Љубов или „милионче“, што би одбрале вие?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Ако би требало да одберете меѓу милион евра и љубов што би одбрале?

• Вкупно гласачи
    251

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.445
Поени од реакции
35.223
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Инспириран од статијава, сакам да го чујам вашето мислење, а воедно и да спроведеме сопствено испитување на форумов. Ако би требало да одберете меѓу милион евра и љубов што би одбрале, односно што би направиле ако одеднаш дојдете до толкаво количество на пари?

Во анкетата Британците конкретно биле запрашани што се спремни да сторат ако добијат милион фунти (1,2 милиони евра).

Првата работа за која се определиле луѓето е напуштањето на партнерот. И во овој случај статистички, мажите се тие кои повеќе сакаат да ги остават жените ако се збогатат. Еден од десет мажи изјавиле дека би ја оставиле партнерката, додека една од 20 жени би го оставиле партнерот.

Дури еден од десет испитаници се подготвени цел живот да останат сами доколку дојдат до толкава сума пари.

Кое е вашето мислење? Лесно заработени милион евра и живот без љубов, или живот исполнет со љубов од партнерот без лесни пари?

Acid провери некој да не ти го хакнал профилот :D

Околу темава, сум бил во едната фаза, а тоа е љубов и исклучиво гласам натака. Шо аир од пари ќе видам ако немам со кого да ги споделам, ако нема во мене љубов и акосе будам секој ден, мислејќи на истото - каде да ги потрошам а едноставно неам желба каде?

Живот без љубов со многу пари не е живот. Можеби ќе се луксузираш ама секогаш ќе ти фали љубов. Не постои човек кој не сака да биде искрено сакан, а не да плати за да биде "сакан". Така да подобро би живеела живот исполнет со љубов, разбирање, среќа со помалку пари отколку живот без љубов а со многу пари. Парите денес ги имаш утре може да ги немаш, ама љубовта, среќата, разбирањето, емоциите не се купуваат со пари.

Грешка стиснав на анкетата , гласав за милиончето.

Инаку милион и не е така висока сума , далеку си од живот како рок ѕвезда.:icon_mrgr: Дури и да би бил сингл и би стекнал милион , повторно би се оженил. Се зависи кога се стекнати парите , ако веќе имаш оформено фамилија со жена и деца , и владее хармонија и љубов , и 100 милиони да би стекнал не би си го растурил семејството , напротив би им ги овозможил најдобрите услови што постојат во животот.

Е сеа по некоја луда среќа , ако ти се потрефи во животот да заработиш/добиеш некоја масивна сума од 100 м па нагоре , сепак би поживеал одреден период во стилот на Боно , но дефинитивно пак би оформил семејство. :)

Љубов од причина што животот на неколку пати ми покажа дека џабе се парите ако немаш љубов. А, и со пари не се купува се :)

Реално, малце е милион. Што попрво ?
Поарно птица в рака, него гулаб...да ме посере на глава.

Инспириран од статијава, сакам да го чујам вашето мислење, а воедно и да спроведеме сопствено испитување на форумов. Ако би требало да одберете меѓу милион евра и љубов што би одбрале, односно што би направиле ако одеднаш дојдете до толкаво количество на пари?

Кое е вашето мислење? Лесно заработени милион евра и живот без љубов, или живот исполнет со љубов од партнерот без лесни пари?

зборуваме за вистинска љубов ? тогаш да, љубовта над парите

Милиончињата не можат да те прегрнат кога си тажен нели?
Ја бирам љубовта.Секогаш ми била на прво место пред материјалните работи.
Мислам како ке уживаш во парите доколку си сам,односно партнер до себе?Со пријателите?Ке ги истрошиш и потоа еден по еден ке замине а ти повторно сам на крајот на денот без да те прегрне некој со сета љубов.
Парите...го расипуваат човекот...Но да не филозофирам и да не претерам со опишување на ситуации.

Пре би плачел у ферари ,него во фичо.

И би се самоубил со седативи и Dom Perignon наместо да пиеш ракииче и салатка у дворче со жена ти?

Ljubov :D
Ne mi trebaat pari. Se trosat ne se vecni, a ljubovta ostanuva. Onie koi izbiraat pari ne go znaat vistinskoto znacenje na zborot - ljubov. ;)

Sent from my Samsung Galaxy S3

Милион евра без љубов, а потоа ќе си најдам љубов и на крај ем ќе имам милион евра плус за семејството ем ќе имам љубов.

Љубов без милион евра, ама се надевам дека ќе е со 999 999 евра. :)
Џабе си богат, ако не си сакан. Цел живот живеј луксузно, приушти си ги сите материјални работи, ама ако не си сакан, никогаш нема да се чувствуваш исполнето.
Од друга страна, љубов без пари, ни тоа не иде. Најголемите кавги помеѓу партнерите произлегуваат ради немањето пари.

Ljubovta e minliva rabota, parite se vecni ;)
Да минлива е. Но и парите не се вечни, ги имаш, па ги немаш па пак ги имаш.

Размислував на темава дури 5 минути. Се замислив со милион и без човек. Иако поуживав во милионов, сепак јас неможам сама да трошам пари, сама да си наздравувам, сама да идам на одмор, некако глупо ми е. И си велам после кој ќе те нервира бе? Не бива, љубов нека остане, док трае. Негде при крај пак ќе пишам на темава па да ми го дадете милионот на бегање :D

Парите се потрошна работа ако некого го задоволуваат парите што човек е тој тогаш? тогаш тој човек е без чуства,емоции и сл. бидејќи него го задоволуваат само парите. И да го има тој милион ќе ги потроши парите ќе живее во луксусз но затоа длабоко во него ќе му недостигаат вистинските нешта кои не можат да се купат со пари. Исто така и љубовта е нешто што секој го исполнува. Кога јас би бирал јас би избрал љубов бидејќи ако ја имам до себе партнерка со која сум во врска и едноставно постои помеѓу нас љубов не би ја менувал за ништо на овој свет. Бидејќи вистинските работи никогаш не можеш да ги купиш со пари.

milionce i bi gi doniral u humanitarni celi, kolku gladni deca vo afrika ima da se nahranat so tie pari.
Да добиеш навистина милион евра ќе им треснеш клоца на децата во африка. Какви гладни деца какви бакрачи.
Вака виртуелни јас би донирал 2 милиона.

A да бирамо коју сакамо љубаф а?
Па ја би гу избраја Никол Ш. од пичка/мачка кукла
Е она има колко толко кеш да се издржаамо,такој да не ми треа миљонче
А од женски која ке га избере мужа ву Хамилтона за да не ми дојде у пакет сс њума : )

Секој би рекол дека сака скромен живот со својата љубов, каде што не треба да му ја мислат за храната, сметките, секоја година по 1-2 летувања надвор од државата. Да се има едно превозно средство, секогаш полно за возење иии регистрирано.

Секако ова во секоја друга држава би било одлично, само во Македонија е луксуз. (y)

Затоа во овој случај ќе речам милионите.

Љубов > Милион евра
Можеби на почетокот ќе бидеш загреан од парите и триста желби ќе ти се јават во глава, ќе се осеќаш како да си го фатил господ за муда. Ќе станеш алчен, стрвен, парите можеби ќе го расипат човекот во тебе. Но кога ќе увидиш дека во скапиот стан живееш сам, во енормниот удобен кревет спиеш сам, јадеш по скапи фенци ресторани сам, ќе ти светне дека ти е потребен некој со кого би сакал да ги споделиш тие моменти и искуства :).

Ljubovta e minliva rabota, parite se vecni ;)
Џабе ти се парите и да купиш јахта и приватен авион и куќа на 3 спрата со 5 базени ако немаш љубов до тебе. А, љубовта верувај подолго ќе трае него ли парите, преку ноќ можеш да ги изгубиш :)

Џабе ти се парите и да купиш јахта и приватен авион и куќа на 3 спрата со 5 базени ако немаш љубов до тебе. А, љубовта верувај подолго ќе трае него ли парите, преку ноќ можеш да ги изгубиш :)

И љубовта можеш преку ноќ да ја изгубиш.

Кога би избрал што да имам/изгубам преку ноќ сигурно нема да се тоа парите. Туку љубовта. Безброј причини. Тоа што му треба на секој не се парите верувај, а поготово здравје и љубов не се купуваат.

прашањето е кое повеќе ќе боли ако го изгубиш :)
искрено ако некоја ја сакам премногу и да ја изгубам, би ме уништило одколку да изгубам куфер полн пари, не дека неам да пукнам од мака и за парите ама лошо е кога некој ќе го снема од животот по доолго време, а ти значи се повеќе и повеќе. милион евра се малку за таков терор според мене

Кога би избрал што да имам/изгубам преку ноќ сигурно нема да се тоа парите. Туку љубовта. Безброј причини. Тоа што му треба на секој не се парите верувај, а поготово здравје и љубов не се купуваат.

Не мора да ми држиш предавања, јасно ми е што сакаш да кажеш. И ја по природа не сум материјалист, ама не сум ни романтичар што верува у вечна љубов. Мојата поента беше дека и парите и љубовта се минливи, спротивно од она што ти го имаше кажано во цитираното мислење.
А и не можеш со сигурност да знаеш што би избрал додека не дојдеш у таква ситуација (а реално, малку е веројатно дека некад ќе дојдеш). На вакви анкети, нормално е 99% од луѓето да се изјаснат исто како тебе, зашто нели општеството повеќе ги цени таквите. Дали во реалноста е секогаш така? Не верувам.
--- надополнето: 19 септември 2013 во 16:13 ---
прашањето е кое повеќе ќе боли ако го изгубиш :)
искрено ако некоја ја сакам премногу и да ја изгубам, би ме уништило одколку да изгубам куфер полн пари, не дека неам да пукнам од мака и за парите ама лошо е кога некој ќе го снема од животот по доолго време, а ти значи се повеќе и повеќе. милион евра се малку за таков терор според мене

Сум видела случаи кај што луѓе изгубиле пари, сум видела и такви кои изгубиле љубов. На крај се се сведува на едно: Животот продолжува.

Имаше неколку вакви теми со слична тематика каде повеќе од форумџиите сметаа дека партнерот треба да им има добра финансиска состојба и истите изјавуваа "од љубов не се живее", а ако внесеме малку астрологија, верба во судбина и други бабини деветини можеби ваквата понуда е за да ви ги отвори очите дека моменталниот партнер не ви е сродна душа и дека судбината на убав начин сака да ви каже...земај парите а вистинската љубов и сродна душа ќе си ја најдеш подоцна во животот.

norrislakecabins.jpg

Јас би една ваква каде сите ќе бидете добредојдени :)

Па парите се љубов бе. :)

Овие поетиве пак ми се најинтересни :D , "парите се трошат", "преку ноќ можеш да ги изгубиш", "што ќе ти се пари ако нема со кој да ги трошиш (wat? кога ги имаш секогаш има и со кој да ги трошиш :) )". Ко што пишаа и погоре, и љубовта е минлива, може да се истроши, можеш и преку ноќ да ја изгубиш исто така ко парите...

Фали уште приказна за парталавото семејство со 10 деца (за третото субвенции земале) кое си живеело среќно во колибата исполнета со љубов. :icon_lol:

Не мора да ми држиш предавања, јасно ми е што сакаш да кажеш. И ја по природа не сум материјалист, ама не сум ни романтичар што верува у вечна љубов. Мојата поента беше дека и парите и љубовта се минливи, спротивно од она што ти го имаше кажано во цитираното мислење.
А и не можеш со сигурност да знаеш што би избрал додека не дојдеш у таква ситуација (а реално, малку е веројатно дека некад ќе дојдеш). На вакви анкети, нормално е 99% од луѓето да се изјаснат исто како тебе, зашто нели општеството повеќе ги цени таквите. Дали во реалноста е секогаш така? Не верувам.
Од кога цитирањето стана држење предавање, прво тоа те молам просветли ме.
Втора работа, милион сум немал, а дали ќе имам или не не знам времето треба да покаже се е можно. На вакви анкети, нормално е да се одговори секој што мисли од својата положба моментална. А, во реалноста поготово на член што не го познаваш неможеш да тврдиш како е.

Немам авиони, јахти и огромни палати ама фала богу у животот не сум страден и повеќето нешта што сум ги посакал сум ги добил. Џабе пари кога ти фали нешто друго. На 40 години изгубив 3 личности од мојот живот, од една глупава болест наречена рак. Што дека се имаше пари за лекување у Германија, Холандија ваков или онаков третман. Дали купив со парите здравје? Не. Изгубив личности? Да.

И после ова јас да бидам среќен со пари? Грешка си :) Љубов и здравје многу, многу повеќе пред парите.

Да минлива е. Но и парите не се вечни, ги имаш, па ги немаш па пак ги имаш.

Размислував на темава дури 5 минути. Се замислив со милион и без човек. Иако поуживав во милионов, сепак јас неможам сама да трошам пари, сама да си наздравувам, сама да идам на одмор, некако глупо ми е. И си велам после кој ќе те нервира бе? Не бива, љубов нека остане, док трае. Негде при крај пак ќе пишам на темава па да ми го дадете милионот на бегање :D

Zasto parite da ne se vecni? Ako imas takov kapital i znaes racionalno da gi iskoristis sigurno ke si obezbedis sreka za celiot svoj zivot.
Ljubovta e onaka propratna stvar...Ke te napravi sreken kratko vreme pa ke te frli vo realnosta narecena zivot.

Батали милиончето, џабе е се ако немаш некој крај тебе, макар бил љубовен партнер или друштво. Ама друштво стекнато низ годините, партнер придобиен со искрена љубов, а не друштво и партнер од интерес ради полните џебови :icon_mrgr:
Плус бем ти живот, ако уште од раѓање можеш да си приуштиш што сакаш. Поинтересно е кога од дното треба да се издигнуваш. Мразам живот без предизвици :icon_mrgr:

--- надополнето: 19 септември 2013 во 16:13 ---

Сум видела случаи кај што луѓе изгубиле пари, сум видела и такви кои изгубиле љубов. На крај се се сведува на едно: Животот продолжува.

абе животот ќе си тера, и да преболиш и не, ќе си чука саатот, верувам дека на никој не му е сеедно затоа што ете "животот продложува". лесно е да се каже тоа, прашање е колку тие пари/љубов ти оставиле трага,сето е доведено до перцепција, ако бараме пример има луѓе кој се беселе што изгубиле и 2000 евра на комар.
во мој случај сум изгубил љубов, многу заебана работа
останува да изгубам милион евра па да знам како ќе се чувстувам, за споредба :)

Љубовта ќе ја имаш се до онај момент кога ќе дојт некој со миљонче во џеп и ќе ти ја преземит додека трепниш.Љубовта за жал стана само еден обичен збор ,неоствалива приказна шо многу љуѓе сакаат да ја доживеат ама јасно им е дека интересот е пред се ,над се!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom