LEB

  • Креатор на темата Anco
  • Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
кујнска крпа да олади,
bas denes prodadov nekolku KRPI za zavitkuvanje-pokrivanje taze-vruk LEB.
Porano po selata sekoja kuka si imase nadvor furna za leb i koga ke go izvadea toa LEBOT so taa dolgata prava drvena lopata ,kako li se vikase,i ke go naredeva na drvena klupa pokriena so kilim nekoj a LEBOT go pokrivaa so lenena pokrivka ili ona debelo selsko platno.
Znaci ne sekakva kujinska turska farbana krpa.
 
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.330
Поени од реакции
4.895
Сомневањата ми се потврдија.
Лебовите од Жито Лукс како што се Грахам, Баварски и останати се произведуваат во Скопје и истиот ден се дистрибуираат низ големите маркети и останати прехрамбени објекти.
Откако ќе помине одреден временски период од 4-5 дена. Непродадените количини се повлекуваат и се дистрибуираат во останатите градови таму стојат додека се продадат односно додека им истече преостанатиот рок на траење.
Скопје ќе јаде топол леб кој има влажност и е вкусен.
Провинција ќе јаде сув леб, кој се распаѓа ко ќе го фатиш.
Затоа нема бериќет во оваа држава.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.631
Поени од реакции
4.931
Сомневањата ми се потврдија.
Лебовите од Жито Лукс како што се Грахам, Баварски и останати се произведуваат во Скопје и истиот ден се дистрибуираат низ големите маркети и останати прехрамбени објекти.
Откако ќе помине одреден временски период од 4-5 дена. Непродадените количини се повлекуваат и се дистрибуираат во останатите градови таму стојат додека се продадат односно додека им истече преостанатиот рок на траење.
Скопје ќе јаде топол леб кој има влажност и е вкусен.
Провинција ќе јаде сув леб, кој се распаѓа ко ќе го фатиш.
Затоа нема бериќет во оваа држава.
Иста е цената на лебот во Скопје и надвор?
 
Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.052
Поени од реакции
1.175
Сомневањата ми се потврдија.
Лебовите од Жито Лукс како што се Грахам, Баварски и останати се произведуваат во Скопје и истиот ден се дистрибуираат низ големите маркети и останати прехрамбени објекти.
Откако ќе помине одреден временски период од 4-5 дена. Непродадените количини се повлекуваат и се дистрибуираат во останатите градови таму стојат додека се продадат односно додека им истече преостанатиот рок на траење.
Скопје ќе јаде топол леб кој има влажност и е вкусен.
Провинција ќе јаде сув леб, кој се распаѓа ко ќе го фатиш.
Затоа нема бериќет во оваа држава.
затоа трк до дуќанче и купи си едно вакво добро не мора да е баш такво има и доста поефтини,

ама има да си се изнајадеш леб, плус знаеш и кога и со што е подготвен.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom