LCD телевизори

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Да бе треба. И кабелската треба да ти е LG. Треба да ти цртам или да ти скенирам од упатството? Уствари вака е подобро.
http://www.lg.com/us/tv-audio-video/accessories/LG-tv-accessories-AN-WF100.jsp
а ти проба со друг стик или адаптер па виде дека не бива или виде дека LG " произведуваат " или само лепенка ставаат дека е демек од LG :) па си сигурен дека не може друго да чита
оваа го кажувам со цел да не си плускате пари на непотребни работи а не да ти го напагам телевизорот
гледам дека се за тебе господ LG и никој не може да го промене тоа

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
а ти проба со друг стик или адаптер па виде дека не бива или виде дека LG " произведуваат " или само лепенка ставаат дека е демек од LG :) па си сигурен дека не може друго да чита
оваа го кажувам со цел да не си плускате пари на непотребни работи а не да ти го напагам телевизорот
Не сакам да го тупам. Ако плускам пари, мои си се. Тебе да не те гајле што правам јас со моите пари, со мојот телевизор и со мојот интернет на телевизорот.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Јас пробав. Не може

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Не сакам да го тупам. Ако плускам пари, мои си се. Тебе да не те гајле што правам јас со моите пари, со мојот телевизор и со мојот интернет на телевизорот.
МОДЕРАТОР: БЕЗ ВУЛГАРНОСТИ!
и плати ако сакаш 100 евра за едно усб
можеше да кажеш убаво а не да се понашаш ко сељак
бидејки јас се трудев и одвоив време да ти помогнам во претходните прашања а ти види како се понашаш

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
МОДЕРАТОР: БЕЗ ВУЛГАРНОСТИ!
и плати ако сакаш 100 евра за едно усб
можеше да кажеш убаво а не да се понашаш ко сељак
бидејки јас се трудев и одвоив време да ти помогнам во претходните прашања а ти види како се понашаш
Дај не замарај веќе и не ја сери темата. Толку од мене. Не планирам да реплицирам на несељак.

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Да не знае некој како да сменам земја на Телевизорот за да ги прескенирам дигиталните канали. Кога го пробував во дуќан тој продавачот одбра Германија и сега не ми дава опција да одберам држава за да прескенирам. На телекабел сум, а телевизорот ми е Panasonic TX-P42S30E
.

Nekoj?

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Дали проба со factory reset? Ќе ги избришит сите канали и наново ќе си го конфигурираш телевизорот. Или прашај го MANUEL сигурно таму имат некое чаре.
Ne sakam da gi izbrisam site programi. Sakam samo da smenam zemja. Vo upatstvoto ako na toa mislese nema nisto za toa

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Има ли некој искуство со снимање на УСБ - надворешен хард дикс диркетно преку својот ЛЦД ТВ. Ме интересира кога ви бара форматирање на уредот дали ви ги брише претходно складираните податоци, или треба форматирањето да се направи преку компјутер за да може после да се снима на него.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еј аман луѓе, јас исто сакам да помагам и да ви кажувам совет-два, ама темава се претвори во help-desk за два типа на прашања:

1. Дали овој или овој телевизор да го зеам во техномаркет?

2. Како да поврзам усб, превод, мени итн итн на ТОЧНО ОВОЈ модел?

Сфатете, ретко кој го има вашиот модел на телевизор, а и ретко кој од нас тука дреме во техномаркет да ги гледа сите телевизори, па да ви каже best-buy. Да, има овде луѓе кои се разбираат, но аман ајде да отвориме една Help-desk тема и таму да се занимаваме со вакви проблеми.

Овде сакам да читам за новите модели, како иде 3д технологијава, па и плазма вс. LCD муабети....што било, само не уште еден пост за тоа како да се пребаци филм на усб, ве молам. :ROFLMAO:

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Имам прашање во врска со превод на мојот нов телевизор плазма Panasonic-TXP42S30E. Кога ќе пуштам филм со превод(srt), преводот ми го дава многу мал. Како да го зголемам?
И исто така не ми дава некои букви - Š, Ž, Č, ......

Ве молам помагајте

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Имам прашање во врска со превод на мојот нов телевизор плазма Panasonic-TXP42S30E. Кога ќе пуштам филм со превод(srt), преводот ми го дава многу мал. Како да го зголемам?

Ве молам помагајте
отворето го преводот со ноте пад и после одберете format - Charcter sets - Eastern european - ISO 8859-2

После кога ќе го пуштите филмот на ЛЦД преку плеер, одберете Latin 2

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751

Ве молам помагајте
Vidi ovde, se objasniv, lesno e i ke dobies kakov sakas prevod: http://forum.kajgana.com/threads/Софтвер-за-лепење-на-титлови.54512/#post-4561860

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
отворето го преводот со ноте пад и после одберете format - Charcter sets - Eastern european - ISO 8859-2

После кога ќе го пуштите филмот на ЛЦД преку плеер, одберете Latin 2
Кога ќе го отворам со нотепад во формат ми дава само две опции - ворд врап и фонт, а не ми дава карактер сетс??? А и ако сменам фонт пак исто ми го дава филмот?
Ама јас не сакам да го лепа туку само да го зголемам постоечкиот превод. Да ги зголемам буквите. Имам 42`` телевизор и ми ги вади многу мали буквите.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога ќе го отворам со нотепад во формат ми дава само две опции - ворд врап и фонт, а не ми дава карактер сетс??? А и ако сменам фонт пак исто ми го дава филмот?

Ама јас не сакам да го лепа туку само да го зголемам постоечкиот превод. Да ги зголемам буквите. Имам 42`` телевизор и ми ги вади многу мали буквите.
На далинското не ли имаш некое копче за SUBTITLES?
Треба да имаш, таму провери. Или додека трае филмот (пример додека моташ) треба да ти даде кои копчиња за што се.
Пример, да ти каже дека црвеното копче од далинското ти е за SUBTITLES и кога ќе го притиснеш да ти даде опции.

Kajgana Shop

На врв Bottom