Lana Del Rey

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Не гледам причина зошто некој би можел да ја мрази Лана, поседува редок талент има глас каков до сега никаде не сум чула.. и да, конечно се појави некој кој ги засени фрикојте лејди гага и ники минаж, доста беше од кичот без граници време беше да видиме малце класика, префинетост.. се врати човечкото на сцената после маскембалските костими кои дефилираа.
Кај Лана го сакам баш тоа, колку на посебен начин опишува обични ситуации и како љубовта ја преточува во зборови.
Ја сакам и поради тоа што често се пронаоѓам во нејзините текстови, пронаоѓам слични случки кои сум ги доживеала, и во целост ја сакам поради слободниот дух! :)

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
Оваа има доволно неиздадени песни за да објаве 5 албума...:icon_mrgr:

Се си е супер типката само да нема трема на настапите. Сепак се поправи последните настапи но пак, не е тоа тоа. :oops:

O

< O >

Гостин
А бе види, како што реков, не ја бранам поп музиката, само велам дека и не е најлошото нешто што се случило, може да се најде интересна музика и ликови. Се согласувам со делот за штанцање, еве Ријана е најдобар пример, по два-три албуми годишно вади, не знам сама на себе како не си се здосади. :confused: На пример, мене лично поп музиката од 90тите и почетокот на 21 век (2000/2003) ми е баш симпатична, весела и разиграна. Позитивна музика, можеби не е најдлабока и филозофска, ама позитивна.

Се согласувам дека хиперпродукцијата го намалува драстично квалитетот, дури имав и тема за тоа отворено на форумот.

Не реков ни дека Лана е најдоброто нешто што сум го чула, ама искрено ме опушта кога ја слушам и фино ми е.

На крај, не мора секоја песна да има филозофска длабочина. Песните нејзини се баш онака се релаксирање, да пушти човек мозок на пасење. Музиката и треба да служи за релаксирање. Дали е она фејк или не е, тоа е веќе нејзина работа. Мене за сега ми е ок, може утре нема да ми биде, може ќе ми се здосади, ама сепак и оставам шанса да си се докаже. :)

Мислам немој да ме сфатиш погрешно, не сакам да те разубедувам, само сакав да се дообјаснам.
Ријана вади годишно албуми бидејќи нејзиниот тим сфати дека денес никој не купува албуми туку синглови, па затоа Ријана има над 90 милиони синглови продадено во категорија е со стари изведувачи од 70's, 80's & 90's

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Дали Лана секој втор ден издава нова песна? Никако не можам да и најдам крај :)
:pipi:
Хахаха! Ме насмеа твојот коментар... :ROFLMAO:
Не, Лана не издава нови песни секој втор ден, туку има снимено мнооогу (и навистина мислам мнооогу) песни пред да стане позната, а албумот Born To Die, кој се смета за нејзин деби албум, всушност е трет во нејзината музичка кариера, која започнала и се градела многу опскурно, пред Елизабет да реши да ја создаде Лана - who went commercial (очигледно). Во 2004 го има снимено албумот Sirens, под алтер егото Меј Џејлер, кој никогаш не е издаден, а во 2010 го објавува својот прв албум Nevada под нејзиното вистинско име Елизабет „Лизи“ Грант, кој бил достапен само на iTunes за дигитално симнување на одредено време, пред да биде отстранет без никакво објаснување. Меѓу нејзините три албуми, Лана има снимено многу демо песни и covers кои исто така ги нема објавено, меѓутоа сега откако стана познато некако успеваат да си го најдат својот пат до страници како YouTube и Mp3Skull :D

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Најновиот сингл на Лана, објавен денеска од нејзиниот проширен албум што треба да излезе на 12 ноември 2012, Born To Die: The Paradise Edition. Enjoy!

M

Moon Child

Гостин
Уште кога некаде прочитав дека на мочлава инспирација и биле Курт Кобеин и Бритни Спирс (замислете, во една реченица спомнати) реков дека ако беше Курт закопан, коските во гробот ќе му се превртуваа. После ова што го видов сега, несакајќи, подобро кошмар да имам отколку да ја слушам Лана дел реј како стенка на Heart shaped box, дефинитивно душата на Курт е проколната на вечно страдање во пеколот. И не ми е јасно како смее да се дрзне да го направи ова? Ова е рамно на сквернавење на ликот и делото на Курт Кобеин. Ова е исто како Софија Манева да земе да пее песни од Архангел.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Гледам по фејсбук се врти Артистот Lana del ray еднаш ја пуштив да чујам и никад више.

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Гледам по фејсбук се врти Артистот Lana del ray еднаш ја пуштив да чујам и никад више.
Од постот се гледа твојата запознаеност со темата, отвореноста на твоите хоризонти и количината на твојата интелигенција. Од секогаш сум бил најголем противник на зборувањето и давањето мислење за нешто што не го познавам.
P.S. It's Lana Del REY
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 02:56 ---
Уште кога некаде прочитав дека на мочлава инспирација и биле Курт Кобеин и Бритни Спирс (замислете, во една реченица спомнати) реков дека ако беше Курт закопан, коските во гробот ќе му се превртуваа. После ова што го видов сега, несакајќи, подобро кошмар да имам отколку да ја слушам Лана дел реј како стенка на Heart shaped box, дефинитивно душата на Курт е проколната на вечно страдање во пеколот. И не ми е јасно како смее да се дрзне да го направи ова? Ова е рамно на сквернавење на ликот и делото на Курт Кобеин. Ова е исто како Софија Манева да земе да пее песни од Архангел.
Драга моја, да ги согледаме фактите... Лана е млад артист, а сите музичари од помладата генерација се под помало или поголемо влијание на музичарите кои владееле со минатиот век. Твојата рекација е претерана и премногу драматична за да ја сфатам сериозно, туку едноставно мислам дека сакаш во филм да влегуваш и да си ја правиш интересна или, кажано едноставно, се шемаш. Сите тие срања што ги изнакажа за коските на Курт и не знам што ли уште не, се комедија. „Подобро кошмар да имам, откако да ја слушам Лана Дел Реј како стенка на Heart Shaped Box“ o_O Bitch, please! Подобро очите да си ги ископав отколку да ти го прочитав постот, така ќе му дојде таа. Поентата на Лана не е да се натпреварува со Курт кој подобро ќе ја испее песната, туку со правењето на cover на истата таа, така да кажам, му оддава почит на човекот за кој ти самата рече дека и бил инспирација (што е многу нормално, дури и за некој кој не е пејач). И мислам дека изведбата не беше толку лоша колку што ти викаш, со оглед на тоа што Лана сама кажа дека ќе се повелече од музичката сцена затоа што не може да пее на сцена поради претерана трема и неоснован страв од публиката.

Мислам дека многу од луѓево денеска кои се во филм дека слушаат „добра музика“ воопшто и не им даваат шанса на новите изведувачи, кои, сакале тие или не, еден ден ќе бидат сметани за „добра музика“ и тие ќе бидат нечија инспирација, па ќе читаме дека „на Тој-И-Тој инспирација му биле Лана Дел Реј и Не-Знам-Кој“. Мислам дека коментари во стилот на драгата наша погоренаведена се крајно прости, неосновани и прават слика за истата на личност со затворен ум.

P.S. Лично сметам дека Курт Кобејн, покрај фактот што е добар изведувач и одличен музичар, не е личност на која треба да и се восхитуваат во таа мера колку што му се восхитуваат нему. Самоубиството не е решение. Тоа е само егоистичен гест за сопствен спас и бегање од проблемите со кои само храбрите можат да се носат.

M

Moon Child

Гостин
Курт никогаш не создавал песни за денес, некоја Лана да прави ковер од нив. Нити па создавал песни за маса која слуша комерцијална музика, каква што слушаат фановите на Лана пред кои она ја стенка песната. Heart shaped box не е Knockin on heavens door за да секој се дрзнува да ја препејува. Чисто колку за твоја информација, Курт Кобеин паднал во депресија, кога почнале нив да ги слушаат луѓе што слушаат површна и комерцијална музика, и пискаат на концерти, како оние од почетокот на погоре наведеното видео, од кои патем, ми се слоши. Не е мојата реакција драматична, туку е резултат на сквернавењето на ликот на Курт Кобеин, за кого имам посебно мислење и почит, истата реакција што ја имам јас би ја имал секој негов фан. А дали е Курт Кобеин личност која треба или не треба да се почитува и да ти биде инспирација, воопшто не си ти оној кој треба да кажеш. Курт Кобеин со сопствен труд стигнал онаму каде што бил и сеуште е, со сопствен труд станал глас на цела една генерација, без никаква финансиска поддршка, затоа што неговите не биле милионери.
За крај, еве една песна за Лана и нејзините фанови.
Поздрав.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Курт никогаш не создавал песни за денес, некоја Лана да прави ковер од нив. Нити па создавал песни за маса која слуша комерцијална музика, каква што слушаат фановите на Лана пред кои она ја стенка песната. Heart shaped box не е Knockin on heavens door за да секој се дрзнува да ја препејува. Чисто колку за твоја информација, Курт Кобеин паднал во депресија, кога почнале нив да ги слушаат луѓе што слушаат површна и комерцијална музика, и пискаат на концерти, како оние од почетокот на погоре наведеното видео, од кои патем, ми се слоши. Не е мојата реакција драматична, туку е резултат на сквернавењето на ликот на Курт Кобеин, за кого имам посебно мислење и почит, истата реакција што ја имам јас би ја имал секој негов фан. А дали е Курт Кобеин личност која треба или не треба да се почитува и да ти биде инспирација, воопшто не си ти оној кој треба да кажеш. Курт Кобеин со сопствен труд стигнал онаму каде што бил и сеуште е, со сопствен труд станал глас на цела една генерација, без никаква финансиска поддршка, затоа што неговите не биле милионери.
За крај, еве една песна за Лана и нејзините фанови.
Поздрав.
Се гледа дека си фан на Курт Кобејн. I get it, изнервирана си. Ама аргументите кои ги користиш не ти се на место. Има артисти полно, кои на времето биле андерграунд, па станале добро препеани во комерцијална форма во поново време. Не гледам зошто Курт Кобејн заслужува поинаков третман. Си беше одличен музичар, кој правеше одлична музика, и беше и остана легенда. Лана е единствената која правела кавер на неговите песни? Си видела кои пародии има од негови песни на други изведувачи? Weird Al Yankovic направи мегапародија од неговата Smells Like Teen Spirit. Не те гледам душо да го спомна него во постовите претходно (онака барем, колку рамо до рамо да бидат со другава виновничка, во случајов, Лана).

Никој артист не смее да брани некој да прави кавер верзии на негови песни, особено после неговата смрт. Абсурд е. А аргументот од типот - тој беше андерграунд, и сега го препејуваат во комерцијална форма и сл. - а како сакаш да го препејат душо? Во гаражи со публика од 10 луѓе? Така ли ќе се одржува споменот негов? Баш комерцијалните настапи се во негова чест (па и корист, за неговото музичко наследство). А сега кој ја пее песната, и како ја препеале може секој да збори и да критикува. Некои зборат дека одреден изведувач не знае да пее само затоа што ја испеал во друга верзија песната, која не наликува на оригиналот. Big deal. Поинаква интерпретација, не ја боли песната колку што знам?

А, искрено, ако сакал Курт да си остане андерграунд, требал да продолжи да си настапува по гаражи и мали збиралишта. Најголемата грешка му е што воопшто се дрзнал да направи спот за негова песна или да прифати да се врти некоја песна по радио станици. Се продал сам себе си на комерцијалата која наводно толку ја мразел со страст.

И не гледам зошто толку шизна исто така што Лана ги спомнала Курт Кобејн и Бритни Спирс во иста реченица. Некој може да биде инспириран од повеќе личности кои немаат ништо заедничко меѓу себе. Ако се сеќавам, Лана во едно интервју спомна и дека Еминем бил извор на инспирација. Уште една личност која не се вклапа со Бритни и Курт.

И јас да поздравам со песна на Лана:

Kajgana Shop

На врв Bottom