Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Одличен филм, само што не ми се допадна што беше во 3Д.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Одличен филм, само што не ми се допадна што беше во 3Д.

Во Синеплекс го имаше и во 2Д :)

Искрено повеќе уживав во првиов дел ама се на се добар е и вториов има неколку сцени што те прават како дете да се израдуваш што е добро бидејќи книгата е уствари детска :D
Се на се добра ама сеуште мислам дека 3 дела се премногу, 2 ќе беа сосема доволни.

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Во Синеплекс го имаше и во 2Д :)

Искрено повеќе уживав во првиов дел ама се на се добар е и вториов има неколку сцени што те прават како дете да се израдуваш што е добро бидејќи книгата е уствари детска :D
Се на се добра ама сеуште мислам дека 3 дела се премногу, 2 ќе беа сосема доволни.
Бидна што бидна, а и нема некоја разлика помеѓу 2Д и 3Д(освен што е прикажан на повисок frame rate, 48, ако не се лажам), освен кај некои сцени
каде им слетуваат пчелите во куќата на Бард на пример
, и уште неколку други сцени. :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
По дводневно слушање The Forest River и Beyond the Forest ми се хајлајт од саундтракот. Слична catchy мелодија имаат и двете и се доста епик.

Филмот ќе го гледам другата недела па ќе споделам импресии. :D

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Бидна што бидна, а и нема некоја разлика помеѓу 2Д и 3Д(освен што е прикажан на повисок frame rate, 48, ако не се лажам), освен кај некои сцени
каде им слетуваат пчелите во куќата на Бард на пример
, и уште неколку други сцени. :)
This.
Требаше во 2Д да си го гледам, па и едни тапа цвикери ми се погодија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.339
Поени од реакции
84.549
На многумина им смета оној телевизизијски филинг кој го имаш (ради резолуцијата) коа го глеаш овоа 48fps.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.339
Поени од реакции
84.549
Да, но ретко кај може вака да глеаш.
у Cineplex глеав на 48 fps (300 и кусур е карта)
мене лично посрање ми беше шо го прекинаа за пауза, али одобруем, пошто гарант на некој му се мочало гадно, а неќел да прекинуе филм

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
у Cineplex глеав на 48 fps (300 и кусур е карта)
мене лично посрање ми беше шо го прекинаа за пауза, али одобруем, пошто гарант на некој му се мочало гадно, а неќел да прекинуе филм

Првпат слушам дека е 48 :eek: Инаку опционално ли е, знам лани worldwide имаше да бираш 48 или обично.
Јес да Скопје ми е аcross целава ни држава ама морам барем за Хобитов годинава да одвојам време/пари.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.339
Поени од реакции
84.549
Првпат слушам дека е 48 :eek: Инаку опционално ли е, знам лани worldwide имаше да бираш 48 или обично.
Јес да Скопје ми е аcross целава ни држава ама морам барем за Хобитов годинава да одвојам време/пари.
имаш да бираш и тука
телеком и банка некоја, им овозможиле сеа да биде и кај нас 48 fps (пошто немаа услови предходно, нели, за првиот Хобит)
двете сали у кои се пушта филмов, носат имиња на спонзориве (телеком и банката, стопанска ли, комерцијална ли, не ми текнуе)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752

imas da biras da, 2dto e digital 24 fps 3dto e hfr 48 fps nemas 3d 24 fps

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Z

zmej gorjanin

Гостин
Само што го гледав и не сум сигурен дека експериментов со 48 fps ми се свиѓа. Ми беше чудно. Особено што седев у 4 ти ред и првите 15 мин. сумљав да не е до тоа што сум многу блиску :D, зошто не знаев ништо за филмов од претходно. Иначе задоволен. Борбите беа совршенство, елфовите ебаа матер, сцената со реката беше може најневеројатната тепачка што сум ја гледал на филм.:)
И на крај се појавува огромен змеј кој на британски акцент и со аристократски тон се расправа со малиот Хобит, филмов да не спаѓаше во жанр фантазија ќе си мислев дека Питер Џексон експериментирал со халуциногени дроги пред да почне со снимање. :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
48 FPS е супер за акционите сцени и панорамските кадри но се сложувам дека е малку чудно на почеток. Субјективно е, секој различно го доживува. Мене ми се допадна и би ги гледал сите блокбастери во овој формат доколку се достапни, едноставно приметуваш повеќе детали и филмот не ти "сецка". Додека ако би гледал на пример драма оваа технологија некако ми нема смисла и ќе направи филмот да делува ефтино и несериозно.

Го гледав минатата недела и откога ми легнаа импресиите мислам дека во квалитет би го сместил меѓу An Unexpected Journey и Lord of the Rings. Дефинитивно подобар од предходниот и ми се допадна што употребиле повеќе простетика и вистински сетови а помалку CGI, му дава сосем друг шмек на филмот.

Kajgana Shop

На врв Bottom