Лична поврзаност со Бог

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
1. Христос воскресна и им се јави на Апостолите (паралелно со Христа воскреснаа и други, од гробовите, согласно евангелијата.

2. Се реинкарниа НИКОЈ, оти таква категорија НЕ ПОСТОИ. А бидејќи никој не се реинкарнира(л), тој НИКОЈ никому не му се ни јавил, за да има сведоци за неговата реинкарнација.

А тоа што Саи Баба и „остало друштво„ сметаат дека се реинкранција на овој или оној нивни претходник, сметај го слободно за една од многуте сатански лаги, која е ОЧИГЛЕДНА. Секако, очигледна за оние кои можат да ја ПРЕПОЗНААТ, оти сатаната ќе се обиде, а тековно тоа и го чини, за да ги излаже, ако може, и одбраните.
Епа вака... значи исто ко што ТИ и ОСТАЛО ДРУШТВО сметате дека реинкарнација не постои така и ние сметаме дека ГОСПОД не постои! И господ е ЛАГА, ОЧИГЛЕДНА ЛАГА! А ГОСПОД Е ТОА ШТО Е НЕ ОЧИГЛЕДНО! Значи нема некој што го вишол господ! Па и ја можам да речам дека сум умрел и воскреснал, а другарите да потврдат! Единствено воскреснување за мене е коа доктор ќе спаси некој од кличничка смрт.... иначе, каков сатана бе? Веруваш у сатаната? Ако постои господ, постои и сатаната... ама не постојат ни двете... само да си знаете, RULES AND RELIGIOINS ARE CREATED TO HATE! Се е тоа направено за превара и пари! За владеење на тој глуп народ! Праведно ли е да се убиваат научниците у периодот на пред-ренесансата? А тие што ги суделе се правеле ПРЕНОСИТЕЛИ НА ГОСПОДОВИТЕ ЗБОРОВИ! НА НЕГОВАТА ВОЉА! ГО ОГРАБУВАЛЕ НАСЕЛЕНИЕТО СО СИТЕ РИТУАЛИ И ИЗМИСЛИЦИ КОЈ СЕПАК НЕКОЈ ДО ДЕН ДЕНЕС ГО ПРААТ! ПА ШТО ВЕРНИК Е ПОПОТ КОА ПЕСНА НЕ ПОЧИЊА БЕЗ 100 ЕВРА БЕ? Ах ме накурчивте....

Според нив реинкарнацијтата е духовен раст од пониски према повисоки животни форми..значи прво си бил морков, па питбул, па травестит..па...
според мене не постои реинкарнација! Луѓе, зар има некој што стварно УМРЕЛ И СЕ ВРАТИЛ!?!?!?! БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ СТАНУВА ЗБОР ЗА “ВОСКРЕСЕНИЕ“ ИЛИ “РЕИНКАРНАЦИЈА“!

Ете повторно..Ренкарнацијата е раѓање на душата во ново тело...воскресението е враќање од мртвите исто тело иста душа..

Ренкарнацијата е раѓање на душата во ново ..вели marcus

па ти не си го разбрал рожденството христово....тоа е раѓање на една бесмртна Личност

ееееееееееее да .........

Нов Завет и Библија воопшто се раликуваат од Будизмот дека Реинкарнација е во тревки растенија ...глупости

Нов завет гарантира такви биолошки форми кој на бесмртната Личност ќе и овозможат да си ги релизира мисловните ( преку апаратура - мозок ) и творечките способности (тоа што ние го познаваме само биолошкиот човечки организам како функционален ....незначи дека нема и други неслични на него а сепак исто така ако не и пофунционални од него )

Епа вака... значи исто ко што ТИ и ОСТАЛО ДРУШТВО сметате дека реинкарнација не постои така и ние сметаме дека ГОСПОД не постои! И господ е ЛАГА, ОЧИГЛЕДНА ЛАГА! А ГОСПОД Е ТОА ШТО Е НЕ ОЧИГЛЕДНО! Значи нема некој што го вишол господ! Па и ја можам да речам дека сум умрел и воскреснал, а другарите да потврдат! Единствено воскреснување за мене е коа доктор ќе спаси некој од кличничка смрт.... иначе, каков сатана бе? Веруваш у сатаната? Ако постои господ, постои и сатаната... ама не постојат ни двете... само да си знаете, RULES AND RELIGIOINS ARE CREATED TO HATE! Се е тоа направено за превара и пари! За владеење на тој глуп народ! Праведно ли е да се убиваат научниците у периодот на пред-ренесансата? А тие што ги суделе се правеле ПРЕНОСИТЕЛИ НА ГОСПОДОВИТЕ ЗБОРОВИ! НА НЕГОВАТА ВОЉА! ГО ОГРАБУВАЛЕ НАСЕЛЕНИЕТО СО СИТЕ РИТУАЛИ И ИЗМИСЛИЦИ КОЈ СЕПАК НЕКОЈ ДО ДЕН ДЕНЕС ГО ПРААТ! ПА ШТО ВЕРНИК Е ПОПОТ КОА ПЕСНА НЕ ПОЧИЊА БЕЗ 100 ЕВРА БЕ? Ах ме накурчивте....
И што сега сакаш да те носам у Дизниленд..ова е форум за верници(религија значи однос со Бога) ако не веруваш имаш уште 26.000 теми да давиш.кој те тера да веруваш со сила..ајде .вс..гит..

Томислејер, без нервози. Божјото постоење НЕ ЗАВИСИ од твоето ценето мислење. А твоето постоење ЗАВИСИ од милоста Божја, која, еден убав ден, а можеби и порано, ќе ти стане јасна.

И оваа тема се однесува на личната поврзнаост со Бога не на инкарнација, воскресување или за атеисти..кој не се нашол во насловот нема потреба да постира

Томислејер, без нервози. Божјото постоење НЕ ЗАВИСИ од твоето ценето мислење. А твоето постоење ЗАВИСИ од милоста Божја, која, еден убав ден, а можеби и порано, ќе ти стане јасна.

не бих рекал таќе..............

уствари нашето биолошко постоење се повеќе е уцена од религиите и

нивната братија капиталисти криминалци властољупци кој во Откровение и Стар Завет
ги пишува како Лажен Учител , Лажен Пророк , Ѕвер и Лажен Бог

оти наводно во име на Бог...............они со векови ги уценуваат луѓето за нивниот биолошки опстанок..и денес ........

се курчат изиграваат Бог на земјата.....они решаваат кој ќе живее а кој нема

Имам директно прашање до Дример...(ова не му го посакувам на никого дури ни на најголемиот душман)...Дример стави се барем за момент, во улога на родител на тоа или слично на него дете...какви се чувствата што ти навираат...особено би сакал да ми го опишеш чувството на гордост што те облева и како е така горделив да бидеш дел од општеството?

А што ме спречува да се гордеам со моето дете дури и кога би боледувало од некоја болест како оваа или некоја слична на неа? Ако јас добро го воспитам и да го научам да ги почитува и сака другите и да биде среќно и задоволно со тоа што е, наместо да тагува по она што би можело да биде би бил најгордиот татко на светот, затоа што среќата не е во парите и моќта туку во мирната совест и прифаќањето на самите себеси баш онакви какви што сме.
Секое дете без разлика на неговите недостатоци ја заслужува љубовта на своите родители и заслужува тие да бидат среќни и задоволни со него и неговите способности затоа што тоа е онолку задоволно колку што тие се задоволни од него и толку среќно колку што неговите родители се среќни што го имаат баш него да биде нивно дете. :raz:

Децата не се тркачки коњи па нивните родители да се натпреваруваат кој е најдобар, секое дете си има своја внатрешна убавина и потенцијал кои доколку првенствено неговите родители не ги увидат тешко дека тоа самото ќе ги увиди а камоли другите околу него.:mist:

Kakov e toj tatko
koj samo vetuva
a ne ostvaruva???
zaklucok
Bog nisto ne vetil
toj ne ni postoi
lugeto od maka
si go izmislile za uteha
inaku vistinata e bezutesna
cist nihilizam...

Сите вие сте БОГ , БОГ е природата што ја гледате , воздухот што го дишете , водата што ја пиете , и сите сте бесмртни затоа што сте дел од вселенава , и затоа што секој мал дел од вас останува во овој круг да функционира.БОГ не е човек што седи на небото и не набљудува што правиме , па прави списоци за пекол и за рај , затоа што единствениот пекол и рај го имате на земјава.Ама, знаете ли зошто е добра религијата ,религијата е одлична затоа што поголеми срања , ќе има на светов , ако не би контролирала религијава, пошто кога поубаво ќе видиш , луѓево се многу глупи, па како самите да бараат да се клањаат на некого.
Дај им на луѓето Натали !!! , + од тоа имаат и заработувачка свештениците , што би работеле тие луѓе после ако останат невработени,ќе завршат на улица.Ако не ви се свиѓа ,на шалтер 15 жалби се попуњаваат, ај сеа треба да купам плац он тхе моон.

Kakov e toj tatko
koj samo vetuva
a ne ostvaruva???
zaklucok
Bog nisto ne vetil
toj ne ni postoi
lugeto od maka
si go izmislile za uteha
inaku vistinata e bezutesna
cist nihilizam...

nihilista..............шо ти треба да ја кажуваш вистината .......

ги убиваш у поим религииве............нема смисла .....ги оставаш без пациенти

nihilista..............шо ти треба да ја кажуваш вистината .......

ги убиваш у поим религииве............нема смисла .....ги оставаш без пациенти

Пријателе зборлив и досаден ако ти си атеист јас сум Бред Пит, поголем сатанист немам видено.
Чисто сатанизирање читам од тебе ништо повеќе.

Пријателе зборлив и досаден ако ти си атеист јас сум Бред Пит, поголем сатанист немам видено.

и јас од тебе освен измама и купишта пароли и лаги

ама баш ништо друго невидов....да бидам искрен како и секогаш

Ова е едно од вистинските лица на самодекларираните најголеми верници. Кој не се слага со нив е сатанист, вештер, опседнат од ѓаволот. Среќа што е 21 век па беќе не смеат да палат луѓе на клада.

И оваа тема се однесува на личната поврзнаост со Бога не на инкарнација, воскресување или за атеисти..кој не се нашол во насловот нема потреба да постира

се наоѓаме во насловот ............
таман работа ...како не се наоѓаме ............

ако религиозните цело време ни гарантираат
дека ќе сме оделе во пеколот ..........

де да видиме со кого тоа вие комуницирате...

како комуницирате ...........
има ли бог мобилка .......
му имате ли број .........и ние да се чуеме со него ...........
.
.
ние сме живо заинтересирани за темава ....остај ти таа работа

- Хитлер се родил таков каков што се родил. Внимателните истражувачи, наоѓаат демоноопседнатост во Хитлеровото однесување, па оттаму и сите последици кои Хитлер ги нанесе со Втората светска војна. Занчи, не е до Бога, туку-до лукавиот е.
- мојата философија е трула ама трае веќе 2000 г. Да беше трула навистина, за 20 века од неа немаше ништо да остане.

демоноопседнатост кај Хитлер ?

1 ) дали демоните се навистина толку моќни да организираат светска војна ....нели во прашање е еден човек опседнат со демон .

2)Може ли само на еден човек да му се припише се што се случувало во втората светска војна

3) дали човек како Хитлер опседнат со демон станува толку многу способен ..еве ќе земеме во негативна смисла со сите последици од втората светска војна .

4) ако нее до Бог туку до лукавиот - како што велиш .................

па Исус не се прославил којзнае колку ниту пред 2000 год .............
испаѓа признаваш дека лукавиот е неспоредливо помоќен од бог

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom