LEB

  • Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
откако започна ова короништево јадеме исклучиво домашен леб приготвен со ова машинче, е сега која е математиката и дали сме ќар или зијан не е битно,
Секако дека си во ќар. Додај на сметката уште 0,5KWh струја и излегува на половина цена отколку во продавница.
 
Леб е институција, не ве разбирам што зборите... Ќе направиш тавче гравче или нешто слично и ќе земеш плочки од црн леб? Па не оди. Замисли топол домашен леб во комбинаија. За мене мирис на леб што се пече е најубав мирис што постои.
 
Sekoj saka ubavo meseno domasno lepce mmm :):):)

nnb.jpg


lepce-valentina.jpg


leb.jpg
 
Јас јадам само црн 6 семки од Ж Леб. Мислам дека е поздрав и повкусен од белиот обичен леб. Девојка ми воопшто не јаде леб. Незнам зошто не сака квасец. Јас ја зезам викам си како Јахове, тој мразел квасец како што пишува во Библијата. Зошто МПЦ дозволува квасец во лебот незнам. Ама тоа е друга тема...
Автоматски споено мислење:

Јас јадам само црн 6 семки од Ж Леб. Мислам дека е поздрав и повкусен од белиот обичен леб. Девојка ми воопшто не јаде леб. Незнам зошто не сака квасец. Јас ја зезам викам си како Јахове, тој мразел квасец како што пишува во Библијата. Зошто МПЦ дозволува квасец во лебот незнам. Ама тоа е друга тема...
 
Јас јадам само црн 6 семки од Ж Леб. Мислам дека е поздрав и повкусен од белиот обичен леб. Девојка ми воопшто не јаде леб. Незнам зошто не сака квасец. Јас ја зезам викам си како Јахове, тој мразел квасец како што пишува во Библијата. Зошто МПЦ дозволува квасец во лебот незнам. Ама тоа е друга тема...
Се плаши да не и нарасне стомакот од квасецот... :)
 
Стари добри времиња..ехххххх..дури и ете сега се потсетив на мирисот на прав вкусен вруќ бел леб кој го истовараа(малтене ги фрлаа гајбите со леб на тротоар пред сеуште неотворените самопослуги)..испаруваше лебот со волшебен мирис, а гајбите валкани, прашливи, лебот тоа време не се пакуваше во кеса...:)...и кога ќе побараш да ти исечат ЧЕТВРТ леб и да ти направат сендвич со мортадела...ммммммммммммммммммммм..мераци:love:
 
пиши го рецептот ако не ти е тешко
250 грама интегрално ржано
250 грама интегрално хељдино
50 грама сончоглед жив лупен
1 лажичка сода, сок од половина лимон, хималајска сол, маслиново масло.

се замесува лепливо тесто и се остава да ферментира неколку часа, потоа се става во калап на намрсена хартија да се пече на 180 степени 1 час, потоа се завиткува во кујнска крпа да олади, се сече оладен.
 
250 грама интегрално ржано
250 грама интегрално хељдино
50 грама сончоглед жив лупен
1 лажичка сода, сок од половина лимон, хималајска сол, маслиново масло.

се замесува лепливо тесто и се остава да ферментира неколку часа, потоа се става во калап на намрсена хартија да се пече на 180 степени 1 час, потоа се завиткува во кујнска крпа да олади, се сече оладен.
со ајвар и сирење ли го јадеш?

А одека да знаеме да месеме...пиши го рецепто и со машина за леб...

Оваа машинка за леб сакам да ја купам...евтина вака...добра цена...незнам дали е добра има ли некој искуство со неа?

 
со ајвар и сирење ли го јадеш?

А одека да знаеме да месеме...пиши го рецепто и со машина за леб...

Оваа машинка за леб сакам да ја купам...евтина вака...добра цена...незнам дали е добра има ли некој искуство со неа?

Де бе со лажица се прави овој ... полесно здравје..
Го јадам со што сакам :)
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom