LHC Судрувач на честички (Церн, Божја Честичка, Бозон, Хигс)

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Нормално експериментот е опасен, но сите сме свесни дека не толку - до ниво на уништување на светот.

Туку само уште еден чекор во напредокот на човештвото во технологијата.:smir:
Така е.
 
Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
а може ли да ми каже некој дали експерименто ке се изведе точно во 5 часот??зошто ако е покасно да одам да СПИИЈАМ:helou::baeh:
 

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
покасно е другар сеа пишува за 7 саати или по нашки во 10 саат
 
Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Sega go smenii ova navistina ke se sluce eksperimentot davaa na CNN sega a dali ke ima posledici ne znam site tolkuvaat razlicno ama kako i da e odameeee
 

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
5:00 Струја има,не ми зуи ништо,светлина не гледам а не ми е ни ладно...ај поз
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.613
Поени од реакции
43.455
Teмава се претвори во малоумна дискусија , :kesa:.

Ај нешто и јас да истролам за експериментов . . .

... Научниците од ЦЕРН (Европската организација за нуклеарни истражувања) како што веќе имаше постирано на форумов , со овој експеримент се надеваат дека со детекторите на истиот ( експериментот ) ке биде исфрлен Хигсовиот бозон кој во теоретскиот Стандарден модел ги објаснува масите на сите честици. Другата варијанта е изненадувањето , т.е. мало шугава црна дупка која за кое се верува дека одма ке исчезне . На некој начин планираат да го импровизираат Биг Бенгот и да бидат дадени одговорите на многуте прашања поставени за истиот , или пак , да се појави уште еден голем прашалник поврзан со настанокот на универзумот .
Иначе јас колку што разбрав , експериментите се планирани за 3 дена , но оние експерименти кои се поврзани со високите енергии кои можат да предизвикаат црна дупка се планирани некаде за 2 месеца .
Според теоријата на Стивен Хоукинг , малите црни дупки ја губат целата своја маса во моментот на создавање и веднаш исчезнуваат . Али да потенцирам , ова е теорија , праксата може да покаже нешто друго , иако му верувам на Хоукинг за ова , се надевам дека е во право .
Е сега што овците на Велија направија бедно изрежиран филм на вестите тоа е друга работа , бар ако веќе почнале да прават сторија , добро ке беше да спомнеа многу други порелевантни работи , а не црното сценарио кое според многу теории не е можно да се реализира.

James D. Watson : "If we don't play God, who will?" :toe:

Што се однесува за Експериментов , потрошени се над 5 милјарди евра за истиот ( точна сума незнам ) , 5 милјарди евра за нешто што ке даде одговор за Биг Бенгот , мене ме интересира , што ке се случи еве кога детекторите на истиот овој акцелератор ке го прикажат Хигсовиот Бозон , што кога ке ( или нема ) да одговорат на многуте прашања поврзани со настанокот на универзумот , каква ке биде понатамошната намена на овој акцелератор и за што истиот би се употребувал . . . :toe:


п.с. Каде е Агора :D
 

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
живи сте?хахахха
Јас не. Седам во Рајот со Марко Антониј, Kenny и Anna Nicole Smith и пијамe кафенце од Starbucks (Се` има овде, ама баш се`, сега чекаме пилешко од KFC). Без гајле, има wi-fi со 100 мегабита (фуче бачко) и на секој со влегување му даваат идентификација со баркод (напредни се, смејте се вие) лаптоп со конфигурација според заслуженото. Ако сте за во пеколот, ќе седите со Садам, Сатаната и уште неколку злобни фаци, разбрав дека идентификацијата ја добивате со тетоважа на баркодот на раката, а од технологијава добивате Alienware лаптопче, конекцијата таму му е 120 мегабита, можда ве мати дека е поарно, ама верувајте, нема ни У од убо долу :). Јове_Бт од сите од форумов оди во пеколот, значи без гајле. Јове, од сигурни извори дознав дека си Karl Ruprecht Kroenen, зошто, о зошто ме лажеше U NAZI? ОМГ, Kenny има iPhone 4g 16tb, одам да проверам каков е. Кулирајте, позззззззззззз.
 

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Толку? Па не болеше :) Ја мислев којзнае колку е болно да бидеш вшмукан од црна дупка.:vozbud:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom