Lockerz, Beterz, VK, E-casting и други сајтови за "заработувачка"

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Море еј, значи матична плоча му пратија од HP, беше цело пакетче такво и на него пишеше ГИФТ. НЕ ПЛАТИ НИКАКВА ЦАРИНА што дојде од АМЕРИКА ДО ОВДЕКА, плати само ПОШТАРИНА што ја донесоа од Скопје до Охрид.

Јас се чита што пишав, а пак Јовче извини не прочитав вика :smesko::smesko::smesko:.

П.С

Мене не ми зе брза да дојде наградааата, ама барем нека кажат Joey добитник си чекаја сега :smee:
Не било битно тоа што пишувало гифт, туку тоа што се работи за компјутерски дел, кој е ослободен од царина кај нас. Јас нарачав екст. хард диск од Амазон, и не беше означен како гифт, и платив само поштарина 200 денари (што го донесоа од Скопје до Скопје :pos2:). Нема везе у кој град е, тоа е стандардна поштарина, екстра се плаќа ако производот подлежи на царина. За компјутери и комп. делови е наједноставно, тие се ослободени, а останатите производи си имаат секој своја царинска стапка.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Не било битно тоа што пишувало гифт, туку тоа што се работи за компјутерски дел, кој е ослободен од царина кај нас. Јас нарачав екст. хард диск од Амазон, и не беше означен како гифт, и платив само поштарина 200 денари (што го донесоа од Скопје до Скопје :pos2:). Нема везе у кој град е, тоа е стандардна поштарина, екстра се плаќа ако производот подлежи на царина. За компјутери и комп. делови е наједноставно, тие се ослободени, а останатите производи си имаат секој своја царинска стапка.
Значит лаптоп од Локеров да порачам и само 200ден ке ми земат.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
246
Поени од реакции
3
Ако не ти одговара цената која ти ја барат не мора да го примаш подарокот, нека си го вратат од кај што го зедоа, на тоа имаш потполно право.

Се повеќе и повеќе дека овие со нас си играат некој тест, не можи за еден мејл да чекаш 1 месец, да ги праќаше некој сам, досега ќе ги пратеше сите.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Врска немат ова

Јас имам порачано напојување за PC чинеше 12 $ ми зедоја 1000 денари овдека.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Врска немат ова

Јас имам порачано напојување за PC чинеше 12 $ ми зедоја 1000 денари овдека.
Зашто нема врска? Не пишав ништо неточно.
Не сфаќам зашто волку ти наплатиле, кога на компј. опрема, па и на било кои производи до 45 евра нема царина. Евентуално ако било многу одамна, или ако одело преку федекс или дхл па тие да си наплатиле по својата тарифа, инаку у македонски пошти стандард си е поштарина од околу 200 денари.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
А ајподот со треба да ти стигне колку ке ти земат.
Nintendo Wii порачав ќе видиме. А и станав Z mембер денеска со тој акаунтот што ви реков ќе поканувам од комшииве, па ќе видиме дали ќе ме фатат.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Ако не ти одговара цената која ти ја барат не мора да го примаш подарокот, нека си го вратат од кај што го зедоа, на тоа имаш потполно право.

Се повеќе и повеќе дека овие со нас си играат некој тест, не можи за еден мејл да чекаш 1 месец, да ги праќаше некој сам, досега ќе ги пратеше сите.
60 илјади маилови така се праќат за 1 месец без проверки без ништо..ма дај...:nesvest:

V

VeniVidiVici

Гостин
Абе не ми отвара локерз денеска за
ива глава, да не има некој ристок а?

V

VeniVidiVici

Гостин
Кај мене нормално отвара..:)пробај да избришеш кеш..
Па ги избришав но пак не сака. Ok фала сепак.
Се згазив од смеење кога прочитав што се правat за да дојдaт до поени. Ц ц ц, ова локерз ги расипа луѓево еј. :)
Али тоа ти е, кој како ке се снајде така.
Али она за во поштенски сандачиња закон е.:vozbud:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Па мора...многу интерест од Македонија има затоа:)..рекоа ако има 560000 луѓе од Македонија ќе праќале бесплатно награди по рандом и башка немало поени да ти земаат:):):pos2::pos2::pos2:
уште то фалит :):):vozbud::pos2:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.111
Поени од реакции
1.396
Луѓе некој добил потврда дека му е пратено наградата?Помина многу време...

Инаку овоа што се прави за за добивање поени на локерз ме згази од смеење подобро да земеле да емитуваат и реклами:pos2::pos2:Инаку тешко дека ќе фатат поени оти скоро сите имаат акаунт и тие што станале З листери го фатиле возот а другите....:drk:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас немам добиено ништо!!! Рекоја до 15 Деќември треба да стигне кај сите, ама ќе видиме на 15 Деќември што ќе кажат до кога треба да стигнат :smee::smee::smee:

Kajgana Shop

На врв Bottom