Јас конечно после толку многу гледање пред некој ден земав TESLA 43 инчи. Стариот филипс 5500 ми го удри гром, и во филипс бараа многу пари за оправка, па сега решив да земам поевтин тв и изборот падна на Hitachi или LG. Но Hitacni не го земав бидејќи ме предомисли тоа што братот на девојката пред месец-два, 2 пати земаше и го враќаше поради фабричка мана и тоа 2 различни модели. Дали такви се погодиле незнам.
А во овој период толку имавме караници дома бидејќи од кога се расипа филипсот на еден телевизор гледавме па сакав да се поштедам од караници и да земам сигурно.
Остана LG во игра и отидов во салон и решен бев да земам некој од овие 2 модела.
LG 43UJ620V
LG 43UH603V
Но кога отидов искрено многу бев разочаран од сликата и некако пишман станав па решив да подразмислам и да разгледам дома поубаво уште еднаш. На нет добив инфо дека овие 2 модели се со понизок квалитет и затоа и цената е пониска. Поточно се плаќа името само LG. И сите советуваат дека најдобар модел ако се сака квалитетна слика да се земе од 664 нагоре моделите. Се е во ред тоа но ако тие истите не чинеа над 29000 денари
lg 43 uh 664 v

lg 43 uh 664 v

lg 43 uj 670 v
Тие беа доста поскапи. и онака лимитираниот буџет кој го имавме, а караници имаше особено додека имаше атлетика кој што да гледа.
Таман да се одлучам и да одам да видам, на татко ми шурата му споменал дека имало некои да продаваат поевтино нови телевизори и ќе одел да земе он Самсунг oд кривите. Му дале добра цена Па и татко ми од радозналост отишол и он со него.
Додека бев на тренинг ми јави и ми рече јас сум тука во една фирма имаат телевизори самсунг, Сони и некои други меѓу кои и Теsla. Им биле компензација и поевтини се. Му рекле еве ти 4К Tesla 43инчи за 19700 денари и стариве како и обично им се видело евтино . Кога он почна да настојува. Знаеш они овој го земаат 27500 ама дека го компензираат ни го даваат по таа цена. Му реков не земај. Но бидејќи таму шурата веќе земал самсунг на татко ми како за втор телевизор му дале уште нешто попуст и го земал.
.
Кога дојдов дома што да видам. Нов телевизор. Малку нервозен од тоа што не ме послушал, го склопив и пуштив и сликата што да видам одлична. Многу подобра од двата модели на LG.
кои првично ги гледав.
LG 43UJ620V
LG 43UH603V
Го прочепкав да видам за што се работи и бев пријатно изненаден и уште сум искрено. Подоцна ги видов документите. и видов дека телевизориве се Српски по америчка лиценца.
Делува многу убаво и привлечно од надвор. со многу внимание склопено. Барем мене ми се допаѓа
Гаранцијата му е 3 години една година повеќе од лг-то, а цената околу 19000 денари е супер.
Обично татко ми го сметам за лаик и наивен човек кој го зезаат и не го бива да купи, ама овојпат ни заштеди 11000 денари, инаку ќе земевме од поскапите лг кои беа по 29000 денари.
Ова му се спецификациите.
http://www.elipso.mk/proizvod/tesla-televizor-tv-43s606sus/
https://www.comtradeshop.com/tesla-43s606sus-smart-tv-43-4k-ultra-hd-dvb-t2.html
Да сумирам од телевизорот сум презадоволен за цената платено-добиено. Теslata со слика би ја сместил помеѓу 43UH620 и 664,670 моделите.
Видно е подобар од LG 43uj620 и 43uh603v, но е послаб од 664 и 670 моделите. Но ако се земе предвид дека 664 и 670 се 29-30000 денари и не треба да се бара многу.
Иако моите имале прилика да го најдат за поевтино сепак телевизорот си вреди и по малопродажна цена од 24.400 денарии и сега кога би купувал па дури и по таа цена повторно би ми бил прв избор.
Со попустот пак дополнителна среќа.
Тоа е мој совет. Се надевам дека ќе помогнам некому, пред да се залета како јас што ќе отидев за ЛГ и ќе дадев 11000 денари повеќе.
Инаку и шурата поминал убаво. Земал 40 самсунг од кривите за околу 28000 денари што е џабе, но фул хд резолуција е.
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=218707