Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Јас би ви одговорил, но џабе – малкумина можат да сфатат дека вие сте исто ѓубре како и нашето мнозинство.
Секогаш сум знаел дека Албанците немаат ниту едно вистинско право во оваа држава. Ниту јазик, ниту знаме, ниту нешто друго. Сè што ДУИ рекламираше беше лага.
Затоа јас му се заблагодарувам на ВМРО што го изнесе ова на виделина.

Се надевам дека враќањето на точката нула и разбирањето на реалноста кај нас, Албанците, ќе поттикне создавање на нова политичка платформа – онаа што ќе ги изедначи нашите барања со оние на Србите во Косово, кои со само 3% имаат многу поголеми права од 29% Албанци во Македонија.
1761131724666.png

Јас би ви одговорил, но џабе – малкумина можат да сфатат дека вие сте исто ѓубре како и нашето мнозинство.
Секогаш сум знаел дека Албанците немаат ниту едно вистинско право во оваа држава. Ниту јазик, ниту знаме, ниту нешто друго. Сè што ДУИ рекламираше беше лага.

Се надевам дека враќањето на точката нула и разбирањето на реалноста кај нас, Албанците, ќе поттикне создавање на нова политичка платформа – онаа што ќе ги изедначи нашите барања со оние на Србите во Косово, кои со само 3% имаат многу поголеми права од 29% Албанци во Македонија.
Како немате знаме, има знаме кое е државно, ако мислиш дека тоа е Македонско, не е, плус имате и албанско знаме кое е поставено и на места каде што не треба.
Исто јазикот ви е во употреба во секоја свера.
Кој се тие барања што сега ги немате ?

Ме расплака. Имате повеќе од што треба да имате. Разочарани сте затоа што Ахмети и екипа ви обеќаат Големи Илириди, и слични сценарија од научно-фантастичната рубрика, а вие им верувате. Патем, заборавивте што се случи во 2001 кога дојде ред да стварно пробате да дојдете до таа ваша замислена Илирида.

дпмне пушинела у Кичево :pusigo: , влен си завршија работа у Тетово и Чаир и сега ајде Мицика мидерот у раце и да те нема од Кичево... иди таму среди масно ткиво...
Кои сме ние ретарди. Сега, ако воопшто има зрно македонизам во нас, треба да се направи тоа што требаше уште во првиот круг. Заедно сите, дпмне, сдсм, левица.... да се извади ако треба и на клоци, секој (буквално секој) Македонец од Кичево, по изборен список да се пронајдат и донесат сите оние Македонци што не се у Кичево, дали од Скопје дали од странство, организирање автобуси, авиони, бродови, плаќање карти.... до последен да се донеси, еден да не недостасува и сите на гласање, да се постигне 100% излезност на Македонците. Така требаше и во Чашка, Струга, и на многу други места... направи една независна листа од македонци и еден заеднички непартиски кандидат и сите партии трчање до 100%излезност на македонците и другите кои би гласале за македонци. Така сите партии ке покажат патриотизам а не со дрндање по телевизии.

Прегледај го приврзокот 458637

Да не смеат да гласаат овде тие на -иќ, -ов и -ев.
Преглупо.
Пред 100 години имало вкупно 0 Македонци кои се презивале на -овски и -евски.

За иќ ќе разберам ексклузивно српско-хрватско презиме, а зошто би сменил -ов или -ев кога го има низ сите словенски земји? Настрана фактот што сите биле така порано и тоа доаѓа од самите имиња на луѓето.

Дискусијата овде е таква, што ако си против политиките на дпмне - тоа значи дека си наклонет кон девица или комуњарата.
Или обратно

Зошто тоа мора така да се гледа, стварно неможам да сфатам..
Brainwash.
Нема опција да си неутрал изгледа.
Или џа или бу. Ама пошто тргаат од себе.
Затоа и ти како тргаш од себе, и ја, дека не, не мора да си определен. Само ако ги рендаш ги боли.

Се истуширав. У пењоар седам моментално. Уште не сум направил анализа за локалните избори. Ќе биде детална, објективна и геостратешки поучна и просветлувачка. Стратегија за мир и просперитет.

Вреди активно се мобилизира за вториот круг во Брвеница. И они ја активираат дијаспората, а тој нивниот учкар го отворил демек штабот за сите, под парола дека се сите едно. Тоа е истиот лик кој пред избори јавно кажа дека нема да даде поддршка на Македонец кандидат во вториот круг, доколку тоа од него се бара.

Прегледај го приврзокот 458576
А од ДПМНЕ нормално молк. Ќе излезат ко попчиња на 2-ри да гласаат за Биљал, исто како комуњарите 2020 кога го гласаа на парламентарните.

Али нека, резултатот од политиката што ја водат се виде најдобро на избориве. И двете партии изгубија по еден советник во споредба со минатите избори.

Прегледај го приврзокот 458577
Ова за Брвеница само се случува бидејќи сдш мораше да има кандидат таму.Ќе победевме уште прв круг и немаше да ни се случуваат овие глупости што сега ги гледаме

Се надевам дека вашите права ќе се изедначат со правата на другите малцинства во државава. Со шо сте заслужиле поголеми малцински права од другите?Со 2001,Бродец,Диво Населје,Смилковско Езеро?

во моите постови нема никакви навреди и провокации кон никого
Освен за здравиот разум да други навреди има многу малку.

Рече еве ќе се откажеме од ЕУ, но што понатаму, која е алтернативата?
Ако тој не е способен да најде алтернатива ќе најдеме некој друг што ќе понуди алтернатива.

Оваа држава не е само на Македонци,
За да не биде Македонска држава и сменивте име, така?
Дали Алабанија и Косове е само на Албанците и Арнаутите или на пример Горанците можат да побарат да се припојат кон Македонија или Македонците во Албанија го имаат истото право?

Македонија буквално опстојува со ЕУ и американски пари.
Вакво недоносено видување би прифатил ако ни кажеш колку ЕУропска (преку банките, телекомот, ЕВН и другите златни кокошки) и САДистан (преку автопатот да речеме за сега над 1,5 милијарди) на годишно ниво испумпуваат пари од Македонија

Македонија со Преспанскиот договор влезе во НАТО.
Со преспанскиот Македонија и формално престана да постои а се роди купук Северџганистан.
Во Отан влезе Северџганистан, а не Македонија не лажи ко твојот црпнат.

Си правиме хипотетички муабет, дали доколку се појави таков албанец кој сака да го укине Рамковниот договор и сè што произлегува од него и ги депортира во Косово сите кои имаат потекло од косовските бегалци, ти за него би рекол дека е визионер, како што македонците би рекле?
Постојано се спомнува рамковен но тој со измените во Уставот престана да има релевантност за да истиот се ревидира потреббно е да се СМЕНИ Уставот а тој нека си постои на хартија.

Последно уредено:
Се истуширав. У пењоар седам моментално. Уште не сум направил анализа за локалните избори. Ќе биде детална, објективна и геостратешки поучна и просветлувачка. Стратегија за мир и просперитет.

Тука сме, чекаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom