Владе, моменталната власт на прашањето зошто не ги апсат арамиите како што ветуваа пред избори, нонстоп се ваѓаат со судии и обвинители, (btw 80% од нив ги има поставено Груевски), а истовремено имаат двотретинско мнозинство, значи можат и имаат алатки да го променат нештото од корен, а тоа не го прават. Кога сме веќе кај судиите и обвинителите. Дозволија пред нос да им избега Артан Груби, да им избега Колбасот и ред други работи пред кои замижуваат свесно или несвесно...Тоа е факт. Ете му со Кочани, малце им се индициите на разговорите со тие инспекторите, што објавија од ИРЛ, ете Геро објави дека имало и со Оливер Спасовски и со други видни сдс фаци...Зошто не ги апсат? Мукла.. Малку криминали имаа дуинг бизнис и сдс? Легна некој? Јас не познавам таков...
Немам потреба јас да пишувам анонимно Владица, мене партија во животот не ми има завршено ни најмала работа, јас на партија никоја ништо не и борчам, и не морам да бидам Анонимус234453... Жалам што те разочарав...
Ne me imas razocarano sto nema da se zalis kako anonimus tuku kolkavo nepoznavanje imas od sostojbite. A da patem receno SDSM ima postaveno 700 sudii i javni obviniteli uste vo vremeto na Branko, vo slucaj da ne si zapoznaen so toa. Rano im e niv za penzija uste

.
P.s ne e problem da se uapsat, problem e da se osudat
Мислењата што ги презентираш овде се поклопуваат со политиките на дпне. Шарен нит сум бил, напротив од 50 дена, 40 и кусур бев на протестите за Заедничка Македонија, и бев против предавството прво на Груевски во Пржино 1 и 2, а потоа на муртинското шлапатало во Преспа.
Koi mislenja bi bile tie, mozis da mi posocis ?
Jas da otvoreno sum protiv tie sarenite gomna od Levica, ne e toa nekoja tajna. Tie sto po avtomatizam sekoj sto e protiv Levica go klasificiraat kako vmrovec e nivni problem, ne moj. Uste posimptomaticno e ako malce pratis sto na nikoj sto e protiv niv ne go klasificirale kako komunjar. Se prasvam zosto
Ааа не, ќути си ти ако ти се ќути, убо ти е, наведната глава сабја не ја сече. Тие што си ги гласале, нека си се борат за вработување, место во Управен, тендерче, ова она. Ама никој не треба да ќути за она што не чини, да речи дека не чини..Депонијата ја гласаа сите, а во предизборието сите беа против...Е тој е тај рад...Ако дозволуваш тебе да те влечат за нос, тогаш извини, не се сите такви...
Pa buni se de, koj ti brani. Za razlika od tebe jas nikogas ne sum preferiral ulicna demokratija tuku sum da se pocituva zelbata na gragjanite iskazana na izbori, mi se dopagjalo toa mene ili ne. Moe e koga ima izbori da si glasam za taa opcija koja mene kako poedinec najpovekje mi odgovara i toa e toa, se gledame na slednite izbori.
Si imase programa predizborna, valjda vo nea imase i za deponijata nesto i gragjanite so pravo na glas si izlegoja i si go kazaa svoeto. Potrebite na mnozinstvoto se pobitni od potrebite na poedinecot, taka funkcionira demokratijata ili so drugi zborovi imaat kade kade povekje glasaci sto treba da im objasnat zosto ke nema deponija a im vetile otkolku na ovie drugite sto bile protiv.
Realno ajde da ne e samo za deponijata, me zabole mene za stadionot, velosipedski pateki, Kopanki kurci palci pa ete me imas procitano da se bunam iako smetav deka toa se najgolemi gluposti i djabe frleni pari. Normalno deka ne, si imase izbori i gragjanite si go kazaa svoeto, koj sum jas da se bunam i da se pritresvam . Sakavte stadion, eve vi stadion, frlivte eden ton pari od danocni obvrznici vklucuvajki gi i moite vo glupost koi mozea da se iskoristat na milion drugi popametni raboti, ama jbg sakavte stadion, me nadglasavte i toa e toa, sega imate stadion.