LCD телевизори

M

Mario Gómez

Гостин
дечки, ај една молба. Од 20 до 22 илјади максимум, шо телевизор би ми препорачале? 3 услови имам: 1920x1080, да чита директ mkv преку usb и да е 32 инчен. Ја барам најквалитетната солуција. Не барам Quart.

Значи;

20-22 илјади денари,
фул хд
да чита мкв преку усб ( препорачливо да не се заебавам со звук т.е. и DTS да не ми прај мука)
32 инчен.

Телевизорот ќе го користам 75% за филмови 25% за телевизија.

SAMSUNG LE 32 D 550 ми е фаворит сеа за сеа.
Ја би земал грундиг, е сеа незнам кој модел... во нептун се на попуст за 21 илјада. 32 инчи, ЛЕД, ФулХД и најважно 100 херцен е. Е сега имам сумња дали ќе ти чита мкв ама на пакетот пишеше само usb recording.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Ја би земал грундиг, е сеа незнам кој модел... во нептун се на попуст за 21 илјада. 32 инчи, ЛЕД, ФулХД и најважно 100 херцен е. Е сега имам сумња дали ќе ти чита мкв ама на пакетот пишеше само usb recording.
Го гледав моделот, ми фати око. Чита све и свашта, сликата е џам. Финтата е шо е Грундиг, тоа ме плаши.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Го гледав моделот, ми фати око. Чита све и свашта, сликата е џам. Финтата е шо е Грундиг, тоа ме плаши.
Земи го самсунгот ,грундиг не е тоа што беше пред 15 години само ако го зимаш самсунгот оди со усб таму со филм мкв фајл и превод и дирекно таму да пробаш дали чита или не

M

Mario Gómez

Гостин
Па да, ама грундиг беа марка јака порано.. секој коа одеше за Германија ќе донесеше по нешто грундиг... но ги купи турски холдинг и се се произведув во Турција, што кога ќе размислиш и не е така лошо. Барем не се произведува во Кина или Унгарија. :) Ја праев муабет со тој од нептун и ми вика боље грундиг него филипс. А за тие пари тешко дека ќе наеш ЛЕД, фуллхд и 100херцен. Може само плазма асална да најдеш.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Кој збори денес за марки и квалитет, ај знае некој од вас SUNNY што панели користи?

Да ви го скратам гуглањето, панели на Samsung користи, истите ги користи и Sony. Квалитетот - кој телевизор колку ќе трае веројатно ќе биде тука негде, освен што кај Сони ќе си купите 5 годишна гаранција - доплата од 50 евра и фураш.

Разликата е откако ќе се земе панелот, што се прави "врз" него и каков квалитет на слика се добива, затоа ги плаќате парите.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Кој збори денес за марки и квалитет, ај знае некој од вас SUNNY што панели користи?

Да ви го скратам гуглањето, панели на Samsung користи, истите ги користи и Sony. Квалитетот - кој телевизор колку ќе трае веројатно ќе биде тука негде, освен што кај Сони ќе си купите 5 годишна гаранција - доплата од 50 евра и фураш.

Разликата е откако ќе се земе панелот, што се прави "врз" него и каков квалитет на слика се добива, затоа ги плаќате парите.
И не само сони туку и други брендови користат од самсунг панелите

LPL - Phillips, LGE, Panasonic, Toshiba, Amtran.
Samsung - Sony, Samsung, Panasonic, JVC, Sanyo
AUO - Samsung, Philips, Toshiba, Panasonic, LGE
CMO - Funai, Xoceco, Westinghouse, Proview, TTE
Sharp - Sharp, Philips, JVC, Mitsubishi, Panasonic
CPT - Philips, Funai, Konka, Samsung, TPV
QDI - Sharp, Philips

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
дечки, ај една молба. Од 20 до 22 илјади максимум, шо телевизор би ми препорачале? 3 услови имам: 1920x1080, да чита директ mkv преку usb и да е 32 инчен. Ја барам најквалитетната солуција. Не барам Quart.

Значи;

20-22 илјади денари,
фул хд
да чита мкв преку усб ( препорачливо да не се заебавам со звук т.е. и DTS да не ми прај мука)
32 инчен.

Телевизорот ќе го користам 75% за филмови 25% за телевизија.

SAMSUNG LE 32 D 550 ми е фаворит сеа за сеа.
Друже, не знам какви карактеристики има Грундингот, ама според упатството на Самсунгот за кој што си заинтересиран не би требало да имаш проблем со mkv, mp4, m2ts, avi и други видео формати. Јас лично гласам за Самсунгов, пошто веќе имам еден и сум засега задоволен ептен. Ако го земеш тој, можам да ти пратам и некои подетални подесувања за слика.
Упатство на англиски:
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201112/20111221171817591/LX5DVBEU1A-ENG.pdf

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Преку УСБ го пуштам филмот. Разгледав и други опции со кабелчето, но не најдов начин.
Ти пишав и пред некој пост дека кога пушташ филм преку усб нема да можеш да го користиш сараундот. Сараундот може да се користи ако пеку уредот од кој пушташ слика, мислам видео, и од таму исто така треба да излегува и звукот, аудиото. Ете поврзи го сараундот со тие кабелчиња и пушти двд и ќе добиеш сараунд ти гарнатирам 100%.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Имам 2 прашања:
1. Имам телевизор ЛЏ 3 лед тв фулл хд и има опција за поврзување на интернет ама не знам како да го подесам
2.Мојот кабелски оператор пушта дигитални тв канали, а мојот тв има вграден `апарат` за да ги најде тие канали без додатна опрема. На кој начин да го подесам да ги најде?

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
pak jas :) ,pa problemi,spustiv dva filma od 720p,preku laptop se e vo red arno ama preku nadvoresen u tv secka,se stopira,za nigde e , so e rabotava,filmovite i dvata se po 5 gb

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Имам 2 прашања:
1. Имам телевизор ЛЏ 3 лед тв фулл хд и има опција за поврзување на интернет ама не знам како да го подесам
2.Мојот кабелски оператор пушта дигитални тв канали, а мојот тв има вграден `апарат` за да ги најде тие канали без додатна опрема. На кој начин да го подесам да ги најде?
Vo opcii na televizorot pobaraj kaj sto ima install za naodjanje kanali sigurno ke imas nekade izbor digital cable pa udri scan da vidis sto ke najde.
Za internet na tv, mislam deka treba da imas wireless ruter.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Vo opcii na televizorot pobaraj kaj sto ima install za naodjanje kanali sigurno ke imas nekade izbor digital cable pa udri scan da vidis sto ke najde.
Za internet na tv, mislam deka treba da imas wireless ruter.
Имам вајрлес рутер. Како да го подесам со телевизорот?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
pak jas :) ,pa problemi,spustiv dva filma od 720p,preku laptop se e vo red arno ama preku nadvoresen u tv secka,se stopira,za nigde e , so e rabotava,filmovite i dvata se po 5 gb
Кабелчето вакво ли ти е ?

Нај добра варијанта ти е да си купиш usb 16 gb и преку него да си гледаш филмови

Kajgana Shop

На врв Bottom