LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Ај бе доста ќе ја заклучам темава! Арно имав подзаборавено дека треба да чекам уште месец дена, сега ви текна да ме потсетите :pos2:

АЈде ајде уште малце кој ќе чека се цел месец, ај пола гоина помина ама уште еден месец неможам :smee:

Од кај ти е информацијава? Јас од почетокот читав дека ќе бидат 6.
На почеток биле планирани само неколку епизоди, кратко шоу, но после првите две-три епизоди, кога се утврдило колкава гледаност и популарност има шоуто почнале да снимаат нови епизоди :) Инаку и јас читав дека ќе има четири сезони, но пред две-три години кажаа дека серијата ќе заврши оваа 2010 година, тогаш ми изгледаше далечна, но еве ја дојде :)
Да али нови прашања-без одговори, гледаноста опадна, останаа само тешките гледачи и фанови на Лост. Барем јас така мислам :toe:
Можеби гледаноста не е како на почетокот, но тоа е нормално, не може да се очекува некоја серија подеднакво да биде гледана дури шест сезони, во околу 100 епизоди... Сите серии имале кризи, а LOST својата ја имаше во третата сезона... а дали гледаноста многу опадна може ќе ти каже фактот што LOST во последниве неколку години е најсимнувана серија :)

Lost_season_6_cast.png

Многу промоционални постери каде Лок е центрирана личност. Продуцентите изјавија дека нема да има флешбекови, патувања низ времето, туку преминуваат на нешто сосема друго.

Aлтернативни димензии?

На почеток биле планирани само неколку епизоди, кратко шоу, но после првите две-три епизоди, кога се утврдило колкава гледаност и популарност има шоуто почнале да снимаат нови епизоди :) Инаку и јас читав дека ќе има четири сезони, но пред две-три години кажаа дека серијата ќе заврши оваа 2010 година, тогаш ми изгледаше далечна, но еве ја дојде :)

Ова што го зборуваш нема блага врска со реалноста. Лост никогаш не била планирана да трае неколку епизоди, напротив секогаш се одело на тоа да се снимат минимум 100 епизоди за да биде погодна за сидикација. Во првите три сезони серијата не се знаеше кога ќе заврши и зата многу страдаше со рејтинзите, и зато по третата сезона се решија да и дадат насока и да ја испланираат како што треба и тоа можеби не и помогна многу со гледаноста која продолжи да паѓа сепак го намали падот и дефинитивно го зголеми квалитетот.

Можеби гледаноста не е како на почетокот, но тоа е нормално, не може да се очекува некоја серија подеднакво да биде гледана дури шест сезони, во околу 100 епизоди... Сите серии имале кризи, а LOST својата ја имаше во третата сезона... а дали гледаноста многу опадна може ќе ти каже фактот што LOST во последниве неколку години е најсимнувана серија :)

Тоа што е најсимнувана не е точно. ЕВе последнава година Херои е најсимнувана серија и има околу 1,5 милиони копии симнато илегално од цел свет што е многу малку земено предвид дека во Америка сега има околу 7-8 милиони гледачи (ако се земе dvr) што не е многу. Тоа дека пиратеријата и штети на серијата, оваа или која и да било друга е само мит.

Еден fan - made трејлер со кој се согласувам и истото го мислев по финалето на 5 сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom