Peterson15
A TryHard
- Член од
- 20 мај 2012
- Мислења
- 169
- Поени од реакции
- 188
Значи поентата со Лана е, луѓето се нервираат шо оние шо слушаат комерцијала ја сакаат и по автоматизам стана посакувана на плеј листи, идолизирана и величена по многу нешта шо немаат врска со песните, туку убавина, карактер, спот, па дури на крај песна. Бездруго, не сум сигурен дека негде се вклапа и нејзиниот нестандарден премилозвучен глас шо не може да се оспорува дека нема доволно моќ за да се смести за споредување со разно-разни легенди, без разлика дали од комерцијалната или андерграунд сцената.
Ми се свиѓаат некои песни. Се заразив со по нешо од албумот Born To Die. И потоа продолжив со некои песни како Serial Killer и You Can Be The Boss, ама спласна желбата за нови песни од неа. Да не речам варијантите на нејзиното пеење, и песните у тој нејзин специфичен стил ми станаа премногу препознатливи до некој превисок степен, шо нели од една страна е убо да ја препознаам дека е нејзина песна, ама од друга страна и не ми е до толку интересна и не гледам дека нуди голем спектар, да би можел да издвојам и фаворити и ептен погодени експерименти на креативност. Монотоност ја уби (според мене).
Околу инспирацијата, каверот на heart shaped box и беше промашај, не оспорувам.
Од друга страна, мило ми е шо не се плаши да каже дека наоѓа инспирација у најомразената и онаа за којашо е тренд да се мрази: Бритни. А го препознав тој nasally lolita type of voice шо и оддава некаква несигурност и баш некоја невина посимпатикус фигура, до негде паметен маркетиншки трик да голем дел од масата да ја засакаат како резултат на таков карактер/изглед.
Ми се свиѓаат некои песни. Се заразив со по нешо од албумот Born To Die. И потоа продолжив со некои песни како Serial Killer и You Can Be The Boss, ама спласна желбата за нови песни од неа. Да не речам варијантите на нејзиното пеење, и песните у тој нејзин специфичен стил ми станаа премногу препознатливи до некој превисок степен, шо нели од една страна е убо да ја препознаам дека е нејзина песна, ама од друга страна и не ми е до толку интересна и не гледам дека нуди голем спектар, да би можел да издвојам и фаворити и ептен погодени експерименти на креативност. Монотоност ја уби (според мене).
Околу инспирацијата, каверот на heart shaped box и беше промашај, не оспорувам.
Од друга страна, мило ми е шо не се плаши да каже дека наоѓа инспирација у најомразената и онаа за којашо е тренд да се мрази: Бритни. А го препознав тој nasally lolita type of voice шо и оддава некаква несигурност и баш некоја невина посимпатикус фигура, до негде паметен маркетиншки трик да голем дел од масата да ја засакаат како резултат на таков карактер/изглед.
Oh my, drama queen. Земи активизам направи група на фанови на Курт Кобеин да организирате атентати или некој вид на забрана на пеење за сите со просечен (и потпросечен) талент за пеење шо му расипуваат песни на таа легенда, тој Бог. Попатем, и за сите други легенди шо се у твоја книга. И пробувај со шо поише метафори и стилски фигури да опишеш како ти тоа не можеш да поднесеш. Како само Lana се осмелила!!Уште кога некаде прочитав дека на мочлава инспирација и биле Курт Кобеин и Бритни Спирс (замислете, во една реченица спомнати) реков дека ако беше Курт закопан, коските во гробот ќе му се превртуваа. После ова што го видов сега, несакајќи, подобро кошмар да имам отколку да ја слушам Лана дел реј како стенка на Heart shaped box, дефинитивно душата на Курт е проколната на вечно страдање во пеколот. И не ми е јасно како смее да се дрзне да го направи ова? Ова е рамно на сквернавење на ликот и делото на Курт Кобеин. Ова е исто како Софија Манева да земе да пее песни од Архангел.