Лев бек на декадата

• Креатор на темата Креатор на темата Nik20
  • Време на започнување Време на започнување

Лев бек на декадата?

• Вкупно гласачи
    107
Статус
Затворена за нови мислења.
Роберто Карлос е без конкуренција. Уникатен, еден и единствен, човекот рушеше се пред себе по левата страна. Не за џабе фановите на Реал прават петиција за негово враќање (на 36 години!)

Роберто Карлос против законите на физиката и математиката:

Благословени сме што сме биле живи да го видиме овој гол :pos: Закон е коментаторов!

Антологискиот гол против Франција:

10 најдобри голови (компилација):

Роберто Карлос-имаше шут,брзина,цврстина,едноставно се што му е потребно на еден бек.
Омилен играч ми беше порано.Се сеќавам на неговите слободни удари!!!

Роберто Карлос без конкуренција. Брзина, шут, борбеност, незаменлив беше во Реал Мадрид, и во бразилската репрезентација на левата бековска позиција. Уф, колку би сакал да се вратат времињата кога во Реал растураше по таа лева страна. :)

гласав за карлос само не ми е малце логично малдини лев бек...... ама ок :)

Дефинитивно Карлос, тешко дека некој ќе се роди како него. :)

Btw, мислам дека го утнале Ешли Кол што го ставиле. :toe:

И покрај тоа што сум миланез, Ешли Кол е без конкуренција најдобар, не е лев бек само шут и брзина.

1. Кол
  2. Малдини
  3. Лизаразу
  4. Карлос
  5. Замброта

Карлос дабоме, Малдини повеќе требало да го стават во конкренција за централни оти лев бек играше само принудно, а кога играше лев бек не беше ни блиску од тоа Карлос што го има изиграно, го имаше центар-шутот ама брзината не баш.

Сепак, 25 годишна кариера од која јас ни пола немам гледано, не е неговото една декада, две се, можда бил и боље од Карлос во претходната декада кој го знае. :)

пс. Замброта бе :\ ??

Гласав за Лизаразу.

Човече со неадекватно име..........ЅВЕР!:vozbud:
Едноставно најдобар.

Роберто Карлос, чудовиште од лев бек!
Малдини не е лев бек, така да неможе да му биде конкуренција на Карлос за таа позиција, секоја чест и на Лизаразу, Ешли Кол и Замброта ги ставам на дното на оваа листа зошто не се ни пола играчи од овие тројца погоре.

Maлдини и централно играше и ко бек, незнам у онаа златна ера на Милан со Скудета и трофеи од ЛШ на што позиција играл, нека ме просвелти некој, ако поголем дел од кариера играл ко бек ( шо мислам дека е неточно ), ондак глас давам за него, ако не, се знае, Карлос . :wink:

Малдини најголем дел од својата кариера играше како лев бек. Централни играа Барези, Костакурта, Десаи едно време, после Костакурта и Неста. И кога замина у пензија и више кога беше пред крај на совјата кариера Костакурта, Малдини почна да игра централен :smir:

Но за последнава декада би било поприкладно да го стаеле у конкуренција за централен. Кога играл он лев бек не смо глеале мие

Боље играч од Карлос немало а нема ни да има најверојатно. Ешли Кол утка невидена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom