LCD телевизори

Член од
27 ноември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
туку ќе паѓаат ли цените во техномаркет,нептун и др.продавници сега за нова година.Вреди ли да се почека уште малку.Или евентуално некои пакети да пуштеа на пр тв+двд,тв+кабел со позлатен џек :tv:+:kajg:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Точно , и јас кога би земал , најмалку би го користил за ТВ , иначе може ли некој да ми каже кај има ЛЦД ТВ по добри цени ?
И исто да ве прашам дали некој има искуство со VIVAX марката на ЛЦД телевизори ?
Хрватска марка , во амц ги има и се доста евтини .
43000 денари за 47" Full HD.
Другар ми е директор на Вивакс за МК. ОН има дома, ефтини се, матрица на панасоник, не се лоши за тоа што нудат.

Те сфаќам бе, али бар да го насочиме.

Како прво, гледа VIVAX телевизори, тоа му е прва катастрофална грешка.
Како второ, се мерка да купи од AMC, тоа му е втора катастрофална грешка.

Ако ништо друго, бар да му кажеме - ruuuuuun from that shit electronic store, nigga! :devil3:
АМЦ никако, тие и кога продаваат туѓа роба, продаваат скапаници паднати од камион. Бегај од АМЦ. Од АМЦ куршум да купиш за да се убиеш, ќе заебе нема да испали од чаура.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
А голема е разликата помеѓу 32 HD Ready и 32 Full HD?

Во спорт, филмови не за Плејстејшн,

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ХД реди не е исто што и фул ХД, не земајте ХД реди

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
туку ќе паѓаат ли цените во техномаркет,нептун и др.продавници сега за нова година.Вреди ли да се почека уште малку.Или евентуално некои пакети да пуштеа на пр тв+двд,тв+кабел со позлатен џек :tv:+:kajg:
Ако зимаш LCD, никако двд и обичен кабел. Иди на посовремено и поквалитено. Некој убав плеер со HDMI излез со позлатени конектори;)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

За обичните канали - никаква.

За гледање на раздалеченост поголема од еден метар - исто така никаква.
32ките не вредат за 1920*1080 резолуција, тоа е како на 15 инчен екран да пуштиш резолуција поголема од 1024*768...нема разлика.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134

Се до 40 инчи не се забележува никаква разлика. Разлика се заблежува дури на телевизорите над 40 инчи. Така да за помалку пари ќе си имаш скоро ист квалитет на сликата. А дури HD канлаите што ќе се пуштаат нема сите да бидат 1080, многу од нив на почеток ќе бидат 720.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Се до 40 инчи не се забележува никаква разлика. Разлика се заблежува дури на телевизорите над 40 инчи. Така да за помалку пари ќе си имаш скоро ист квалитет на сликата. А дури HD канлаите што ќе се пуштаат нема сите да бидат 1080, многу од нив на почеток ќе бидат 720.
Колку што сум информиран, дури и во Америка 95% од каналите се HD Ready, бидејќи еве серииве кои ги симињаме, ги нема во поголема резолуција од 720p.

А баш имам видео од експериментите на HRT со HD преноси од светско првенство, тоа нема теорија да се гледа асално, касни звук, рика слика...:)

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Колку што сум информиран, дури и во Америка 95% од каналите се HD Ready, бидејќи еве серииве кои ги симињаме, ги нема во поголема резолуција од 720p.

А баш имам видео од експериментите на HRT со HD преноси од светско првенство, тоа нема теорија да се гледа асално, касни звук, рика слика...:)
Па тоа и ми беше муабетот во глобала, сите кај нас се залетале да земаат Full HD а никој не се запрашува колку ставрно ќе има полза од тоа. Тоа е чист маркетинг, земи го најдоброто сега а дали ќе имаш корист од тоа тоа не е битно. А поготово за телевизорите помали од 40 инчи разлика ама баш никаква. Бар никаква видлива за човечкото око.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Е ама за гледање ТВ праите муабет. FullHD му е мајката кога гледаш све освен ТВ.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Е ама за гледање ТВ праите муабет. FullHD му е мајката кога гледаш све освен ТВ.
Не муабетот беше дека дури и филм да гледаш што е 1080p на да речеме 32 инчен ТВ на оддалеченост од 2 м нема да видиш никаква разлика помеѓу HD ready и Full HD, т.е. нема разлика видлива за човечко око.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
Prvo izvinete sto nemam mak fontovi(taze reinstalacija).Vo neptun denes e razdigan LG 32LH2000 .Prodavacite mi rekoa deka denes se prodale.Znaci tv to ima TVB-T tuner i MPEG 4,bas kako sto baram jas.Zamislete cenata mu e 22999???Zivo djabe za tie karakteristiki.Plus 2 god garancija,nasproti samsung koj dava samo 1 god???Dodeka vo drugi zemji (na pr.HJrvatska)za samsung i sony ima 2 god garancija , a za drugive 1?Bas nesvatlivo.Inaku do sega favorit mi bese samsung LE32B450 koj vo tehnomarket cini 28999,na 12 rati so 3%kamata,a ovoj LG na 6 meseci bez kamata.Toa zboram za mojata kartica i moite uslovi.So drugi kartici mozda e drugacije.I SEGA SHTO????Ajde davajte pamet sto da se pravi?Blagodaram.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не зимај Самсунг, прејаки бои имаат вештачки (цртан филм ефект) земи си го моделот на LG.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
Yessss!Blagodaram drugar!I mene nataka me vlece u zadnje vreme a za 7000 den kezemam i pozlateni konektori i drugi djidji -midji.Nego treba li UPS zastita za ovie televizori?Mi rekoa deka imalo nekoj osiguruvaci na samiot napojuvacki kabel?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
UPS заштита се става на се што ти вреди и што не би сакал да го купиш недајбоже вторпат. Јас имам 1 UPS ставено на PC, монитор, рутер и друг на плејстејшн 2, музички систем и дополнителни 2 слота за полнење телефони, апарати, PSP.......

Kajgana Shop

На врв Bottom