Па ги приклучив тие трите во телевизорот и другите три ги приклучив во двд-то. И пак не сака, изгледа треба таков скарт да земам како што постирал дечкото над нас.Реков дека ги меша ИЗЛЕЗИТЕ со ВЛЕЗОВИТЕ...
Па ги приклучив тие трите во телевизорот и другите три ги приклучив во двд-то. И пак не сака, изгледа треба таков скарт да земам како што постирал дечкото над нас.Реков дека ги меша ИЗЛЕЗИТЕ со ВЛЕЗОВИТЕ...
Pa ete ti ja greskata, vklucuvas pozadi na Tv vo Audio In, a treba da Izvleces zvuk od tv, a ne da vnesuvas. Sto znaci baraj pozadi kaj sto pisuva audio out, ti treba da izvleces zvuk, znaci odis so tv-out/audio out da bi priklucil vo saraundot kaj sto pisuva audio in, bidejki tamu vnesuvas izvor na zvuk.
se za prenesuvanje slika i zvuk na TV od nekoj priemnik kako pc, dvd pleer.
.
Овакво нешто ти треба, побарја дали има кај нас во продавнициПа ги приклучив тие трите во телевизорот и другите три ги приклучив во двд-то. И пак не сака, изгледа треба таков скарт да земам како што постирал дечкото над нас.
Ама ете имам таков Оптичен на телевизорот, но не сум сигурен дали имам исто такво и на двд-то. Со такво можам да ги поврзам, со оптички кабел да купам? (доколку имам и на двд-то и на ТВ-то)Па не може да поврзе затоа што единствен аудио аут му е - optical digital aut а влез му е аналоген, а такви различни излези во вид на кабел не постои. И јас го имам истиот проблем и затоа знам. Едино што најдов на нет е Optical to Coaxial Digital Audio Convertor
http://www.maplin.co.uk/optical-to-coaxial-digital-audio-convertor-29293?criteria=digital optical converter&doy=1m5
Само не знам дали овде кај нас се продава вакво нешто.
--- надополнето: 30 декември 2011 во 17:58 ---
Овакво нешто ти треба, побарја дали има кај нас во продавници
Ама ете имам таков Оптичен на телевизорот, но не сум сигурен дали имам исто такво и на двд-то. Со такво можам да ги поврзам, со оптички кабел да купам? (доколку имам и на двд-то и на ТВ-то)
Искључи го од струја, од кабловска све, и кога ќе го уклучиш пак ќе почне од почеток да те прашува.Да не знае некој како да сменам земја на Телевизорот за да ги прескенирам дигиталните канали. Кога го пробував во дуќан тој продавачот одбра Германија и сега не ми дава опција да одберам држава за да прескенирам. На телекабел сум, а телевизорот ми е Panasonic TX-P42S30E
Па кога го префрлив од дуќан до дома не беше уклучен 3-4 саата и на почеток кога го уклучив не ме праша ништо.Искључи го од струја, од кабловска све, и кога ќе го уклучиш пак ќе почне од почеток да те прашува.
На почеток кога бираш земја одбери Германија или Финска.
Hm, kaj brat mi deckite od kabelskata mu namestija zemja Svedska i gi skeniraa digitalnite posle. Sigurno imas opcija First start - vo smisla prvo palenje na tv, kaj podesuvanje na kanalite, takvo nesto vidov na NEO Led koe ima dvbc.Па кога го префрлив од дуќан до дома не беше уклучен 3-4 саата и на почеток кога го уклучив не ме праша ништо.
Има ли некоја друга опција за да ме праша. И која земја да ја одберам за на телекабел да ги фаќам сите канали?
opticko povrzuvanje ke mu vredi ako toa sto ke go gleda na TV primer od usb stick/hdd ako ima 5.1 zvuk pa da bi dobil realen 5.1 zvuk na saraundot. Ako gleda tv na kabelska/digitalna ili obicni dvdrip so stereo, podobro neka si zeme onakov scart i neka povrze kako mu rekov, toa e barem eftino, za opticki ne znam kolku se.Да да, ако твојот DVD или blue player има од позади optical како на примeр на оваа марка на blue player LG BD 650
Гледаш од пзоади овој blue player LG BD 650 ги има и двата влезови и во зависност од ТВ што има ти го поврзуваш.
Па во упатството пишува кој LG wi-fi стик треба да се користи. За различни модели и стикот е различен. Нема сигурно да бутам во телевизор од 40 000 што било.
Па затоа мсилев, претпоставувам дека на ХД телевизор сите сакаат да гледаат ХД филмови во висока резолуција, а филмот не случајно е тежок повеѓе од 10 гига затоа што освен квалитетна слика има и звук квљалатетен и затоа толку тежи целиот филмHm, kaj brat mi deckite od kabelskata mu namestija zemja Svedska i gi skeniraa digitalnite posle. Sigurno imas opcija First start - vo smisla prvo palenje na tv, kaj podesuvanje na kanalite, takvo nesto vidov na NEO Led koe ima dvbc.
--- надополнето: 30 декември 2011 во 23:44 ---
opticko povrzuvanje ke mu vredi ako toa sto ke go gleda na TV primer od usb stick/hdd ako ima 5.1 zvuk pa da bi dobil realen 5.1 zvuk na saraundot. Ako gleda tv na kabelska/digitalna ili obicni dvdrip so stereo, podobro neka si zeme onakov scart i neka povrze kako mu rekov, toa e barem eftino, za opticki ne znam kolku se.
Кај тебе BOOM (ресиверот) ги прави тие работи, он си скенира.a decki so e fintava so skeniranje jas imam boom tv,koga go ukluciv go ukluciv boom otidov na AV i gotovo
Да бе треба. И кабелската треба да ти е LG. Треба да ти цртам или да ти скенирам од упатството? Уствари вака е подобро.
LG мора да се некоја посебна фирма тогаш
а хард диск исто така треба од LG да се купи ако сакам да го поврзам ?
sto e smesno?, mene telefon samsung pa samo so samsung slusalki mi fakam zadruga marka ne gi cita
LG мора да се некоја посебна фирма тогаш
а хард диск исто така треба од LG да се купи ако сакам да го поврзам ?
Hm, kaj brat mi deckite od kabelskata mu namestija zemja Svedska i gi skeniraa digitalnite posle. Sigurno imas opcija First start - vo smisla prvo palenje na tv, kaj podesuvanje na kanalite, takvo nesto vidov na NEO Led koe ima dvbc.
--- надополнето: 30 декември 2011 во 23:44 ---
opticko povrzuvanje ke mu vredi ako toa sto ke go gleda na TV primer od usb stick/hdd ako ima 5.1 zvuk pa da bi dobil realen 5.1 zvuk na saraundot. Ako gleda tv na kabelska/digitalna ili obicni dvdrip so stereo, podobro neka si zeme onakov scart i neka povrze kako mu rekov, toa e barem eftino, za opticki ne znam kolku se.