Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе учено недоучено, квакано недоквакано, нема комунистичко друштво (претпоставувам мислиш држава) има држави каде комунистички партии се на власт, тие држави себе најчесто се нарекуваат социјалистички и слично и прави разлика помеѓу социјализам комунизам социјалдермонкратија итн итн итнМоже ли да ми наброите едно друштво кое е комунистичко, а функционално и просперитетно?
Хрватска поодамно е во ЕУ, а и Шенген, се наполни со Непалци и слични, оваа година пишува дека помалку отишле отколку се вратиле, но тоа е само ова година, можеби поради кризата во Германија...Како што е праксата за резултатите од локалните избори да се пресликаат на наредните парламентарни, тоа би значело дека уште 6 години ќе си бидеме држава од трет ред, затворени овде како во концентрационен логор без никаков напредок но ако ни е каков што сме народ и таква држава заслужуваме. Ќе ни донесат уште Непалци, Пакистанци и разноразни цигани за да си ги одржат бизнисите бидејќи народот не им чини бидејќи не сака да им работи за минималец. А за резултатов некој ќе ги обвини и пензионерите кои што во најголем дел се гласачи на курто и мурто, а некој ќе рече дека народот апстинирал но сепак не треба да се заборави дека огромен број млади луѓе ни се иселени по белиот свет и воопшто не се замараат за нашево државче од трет ред небаре Сирија сме.
Spored kolegite ekspetti sho se zanimavaat so golemata slika, za 500 godini ne samo sho nema da ima nacionalnosti ami nema ni rasi da ima, se kje se izmesha i taa unirasa homosapiensi ko kje ucat istorija so sho sme se zamarale vo 21-vi vek kje se smeat ko ludi. Mene gjubreto neocisteno me intetesira i glupa birokratija da avtomatizirame, boli me k koj e vo ustav, ja site bi ve stavil za sho pobrzo da se fokusirame na bitni neshta.Kaj bese Ti dosega dilemata da ni ja razresis, a ne gledas tuka godini i godini se raspravame, ubedvame i sto li ne. Samo ne te sfativ uste koj bea tie budali.
Prema golemata slika koja ocigledno ja imas videno i dobro si zapoznaen, so ke kazis, bugarite ke vlezat vo ustavot. Ke ima pak budali ili kako e planot ?
А си можел многу полесно да поминеш, си можел да ме прашаш и ќе ти кажев да не очекуваш такве рабоќе.Бар од тебе не очекував дека не можеш да распознаеш кога некоја вест е кликбејт фејк вест наменета за 70% од штабските пациенти во Македонија што се на умствен ранг на мајмунот Чита од Тарзан.
Се читаш ли што пишуваш?Е сега, зошто до денес ниту Левица, ниту Дпмне , ниту Сдс не се дрзнаа да соберат 150.000 гласови за да има одново задолжителен референдум со кој би се вратило името, исто треба нив да си ги прашате..
Леле пак тресеш глупостиА си можел многу полесно да поминеш, си можел да ме прашаш и ќе ти кажев да не очекуваш такве рабоќе.
Ги/ве разбирам во стравот се губи здравиот разум и реакциите не се баш... , почекај кога ќе ги фати паника.
Автоматски споено мислење:
Се читаш ли што пишуваш?
Прво докажуваш дека е направено силување, насилно сменето име на државата и после повикуваш да се гласа дали имали насилство-силување
Така се исправале насилствата.
Ве читам, не си единствениот со вакво недоносено мислење и не вервам дека до толку можете да сте забегани.
Имало државен удар со кој црпнатиот и балистите НАСИЛНО ја презеле власта вовеле ТИРАНИЈА и правеле што сакаат и сега требало да има референдум за тоа да било според устав/закон![]()
@SussaroЈас би ви одговорил, но џабе – малкумина можат да сфатат дека вие сте исто ѓубре како и нашето мнозинство.
Секогаш сум знаел дека Албанците немаат ниту едно вистинско право во оваа држава. Ниту јазик, ниту знаме, ниту нешто друго. Сè што ДУИ рекламираше беше лага.
Затоа јас му се заблагодарувам на ВМРО што го изнесе ова на виделина.
Се надевам дека враќањето на точката нула и разбирањето на реалноста кај нас, Албанците, ќе поттикне создавање на нова политичка платформа – онаа што ќе ги изедначи нашите барања со оние на Србите во Косово, кои со само 3% имаат многу поголеми права од 29% Албанци во Македонија.
Odlicno kazano
Za 500 godini od sega ke bidam poprilicno mrtov taka da irelevantno mi e sto velat tvoite kolegi eksperti.Spored kolegite ekspetti sho se zanimavaat so golemata slika, za 500 godini ne samo sho nema da ima nacionalnosti ami nema ni rasi da ima, se kje se izmesha i taa unirasa homosapiensi ko kje ucat istorija so sho sme se zamarale vo 21-vi vek kje se smeat ko ludi. Mene gjubreto neocisteno me intetesira i glupa birokratija da avtomatizirame, boli me k koj e vo ustav, ja site bi ve stavil za sho pobrzo da se fokusirame na bitni neshta.
пројде времето на Муртињо, само на некои не им е јасно уште.