tomislayer
Елегантно дебел =)
- Член од
- 18 ноември 2008
- Мислења
- 1.482
- Поени од реакции
- 82
Епа вака... значи исто ко што ТИ и ОСТАЛО ДРУШТВО сметате дека реинкарнација не постои така и ние сметаме дека ГОСПОД не постои! И господ е ЛАГА, ОЧИГЛЕДНА ЛАГА! А ГОСПОД Е ТОА ШТО Е НЕ ОЧИГЛЕДНО! Значи нема некој што го вишол господ! Па и ја можам да речам дека сум умрел и воскреснал, а другарите да потврдат! Единствено воскреснување за мене е коа доктор ќе спаси некој од кличничка смрт.... иначе, каков сатана бе? Веруваш у сатаната? Ако постои господ, постои и сатаната... ама не постојат ни двете... само да си знаете, RULES AND RELIGIOINS ARE CREATED TO HATE! Се е тоа направено за превара и пари! За владеење на тој глуп народ! Праведно ли е да се убиваат научниците у периодот на пред-ренесансата? А тие што ги суделе се правеле ПРЕНОСИТЕЛИ НА ГОСПОДОВИТЕ ЗБОРОВИ! НА НЕГОВАТА ВОЉА! ГО ОГРАБУВАЛЕ НАСЕЛЕНИЕТО СО СИТЕ РИТУАЛИ И ИЗМИСЛИЦИ КОЈ СЕПАК НЕКОЈ ДО ДЕН ДЕНЕС ГО ПРААТ! ПА ШТО ВЕРНИК Е ПОПОТ КОА ПЕСНА НЕ ПОЧИЊА БЕЗ 100 ЕВРА БЕ? Ах ме накурчивте....1. Христос воскресна и им се јави на Апостолите (паралелно со Христа воскреснаа и други, од гробовите, согласно евангелијата.
2. Се реинкарниа НИКОЈ, оти таква категорија НЕ ПОСТОИ. А бидејќи никој не се реинкарнира(л), тој НИКОЈ никому не му се ни јавил, за да има сведоци за неговата реинкарнација.
А тоа што Саи Баба и „остало друштво„ сметаат дека се реинкранција на овој или оној нивни претходник, сметај го слободно за една од многуте сатански лаги, која е ОЧИГЛЕДНА. Секако, очигледна за оние кои можат да ја ПРЕПОЗНААТ, оти сатаната ќе се обиде, а тековно тоа и го чини, за да ги излаже, ако може, и одбраните.
според мене не постои реинкарнација! Луѓе, зар има некој што стварно УМРЕЛ И СЕ ВРАТИЛ!?!?!?! БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ СТАНУВА ЗБОР ЗА “ВОСКРЕСЕНИЕ“ ИЛИ “РЕИНКАРНАЦИЈА“!Според нив реинкарнацијтата е духовен раст од пониски према повисоки животни форми..значи прво си бил морков, па питбул, па травестит..па...