- Член од
- 12 ноември 2008
- Мислења
- 2.304
- Поени од реакции
- 1.775
Филипсов ваќат слика аос, арно ама кој брзат глата после си ја мават од џизд, не читат лајното преводи од усб
E toa da ne cita prevod od usb ama mozam da kazam samo toa e mana na televizorot...Ama bidejki sum preku PC vrzan so HDMI kabel, prevodot ne mi pretstavuva problem. Slikata e dobra kolku sto e dobar formatot na fajlot...Филипсов ваќат слика аос, арно ама кој брзат глата после си ја мават од џизд, не читат лајното преводи од усб
Не реков дека имам најдобра слика на планетава, туку дека е ПЕРВЕРЗИИ за нешто што не треба воопшто да го има тој телевизор (освен преку хакнување).За другото горе-доле е точно ама за сликата да не се лажеме има прилично слаб контраст. Провери ја само црната боја со изгасено светло ...
Инаку се на се е солиден телевизор посебно за тие пари.
И во врска со херцажа точно е тоа што го зборува psyside ЛЦД телевизори со некои нивни алгоритми вметнуваат фрејмови и така се добива 100Hz или повеќе.
Mi gi zema zborovite...Пушти клипче некое што има константно движење на камерата, пушти го на тој телевизор и на некој со 60Hz да видиш колкава разлика има.
Ова е пишано 2009та и главно е пишано IF YOU CAN AFFORD IT тогаш купи си 100Hz инаку демек нема МНОГУ разлика.Еве прочитајте зашто не сум фан на овие "100hz" производи.
http://asia.cnet.com/six-things-you-need-to-know-about-100hz-lcd-tvs-62053104.htm
Od istiot post...Еве прочитајте зашто не сум фан на овие "100hz" производи.
http://asia.cnet.com/six-things-you-need-to-know-about-100hz-lcd-tvs-62053104.htm
Таму доле ПИШУВА, а јас СУМ ВИДЕЛ, тоа е разликата.Подоле во текстот пишува дека наводоно квалитетот на приказот не е ист кога се користи оваа емулација, како и да е ако ви врши работа ок, мене лично не ми се допаѓа тоа е тоа.
Како земја одбери Данска, SR автоматски, а frequency step size = 1MHz, scanning mode = fullpred 1 nedela zedov philips so 100 hz i imam problem so digitalnite kanali na kblovskata kade sto sum.problemot e vo toa sto ne gi cita site kanali ko ke gi prebaruvam a ako vnesam racno frekfencija kade sto se kanalite koi gi nema so skeniranje izleguvaat no se brisat drugi kanali t.e izleguvaat novi kanali na mestoto od starite .dali moze da mi kaze nekoj kako da gi prebaram i zacuvam site ili da odberam nesto drugo pri skeniranje
--- надополнето: Dec 11, 2011 11:18 AM ---
poseduvam PHILIPS 37 PFL 4606 H/58
И кај мене е истиот проблем на телекабел сум на пример сител канал 5 алфа после кога ке ставам пак други канали ги брише овие сител алфа и проблемот е кај мене што нема данскаpred 1 nedela zedov philips so 100 hz i imam problem so digitalnite kanali na kblovskata kade sto sum.problemot e vo toa sto ne gi cita site kanali ko ke gi prebaruvam a ako vnesam racno frekfencija kade sto se kanalite koi gi nema so skeniranje izleguvaat no se brisat drugi kanali t.e izleguvaat novi kanali na mestoto od starite .dali moze da mi kaze nekoj kako da gi prebaram i zacuvam site ili da odberam nesto drugo pri skeniranje
--- надополнето: Dec 11, 2011 11:18 AM ---
poseduvam PHILIPS 37 PFL 4606 H/58
Пробај со Финска, или пробајте со Symbol Rate 6850 или 6900, QAM го барат автоматскиИ кај мене е истиот проблем на телекабел сум на пример сител канал 5 алфа после кога ке ставам пак други канали ги брише овие сител алфа и проблемот е кај мене што нема данска
a mislis deka so danska ke ostanat drugive nema da se mesaat kanalive??И кај мене е истиот проблем на телекабел сум на пример сител канал 5 алфа после кога ке ставам пак други канали ги брише овие сител алфа и проблемот е кај мене што нема данска
a go smenam symbol rate???Пробај со Финска, или пробајте со Symbol Rate 6850 или 6900, QAM го барат автоматски
a so finska istoto se slucuva ne ppomaga finskaПробај со Финска, или пробајте со Symbol Rate 6850 или 6900, QAM го барат автоматски
a so finska istoto se slucuva ne ppomaga finska