zee German
mpkfa
- Член од
- 12 август 2009
- Мислења
- 6.510
- Поени од реакции
- 6.327
Самуел Бекет - Чекајќи го Хобитот...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ко што гледам Хобитот е приквел на Господарот на Прстените и затоа што ги немам читано книгите ме интересира дали во оваа трилогија се појавува Саурон?
Знам дека книгата Хобит односно трите дела се излезени најпрвин. Претпоставувам и заради тоа целиот концепт од новиов филм / трилогија многу подобро ми легна. Кога ги гледав The Lord of the Rings пред доста време (дека ги гледав наеднаш, во еден ден) целосно бев збркан од толку многу ликови и места а прилично долго траат филмовите (севкупно над 9 саата) поради што и баш немав доволно концентрација да ги вклопам сите делчиња во големата слика.Не е приквел во смисла на направен филм па ајде сега да го цедиме серијалот. Во овој случај The Hobbit книгата е излезена прва, како посебна приказна и по нејзиниот неочекуван и огромен успех фановите сакале Tolkien да напише повеќе за хобитите и така по еден дводецениски процес излегува Lord of the Rings. Финтата е што прво се снимил LotR, па сега ова делува како приквел.
За болдираното што и да се каже би било спојлер. Ако сакаш да знаеш детали пиши ми ПП.
Јас пред некој ден го изгледав филмот. Предобар е, како што и очекував.Актерите феноменални (одличен избор е актерот што го глумеше младиот Билбо Багинс), музиката маестрална, џуџињата пресмешни ...секоја сцена ми го задржа целосно вниманието, не ни сетив кога го изгледав
А да, морам да кажам дека најомилен дел од филмот ми беа сцените со Голум.Се изнасмеав на она goblinses, batses, Hobbitses
![]()
Vlatko_Gjorce , вака беше?А што се однесува за тоа дали е приквел, филмски гледано, ако го земеме почетокот на Хобитот тогаш дефинитивно се работи за приквел.
Саундтракот е убиство за увото. Многу добро нешто. Целиот филм е многу добро склопен. Некој погоре ја спомна и третата книга од Толкиен. Ај нека каже што се збори?
А Чак Норис ако го ставеа?Требаше место Фродо да го стават Брус Вилис и уште во првиот дел и Саруман и Саурон ќе беа мртви за сатипол време
Чак на самиот почеток ќе го изедеше прстенот и место господар на прстени, Толкин ќе го напишеше вториот дел од Хајди или Дружината братско стеблоА Чак Норис ако го ставеа?