Не знае разлика помеѓу нација и етнос.
Нација е политички термин од понов датум, етнос е етнос, Евреите нација ли се ?
Немало доказ за македонскиот етнос.
Уста ќе отвориш, првата буква ти е доказ.
Пенкало ќе фатиш, првото слово е доказ.
Црква сме немале.
1762 лето нека си ја најде песната.
Љубчо, прстот да го свртиш против својот народ а од друга страна имаш орање на ниви со тенкови, во 21 век е самоубиство.
Јас сум бре Словен од антика, Белазг, Тој што ја створи Бела, тој што го даде името на Белото море, Дедото на Александар и Филип, прото Словен, тој што ја даде митологијата на Балканот, тој што сакаше повторно да си го обедини народот Белазгиски - Венетски и го прати Александар Македонски да го стори тоа.
Крајот на светот го барал, глуп бил бе, крајот ќе го барал.
Ебаве и историчари и коњи неписмени, се ви е пред очи, 10 години читам историска литература и се смеам на сите политички конструкции од западните земји со цел на Славјаните да не им текне дека се домородни на 2/3 територија од Европа, дека западната култура и цивилизација ја изградија од културниот, материјалниот и духовниот грабеж на Цариград.
Дека во последните светски војни првите 5 места по бројот на жртви им припаѓаат на словенските народи.
И дека тоа истребување трае од римско време.
Ама ако ни е, ни треба нам состојба на тотална морална, духовна и материјална криза, како точка од која ќе не снема и ќе престане оваа голгота или како точка од која ќе се тргне напред.
Комунизам ееееј, ни ја уништи традицијата, вредности за кои Европа може да сонува и уште 10 устави да пишува, нема да ги напише и свати.
Комунизам во кој погинаа 12 милиони Руси.
Каков систем е тоа, чив е, на мајка му ?
Одамна не сум бил овака провоциран.
Нација и етнос да не се знае разлика.
Институции ми бара.
Го спомна Острогорски, отвори на крај од книгата Историја на Византија и погледни ги позади македонските династии.
Да не беше античка Македонија ќе го мочаа кралот кога ќе го крунисуваа.