уште една епизода.

Ама бомбата не е експлодирана. Има една реплика
Соер вели: Мислиш дека ако атомска бомба експлодираше,
ние се уште ќе стоевме овде?
Џек: Не знам.
Соер: Во право си. Не знаеш. Еднаш да не знаеш!
Мислам дека нема да експлодираат бомба, нема да има потреба од наука, туку ќе се фокусираат на духовни работи.

Па они ако ја детонираа бомбата во 1977, Видмор веќе беше на островот претходно, исто како и Елои. Значи Пени е жива, бар според мене.

Сега кога се на островот, кажаа дека ова е дното на отворот, и се во времето кога веќе Дезмонд остави да се уништи сето тоа. Значи испаѓа дека се во времето после падот на авионот, во некое време по неколку месеци откако за прв пат беа на островот.

А со тоа се “израмнуваат“ со времето кога се Сан, Лапидус и компанија на островот.

Не ми е јасно зошто тогаш постои тоа големото стапало ако се неколку месеци откако падна авионот, а претходно го немаше.

Многу теории има, јас се откажува, конечен одговор. :pos:

Бар до следнаа епизода. :wink:

Прво за болдираното: Ако тие ја активираа (или ќе ја активираат) бомбата во 1977, Widmore и останатите кои беа тогаш на островот би требало да умрат. Значи Widmore го нема, автоматски и Penny ја нема.

За подвлеченото: Стапалото беше на островот уште пред да падни авионот.

Мислам дека нема да експлодираат бомба, нема да има потреба од наука, туку ќе се фокусираат на духовни работи.

Jas ja izgledav epizodata i spored mene bombata e esplodirana tie se vrakjaat vo normalen svet ali potoa pak ke padne drug avion so niv na ostrovot posoto niv im e sudeno da bidata na ostrovot koga otidoa vo hramot kako rece taa jas gi poznavam bev so niv vo prviot let

После долгата пауза од средината на трета сезона се решив да продолжам да гледам. Сега ја чекам 4та сезона, 5та веќе ја имам и се надевам нема да се разочарам.
Искрено првите две сезони беа воодушевувачки и третата некако стана досадна па таму прекинав да гледам.

Инаку во 2 сезона, во The Hatch, по првото здогледување на Дезмонд и Џек се познаа кој се како се и дека се имаат сретнато на стадионот... А овде во авионот иако временски побрзо се сретнаа не можеја да се препознаат, т.е на Џек му беше познат Дезмонд ама не и обратно. Дали тоа кажува дека не ни се сретнале на стадионот (пошто Дезмонд тренираше на стадионот за да му докажи на Видмор триста срања, но тоа не е потребно во таа временска линија), и фактот што на Џек му беше познат Дезмонд беше дежаву од нивните средби на островот?
dezmond ne ni bese vo avionot bese samo preivideni na dzek inako kaj go snema potoa goga se simnuvaa od avionot dzek go pobara dezmon i nikoj ne bese go zabelezal

Znae li nekoj kolku epizodi ke bide 6tata sezona i koga ke izleze vtorata epizoda

Moжеби експлодирала во време кога имало уште еден флеш (time travel).

dezmond ne ni bese vo avionot bese samo preivideni na dzek inako kaj go snema potoa goga se simnuvaa od avionot dzek go pobara dezmon i nikoj ne bese go zabelezal

Znae li nekoj kolku epizodi ke bide 6tata sezona i koga ke izleze vtorata epizoda

Да ама ја не се слагам со тоа воопшто, јас мислам дека Дезмонд беше во авионот а тоа што не го покажаа како излегува е само трик на авторите. Ќе го покажат во некоја следна епизода...

Прво за болдираното: Ако тие ја активираа (или ќе ја активираат) бомбата во 1977, Widmore и останатите кои беа тогаш на островот би требало да умрат. Значи Widmore го нема, автоматски и Penny ја нема.

За подвлеченото: Стапалото беше на островот уште пред да падни авионот.

Стапалото беше, не не беше целата статуета (или што е тоа).

Ако умре Видмор. ќе умрат и они.

Ај да не си го газам зборот, доста со теории. :helou:

Стапалото беше, не не беше целата статуета (или што е тоа).

Ако умре Видмор. ќе умрат и они.

Ај да не си го газам зборот, доста со теории. :helou:

Па во времето кај шо Ben го убива Jacob не е цела статуата туку е само стапалото.

А не можи да умрат и тие, зошто тие се во 1977, а во 1977 „вистинските“ тие не се на островот туку се само деца, а некои од нив сеуште не се родени. :)

Не може да биде тоа, Дезмонд е на авионот во истото време кога треба да е на островот (додека другите прелетуваат и паѓаат). Уште не тргнал во ЛА и нема појма које Фарадеј и која му е мајка, кога авионот прелетува.

Одговорот е ваљда дека островот е потопен, иднината е сменета, Дезмонд не може повеќе да биде на островот кога авионот прелетува, зошто островот го нема. Па така се наоѓа на авионот или било каде на друго место на светов, сеедно.

Најдобра теорија до сега...

Бомбата мислам требаше да го уништи само магнетното поле, не цел остров. И нема смисла, бомба да потопи цел остров, згора на тоа да останат куќите и склуптурите нечепнати. Ако теоријата дека ова што паралелно го гледаме е иднината, тогаш допрва треба да се види што ќе се случи за островот да се потопи. Al Gore можеби:tv:

Али не верувам да заврши серијата со островот под вода, и се помалце верувам дека тоа е почеток на крајот на серијата, сепак мислам дека е чисто what if да покажат, или па можеби тоа е крајот, па ќе пробаат тоа да го сменат, островот да не биде потопен. У секој случај 5 години серат за the island и на крај потопен у вода, нема смисла...

Бомбата мислам требаше да го уништи само магнетното поле, не цел остров. И нема смисла, бомба да потопи цел остров, згора на тоа да останат куќите и склуптурите нечепнати. Ако теоријата дека ова што паралелно го гледаме е иднината, тогаш допрва треба да се види што ќе се случи за островот да се потопи. Al Gore можеби:tv:

Али не верувам да заврши серијата со островот под вода, и се помалце верувам дека тоа е почеток на крајот на серијата, сепак мислам дека е чисто what if да покажат, или па можеби тоа е крајот, па ќе пробаат тоа да го сменат, островот да не биде потопен. У секој случај 5 години серат за the island и на крај потопен у вода, нема смисла...

Добро, без разлика дали ќе го потопат со бомбата или не, тоа е неважно. Важно е кога ќе го потопат. Начинот не е важен, туку да се потопи островот пред да прелетаа авионот.

Инаку мора да се уништи, незнам каков би бил тој крај кога островот би опстанал. Кој е тој кој има морално право да остане на него (од сите овие убијци, лажговци и арамии :) ). Никој не го заслужува островот. Островот мора да оди bye-bye.

Па бомбата експлодираше во алтернативниот универзум шо е креиран. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom