Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.018
Поени од реакции
6.936
Новиов боље ми беше од првиот иако на крај малце успори и го затупеа али пак кога заврши сакав да трае бар уше пола саат :icon_lol:

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.372
Поени од реакции
12.797
кој нема можност во кино да го гледа, го има на замунда во предобра снимка

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Може да го има на DVD скринер или камера што е далеку од "предобра". Добра слика (Blu-ray) тек за 3-4 месеци.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Дечки, утре планирам да го гледам, ама се мислам меѓу Синплекс 2D и Милениум 3D.
Препорака?

Јас би во 3D. Башка жив човек нема да има во милениум, па ќе идам во први редови, и така сум ќортак. Ама ај да ве прашам :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ќе започнам од книгите, од оваа трилогија единствено сум го читал 2-от дел и Хобитот кој се декларира како посебен дел. Книгите не се лоши. Ама затоа секогаш кога ќе започнам да го гледам последниот дел од оваа трилогија си го кршам својот рекорд кој изнесува околу 12 минути, истото мислење го имам и за првите 2 дела кои на некој начин се барем малку поинтерени за гледање.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Ќе започнам од книгите, од оваа трилогија единствено сум го читал 2-от дел и Хобитот кој се декларира како посебен дел. Книгите не се лоши. Ама затоа секогаш кога ќе започнам да го гледам последниот дел од оваа трилогија си го кршам својот рекорд кој изнесува околу 12 минути, истото мислење го имам и за првите 2 дела кои на некој начин се барем малку поинтерени за гледање.

ok dumbledore back to the grave

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ok dumbledore back to the grave
Коцката е фрлена. Но овој пат бош! ;)
Стрелаш ниско и непрецизно. Го погоди Голум, за жал! :)
Мал комплимент од мене, добро би ти стоел тој прстен, штета што е уништен!:(

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Книгите се една работа, филмот друга. Често кога се адаптира книга се менува содржината и има одскокнувања од оригиналниот материјал, тоа е како сценаристите и режисерот го толкуваат дејството и некогаш мислеќи дека нивната зачинета верзија ќе го подобри филмот често забегуваат од книгите. Се разбира тука е и стандардното CGI to the max кое владее во Холивуд од Matrix навака. На некој им се допаѓа ова очигледно чим ќаруваат милијарди на box office, други рипаат по форуми жалеќи се како режисерот ја уништил книгата и како требал од збор до збор се да адаптира. Се разбира овие вториве се малцинство но погласни и поупорни во хејтањето.

Мене како голем фан на делата на Tolkien, The Hobbit филмот ми беше супер entertainment, не совршен се разбира но најдобар оваа година од блокбастерите. Сржта на книгата е добро адаптирана и во главно сите битни елементи и случувања се опфатени, освен романтичниот дел со госпожа Tauriel (алудирам на ликот не на актерката <3 ) други примедби немам. Промените се во духот на книгата и од аспект на драматичост и динамика, некое работи едноставно не функционираат од книга на филм па затоа и се изменети. Во главно филмот ја постигна целта а тоа е да се чувстувам убаво дури го гледам и да не жалам за потрошените 2 и кусур саати.

А еве ти Dumbledore според никот претпоставувам си фан на Harry Potter, пробај можеби некој од филмовите слични во квалитет на тој ќе ти се допадне повеќе па ќе издржиш повеќе од 12 мин. Еве ти предлози: Twilight, Mortal Instruments, Snow White and the Huntsmen, Jack the Giant Slayer, Hansel and Gretel: Witch Hunters и сл.

Едноставно можеби не ти лежи LotR серијалот, ништо страшно. Различните вкусови и мислења треба да се почитуваат. За остатокот од светот таа трилогија е врвот во Fantasy жарнот и е недостижна ни од самиот Џексон со The Hobbit трилогијата.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Книгите се една работа, филмот друга. Често кога се адаптира книга се менува содржината и има одскокнувања од оригиналниот материјал, тоа е како сценаристите и режисерот го толкуваат дејството и некогаш мислеќи дека нивната зачинета верзија ќе го подобри филмот често забегуваат од книгите. Се разбира тука е и стандардното CGI to the max кое владее во Холивуд од Matrix навака. На некој им се допаѓа ова очигледно чим ќаруваат милијарди на box office, други рипаат по форуми жалеќи се како режисерот ја уништил книгата и како требал од збор до збор се да адаптира. Се разбира овие вториве се малцинство но погласни и поупорни во хејтањето.

Мене како голем фан на делата на Tolkien, The Hobbit филмот ми беше супер entertainment, не совршен се разбира но најдобар оваа година од блокбастерите. Сржта на книгата е добро адаптирана и во главно сите битни елементи и случувања се опфатени, освен романтичниот дел со госпожа Tauriel (алудирам на ликот не на актерката <3 ) други примедби немам. Промените се во духот на книгата и од аспект на драматичост и динамика, некое работи едноставно не функционираат од книга на филм па затоа и се изменети. Во главно филмот ја постигна целта а тоа е да се чувстувам убаво дури го гледам и да не жалам за потрошените 2 и кусур саати.

А еве ти Dumbledore според никот претпоставувам си фан на Harry Potter, пробај можеби некој од филмовите слични во квалитет на тој ќе ти се допадне повеќе па ќе издржиш повеќе од 12 мин. Еве ти предлози: Twilight, Mortal Instruments, Snow White and the Huntsmen, Jack the Giant Slayer, Hansel and Gretel: Witch Hunters и сл.

Едноставно можеби не ти лежи LotR серијалот, ништо страшно. Различните вкусови и мислења треба да се почитуваат. За остатокот од светот таа трилогија е врвот во Fantasy жарнот и е недостижна ни од самиот Џексон со The Hobbit трилогијата.
Тие болдираните филмови сум ги гледал цели и темава не е баш идеална за да дадам свој коментар или мислење околу истите. А ловци на вештерки ми е многу познат насловот, ама незнам дали сум го гледал........:confused:
Сега сакам да ги земам и 1-от и 3-от дел да ги прочитам затоа што тие книги што ги прочитав не беа лоши, како што веќе кажав.
Другото не го коментирам.;)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Бенедикт заврши добра работа со гласот на смауг, а и CGI тимот беше одличен во дизајнот, само незнам дали е до мене ама кога го гледав како ја отвара устата смауг, некако ми делуваше многу смешно и некако the menacing element ми го уништи, i just want to pet him instead to get scared shitless :D

Kajgana Shop

На врв Bottom