LCD телевизори

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Пуштам преку УСБ филм на ТВ-то и ми вика не е подржан Video Codec. Што е па сега ова??? :mad:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
моделот, и пробај филм со 720p

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Имам 2 прашања:
1. Имам телевизор ЛЏ 3 лед тв фулл хд и има опција за поврзување на интернет ама не знам како да го подесам
2.Мојот кабелски оператор пушта дигитални тв канали, а мојот тв има вграден `апарат` за да ги најде тие канали без додатна опрема. На кој начин да го подесам да ги најде?
1. Интернет можеш да поврзеш или преку Лан како што ти пишале погоре, или преку USB wi-fi стик бидејќи телевизорот изгледа нема модем, туку е само wi-fi ready. Во тој случај има во менито да ти ги пребара мрежите, да си пишеш пасворд и толку.
2. Кога ќе бараш дигитални канали, барај ги фреквенциите кои ги има на официјалниот сајт на Телекабел и избери Германија или Шведска.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Тој Wi-Fi ready стикот најверојатно ќе треба да биде некој LG, ама може ќе фати и со некој друг. Јас сум со кабел поврзан.
VLJ, кај мене дечкиве од телекабел кога ги местеа дигиталните канали како земја одбраа Полска. И според моиве пребарувања, пробав со Холандија, Германија и Полска, најмногу канали добив со Полска. Имам Самсунг телевизор.

Еве едно прашање и од мене. Дали ви се случило кога барате по фреквенциите (ко Телекабел ги има прикажано на сајт) да ви јави порака во стилот „Додадени се 5 канала“. Идам да барам на следна фреквенција, и ми вика „Додадени се 11 канали“. А во меѓувреме приметувам дека од тие петте претходно ми тргнале 3, а ми додале некои други. И така со сите фреквенции, некои канали ти ги додава, некои ти ги вади од листа. Го има некој забележано ова?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Тој Wi-Fi ready стикот најверојатно ќе треба да биде некој LG, ама може ќе фати и со некој друг. Јас сум со кабел поврзан.
Само усб вифи стик од LG, прашај во нептун или техномаркет можда се продава. Или пиши кој модел ти е тв-то да видиме и кој стик ти треба.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
VLJ, кај мене дечкиве од телекабел кога ги местеа дигиталните канали како земја одбраа Полска. И според моиве пребарувања, пробав со Холандија, Германија и Полска, најмногу канали добив со Полска. Имам Самсунг телевизор.

Еве едно прашање и од мене. Дали ви се случило кога барате по фреквенциите (ко Телекабел ги има прикажано на сајт) да ви јави порака во стилот „Додадени се 5 канала“. Идам да барам на следна фреквенција, и ми вика „Додадени се 11 канали“. А во меѓувреме приметувам дека од тие петте претходно ми тргнале 3, а ми додале некои други. И така со сите фреквенции, некои канали ти ги додава, некои ти ги вади од листа. Го има некој забележано ова?
Ако имаш LG треба и стикот да ти е LG. A земјата можда од регион зависи појма немам.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Ех и по која логика препознава дека е LG стик или wifi адаптер?
само ве лажат тоа за да плускате пари

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ех и по која логика препознава дека е LG стик или wifi адаптер?
само ве лажат тоа за да плускате пари
Па во упатството пишува кој LG wi-fi стик треба да се користи. За различни модели и стикот е различен. Нема сигурно да бутам во телевизор од 40 000 што било.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
2011-12-29 22.25.18.jpg
2011-12-29 22.31.13.jpg
2011-12-29 22.31.29.jpg
2011-12-29 22.31.44.jpg
2011-12-29 22.31.56.jpg

Еве слики од ТВ-то и Сараундот. Кажете ми како да ги приклучам. Малите звучки некако преку скарт-скарт ги преклучив од Близу и ДВД. А вуферот и тие големите незнам како да се поврзат. Ако знаете ќе ве замолам да ми кажете.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Прегледај го приврзокот 38469
Прегледај го приврзокот 38470
Прегледај го приврзокот 38471
Прегледај го приврзокот 38472
Прегледај го приврзокот 38473

Еве слики од ТВ-то и Сараундот. Кажете ми како да ги приклучам. Малите звучки некако преку скарт-скарт ги преклучив од Близу и ДВД. А вуферот и тие големите незнам како да се поврзат. Ако знаете ќе ве замолам да ми кажете.
Pa ete ti ja greskata, vklucuvas pozadi na Tv vo Audio In, a treba da Izvleces zvuk od tv, a ne da vnesuvas. Sto znaci baraj pozadi kaj sto pisuva audio out, ti treba da izvleces zvuk, znaci odis so tv-out/audio out da bi priklucil vo saraundot kaj sto pisuva audio in, bidejki tamu vnesuvas izvor na zvuk.
Edno vreme sretnuvav Scart dzekovi na koi imase prekidac so koj menuvas sakas li skartot da ti sluzi kako tv out ili kako tv in. Ako slucajno nemas na televizorot pozadi priklucoci za tv out, togas spas ti e toa, vklucis skart vo tv pozadi so takov prekidac i go mestis da ti prenesuva tv out, vklucuvas bel i crven kabel vo nego, a drugiot kraj vo audio in vo saraundot. Na dalinskoto od Saraundot biras aux i mora da imas zvuk. Malce ti e losa slikava kaj sto se gledaat ovie component priklucoci zelen plav i crven, a ispod dole ima bel i crven, mislam deka se cita component in. Ako e taka i toa ne ti e resenie. Tie se za prenesuvanje slika i zvuk na TV od nekoj priemnik kako pc, dvd pleer.
Vakov e skartot:

Gledam nesto si probuval da dobies zvuk nemoj racno da povrzuvas od tv so zvucnici. Moras od tv vo saraundot pa toj da im dava zvuk na zvucnicite. A toa ke go postignes koga ke pustis so dalinskoto na Aux i ke najdes na dalinskoto opcii za zvuk, primer kako Theater, church, si sretnal sigurno takvi, sigurno na nekoj izbor ke go cues zvukot na site 5.1 zvucnici.

Kajgana Shop

На врв Bottom