Lana Del Rey

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
Значи поентата со Лана е, луѓето се нервираат шо оние шо слушаат комерцијала ја сакаат и по автоматизам стана посакувана на плеј листи, идолизирана и величена по многу нешта шо немаат врска со песните, туку убавина, карактер, спот, па дури на крај песна. Бездруго, не сум сигурен дека негде се вклапа и нејзиниот нестандарден премилозвучен глас шо не може да се оспорува дека нема доволно моќ за да се смести за споредување со разно-разни легенди, без разлика дали од комерцијалната или андерграунд сцената.

Ми се свиѓаат некои песни. Се заразив со по нешо од албумот Born To Die. И потоа продолжив со некои песни како Serial Killer и You Can Be The Boss, ама спласна желбата за нови песни од неа. Да не речам варијантите на нејзиното пеење, и песните у тој нејзин специфичен стил ми станаа премногу препознатливи до некој превисок степен, шо нели од една страна е убо да ја препознаам дека е нејзина песна, ама од друга страна и не ми е до толку интересна и не гледам дека нуди голем спектар, да би можел да издвојам и фаворити и ептен погодени експерименти на креативност. Монотоност ја уби (според мене).

Околу инспирацијата, каверот на heart shaped box и беше промашај, не оспорувам.

Од друга страна, мило ми е шо не се плаши да каже дека наоѓа инспирација у најомразената и онаа за којашо е тренд да се мрази: Бритни. А го препознав тој nasally lolita type of voice шо и оддава некаква несигурност и баш некоја невина посимпатикус фигура, до негде паметен маркетиншки трик да голем дел од масата да ја засакаат како резултат на таков карактер/изглед.

Уште кога некаде прочитав дека на мочлава инспирација и биле Курт Кобеин и Бритни Спирс (замислете, во една реченица спомнати) реков дека ако беше Курт закопан, коските во гробот ќе му се превртуваа. После ова што го видов сега, несакајќи, подобро кошмар да имам отколку да ја слушам Лана дел реј како стенка на Heart shaped box, дефинитивно душата на Курт е проколната на вечно страдање во пеколот. И не ми е јасно како смее да се дрзне да го направи ова? Ова е рамно на сквернавење на ликот и делото на Курт Кобеин. Ова е исто како Софија Манева да земе да пее песни од Архангел.
Oh my, drama queen. Земи активизам направи група на фанови на Курт Кобеин да организирате атентати или некој вид на забрана на пеење за сите со просечен (и потпросечен) талент за пеење шо му расипуваат песни на таа легенда, тој Бог. Попатем, и за сите други легенди шо се у твоја книга. И пробувај со шо поише метафори и стилски фигури да опишеш како ти тоа не можеш да поднесеш. Како само Lana се осмелила!!

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Значи поентата со Лана е, луѓето се нервираат шо оние шо слушаат комерцијала ја сакаат и по автоматизам стана посакувана на плеј листи, идолизирана и величена по многу нешта шо немаат врска со песните, туку убавина, карактер, спот, па дури на крај песна. Бездруго, не сум сигурен дека негде се вклапа и нејзиниот нестандарден премилозвучен глас шо не може да се оспорува дека нема доволно моќ за да се смести за споредување со разно-разни легенди, без разлика дали од комерцијалната или андерграунд сцената.

Ми се свиѓаат некои песни. Се заразив со по нешо од албумот Born To Die. И потоа продолжив со некои песни како Serial Killer и You Can Be The Boss, ама спласна желбата за нови песни од неа. Да не речам варијантите на нејзиното пеење, и песните у тој нејзин специфичен стил ми станаа премногу препознатливи до некој превисок степен, шо нели од една страна е убо да ја препознаам дека е нејзина песна, ама од друга страна и не ми е до толку интересна и не гледам дека нуди голем спектар, да би можел да издвојам и фаворити и ептен погодени експерименти на креативност. Монотоност ја уби (според мене).

Околу инспирацијата, каверот на heart shaped box и беше промашај, не оспорувам.

Од друга страна, мило ми е шо не се плаши да каже дека наоѓа инспирација у најомразената и онаа за којашо е тренд да се мрази: Бритни. А го препознав тој nasally lolita type of voice шо и оддава некаква несигурност и баш некоја невина посимпатикус фигура, до негде паметен маркетиншки трик да голем дел од масата да ја засакаат како резултат на таков карактер/изглед.

Oh my, drama queen. Земи активизам направи група на фанови на Курт Кобеин да организирате атентати или некој вид на забрана на пеење за сите со просечен (и потпросечен) талент за пеење шо му расипуваат песни на таа легенда, тој Бог. Попатем, и за сите други легенди шо се у твоја книга. И пробувај со шо поише метафори и стилски фигури да опишеш како ти тоа не можеш да поднесеш. Како само Lana се осмелила!!
I like your style :D

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Од постот се гледа твојата запознаеност со темата, отвореноста на твоите хоризонти и количината на твојата интелигенција. Од секогаш сум бил најголем противник на зборувањето и давањето мислење за нешто што не го познавам.

.
Па кажав ја слушнав еднаш и толку, значи не ми се свиѓа. Мое мислење. А хоризонтите и интелигенцијата ми е на завидно ниво.

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Значи настапов и песната ми ја креваат кожата и... адреналинот :D Хејтерите слободно можат да го смукаат ;) Lana Del Rey for Queen!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
Моја омилена, а и некако биографска, ми е Born to Die.
Summertime sadness верувам дека секој се има пронајдено во песната, посебно сите девојки некаде на почеток на средношколски денови. Сите сме имале барем една срцепарателна приказна во Охрид на плажа де.
Трета на листа ја ставам Carmen, која искрено, и тоа премногу ми ги опишува девојчињава наоколу, некако сите забаени, ,,only seventeen, but she walks the streets so mean,, а и всушност, цел текст е приказна, и тоа доста реална.

Да не набројувам песни, верувам сте набројале доста на темава, решив да пишам само за топ три што ми се на мене :) Ја сакам Лана, само малце ми е чудно кога ја слушам заедно со мојата 15 годишна братучедка :)

Ама ако ;) :)
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 04:01 ---
Ај излези на воздух или замиј се.
И не ја слушај Ријана штетна е по здравје музиката што таа ја "пее"
Немој така за РиРи, да не ја вадам Пеги Сју :) :)
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 04:23 ---
Нема Лана стил, ако имала ќе си останела како Лизи Грант, или како и да беше. Некој друг и кажува каков да и биде стилот.
Јебига, неможе од прва да станеш славен. Продала албуми во мизерен број, ок бе, и Нирвана на времето продавале албуми во мизерен број, се додека не се појавува
Nevermind албумот и Smels like teen spirit. Ама останале Нирвана Нирвана, и се бореле до крај. Курт бил тој и не се променил за слава. Не станал нашминкан кремац за да стане популарен.
Вакви појави како Лана дел Реј не почитувам. Кажав и поназад зошто.
А јас не почитувам несфатени карактери, ако добро паметам Курт се самозастрела?
Не ги слушам нит Нирвана, нит голем дел од рок бендовите ,,деведесетих,, (иако самиот вид на музика која ја слушам е поп-рок), ама немав ништо против да ги ислушам и да ги проценам песните дал ми одговараат на уво или не.
Ако судам кој каков е и каква музика прави според неговиот личен живот, ојдовме јабана.
Претпостави што мислам за луѓе кои имаат суецидни мисли. Автоматски ги гледам како свои пациенти, луѓе кои уживаат во улогата на жртва, а да не зборам дека се attention whores.

Дали самозастрелувањето на Курт ја направи неговата музика подобра или полоша?

M

Moon Child

Гостин
Не ги слушам нит Нирвана, нит голем дел од рок бендовите ,,деведесетих,, (иако самиот вид на музика која ја слушам е поп-рок), ама немав ништо против да ги ислушам и да ги проценам песните дал ми одговараат на уво или не.
Ако судам кој каков е и каква музика прави според неговиот личен живот, ојдовме јабана.
Претпостави што мислам за луѓе кои имаат суецидни мисли. Автоматски ги гледам како свои пациенти, луѓе кои уживаат во улогата на жртва, а да не зборам дека се attention whores.

"Самозастрелувањето" на Курт е прашање на лично убедување. Како што во друга тема реков.

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334

Уф, леле! Ми доаѓа да те бакнам за муабетов! :love:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
"Самозастрелувањето" на Курт е прашање на лично убедување. Како што во друга тема реков.
Исто и животот на Лана Дел Реј, Каролина Гочева, Сека Алексиќ, ти, јас.
А тоа на друг кажувај, што е самоубиство и како се доаѓа до него ;)
Без оглед кој што пишува и кажува, па дури и самата личност.

Само, спомна морални вредности во темава, а не им е место, а како некој со кој ја спореди Лана за моралност е Курт.
И сама си свесна, не е само самозастрелувањето што го прави, далеку од ,,морален,,.
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 02:42 ---
Или вака, ги слушаш Нирвана оти се морални, или оти ти се допаѓа нивната музика?

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Го слушав Born To Die: The Paradise Edition и морам да кажам дека е прекрасен. Body Electric, American, Gods And Monsters и Cola ми се лични фаворити. Мислам дека Body Electric ќе биде голем хит за празнициве што следат. Секоја чест на Лана! И симнувам капа! Кралица! :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom