Лев бек на декадата

• Креатор на темата Креатор на темата Nik20
  • Време на започнување Време на започнување

Лев бек на декадата?

• Вкупно гласачи
    107
Статус
Затворена за нови мислења.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.594
Поени од реакции
7.295
Локација
Велес
Инспирирано од гоал.ком потрудете се да гласате објективно!

Роберто Карлос
roberto_carlos.jpg

Ешли Кол
391px-Ashley_cole.jpg

Биксент Лизаразу
lizarazu_154211s.jpg

Паоло Малдини
Paolo.jpg

Џанлука Ѕамброта
19581.gif

Затоа што ја фатив ерата на Лизаразу, се мислам сепак помеѓу него и Малдини. И двајцата стандардни како за тим така и репрезентација, па ќе се помислам уште малку и ќе го дадам својот глас.
На трето место е Карлос, овие другиве имаат време уште многу да покажат и докажат :)

јас му го давам гласот на Карлос. ист е како Мајкон само што е лев бек и ударот му е топовски. се сеќавам на плејстешн кец кога дремевме, карлос напаѓач си го ставаш и ораш брзина 19 удар 19 убавини :)

Maлдини и централно играше и ко бек, незнам у онаа златна ера на Милан со Скудета и трофеи од ЛШ на што позиција играл, нека ме просвелти некој, ако поголем дел од кариера играл ко бек ( шо мислам дека е неточно ), ондак глас давам за него, ако не, се знае, Карлос . :wink:

Гласав за Роберто Карлос пошо жареше и палеше низ Европа со неговата игра...јак шут,тешко некој да го помине во одбрана,а и во напад доста солиден :)

П.С Тие шо гласале во анкетата,барем и нека пишат некој збор,да не биде залудно се` :wink:

Ешли Кол има уште да се докажува,има време за него,додека Замброта не ни го коментирам,во ЈуБе една сезона одигра добро,после тоа пропадна...

Биксент Лизаразу не ми е нешто посебно,додека Малдини мислам повеке време играше како централен бек...:toe:

знам едно играчиште, ако го ставам тука, сите овие можат вода да му носат :)
Џузепе Фавали :)

Од овие тука Ешли Кол.
Инаку, најдобар лев бек дефинитивно е Евра.

Не дека навивам за Реал, ама Карлос беше ИГРАЧИШТЕ! Стабилност, брзина, шут...дефанзива-офанзива не му беше проблем, едноставно се што треба да има еден страничен бек. Респект и за другиве, ама мислим дека Карлос беше едно скалило над сите. Малдини беше многу подобар како централен, па не би го сметал како страничен бек.
Иначе и Лизаразу беше многу добар.

Карлос дефинитивно најдобар лев бек.

Roberto Carlos 35 %
Paolo Maldini 30 %
Biksente Lizarazu 15 %
Gianluca Zambrotta 12 %
Ashley Cole 8 %

Дефинитивно Карлос. Одличен шут, доста цврст, многу тешко да биде надмудрен а и даваше прекрасни голови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom