LEB

  • Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
кујнска крпа да олади,
bas denes prodadov nekolku KRPI za zavitkuvanje-pokrivanje taze-vruk LEB.
Porano po selata sekoja kuka si imase nadvor furna za leb i koga ke go izvadea toa LEBOT so taa dolgata prava drvena lopata ,kako li se vikase,i ke go naredeva na drvena klupa pokriena so kilim nekoj a LEBOT go pokrivaa so lenena pokrivka ili ona debelo selsko platno.
Znaci ne sekakva kujinska turska farbana krpa.
 
Сомневањата ми се потврдија.
Лебовите од Жито Лукс како што се Грахам, Баварски и останати се произведуваат во Скопје и истиот ден се дистрибуираат низ големите маркети и останати прехрамбени објекти.
Откако ќе помине одреден временски период од 4-5 дена. Непродадените количини се повлекуваат и се дистрибуираат во останатите градови таму стојат додека се продадат односно додека им истече преостанатиот рок на траење.
Скопје ќе јаде топол леб кој има влажност и е вкусен.
Провинција ќе јаде сув леб, кој се распаѓа ко ќе го фатиш.
Затоа нема бериќет во оваа држава.
 
Сомневањата ми се потврдија.
Лебовите од Жито Лукс како што се Грахам, Баварски и останати се произведуваат во Скопје и истиот ден се дистрибуираат низ големите маркети и останати прехрамбени објекти.
Откако ќе помине одреден временски период од 4-5 дена. Непродадените количини се повлекуваат и се дистрибуираат во останатите градови таму стојат додека се продадат односно додека им истече преостанатиот рок на траење.
Скопје ќе јаде топол леб кој има влажност и е вкусен.
Провинција ќе јаде сув леб, кој се распаѓа ко ќе го фатиш.
Затоа нема бериќет во оваа држава.
Иста е цената на лебот во Скопје и надвор?
 
Сомневањата ми се потврдија.
Лебовите од Жито Лукс како што се Грахам, Баварски и останати се произведуваат во Скопје и истиот ден се дистрибуираат низ големите маркети и останати прехрамбени објекти.
Откако ќе помине одреден временски период од 4-5 дена. Непродадените количини се повлекуваат и се дистрибуираат во останатите градови таму стојат додека се продадат односно додека им истече преостанатиот рок на траење.
Скопје ќе јаде топол леб кој има влажност и е вкусен.
Провинција ќе јаде сув леб, кој се распаѓа ко ќе го фатиш.
Затоа нема бериќет во оваа држава.
затоа трк до дуќанче и купи си едно вакво добро не мора да е баш такво има и доста поефтини,

ама има да си се изнајадеш леб, плус знаеш и кога и со што е подготвен.
 
Иста е цената на лебот во Скопје и надвор?
43ден.
Исто цена како во Скопје. Можда и поскапа...
eac624dfd6f1daa03b07ab8bbc021cd6.jpg


Sent from my LG-H872 using Tapatalk
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom