Љубов или „милионче“, што би одбрале вие?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Ако би требало да одберете меѓу милион евра и љубов што би одбрале?

• Вкупно гласачи
    251
Прво ќе заработам милион евра (љубов не мора да има), а потоа ќе си најдам љубов и на крај ем ќе имам милион евра плус за семејството, ем ќе имам љубов.

Тих, од толку што сакате љубов, ќе нема веќе вистински партнери :D.

Нема ништо поубаво од тоа да станеш рано до твојата сакана и да го пиете заедно утринското кафе. Ја облакаш твојата омилена облека, штотуку испеглана. Со еден "проштален" бакнеж те испраќа за на работа...

Дефинитивно би одбрал вистинска љубов. Би имал просечна работа, еднолична рутина, вообичаена насока на протегање секој ден. Се преживува и со овие услови, а не се ни нешто лоши. Патем, јас убавината ја гледам во простото и едноставното, и борејќи се за тоа.

Е сега, убаво е секогаш да имаш голема резерва на пари и желбите да ги исполниш во најбрз можен рок. Ама тоа можам да го направам и со мојата просечна плата (барем поголемиот дел). Секогаш ќе имам не исполнети желби, а тие желби тешко дека и со пари ќе ги купам. Зошто да јадам тартиф, зошто да пијам Мартел, зошто да се гозбам во нај елитните ресторани кога можам да јадам ајвар и сирење, кога можам да пијам вода од чешма и кога можам да го пополнам времето во локална евтина биртија и тродупло да се најадам. А и како што вика самиот наслов, се работи за "милионче".

424812_4627541402800_1629879244_n.jpg

За жал, вистината е под текстов.
188269_10200249771783223_1419668858_n.jpg

И нема ништо поубаво да го погалиш подуеното стомаче на твојата сакана.

Ќе го искористам моментов да им честитам на Acid и Олимпија. Ова е типичен пример за каква треба да е вистинската љубов. Секогаш да бидете среќни, насмеани и да нема проблем кој ќе ве сотре низ животов. И очекувам во брзо време бебето да биде модератор. :P

Не постои милионче без љубов... да сме начисто :)
Постојат луѓе што имаат милијарди и немаат љубов, но не поради милијардите, туку поради умот што го имаат.

Прашањето мора да се формулира вака:
Доколку би бирале помеѓу милион, и партнер со кој сигурно би имале искрена љубов... тогаш што би одбрале?

А, ако е предвреме зацртано дека милионот оди во пакет со немање љубов, тогаш... што ќе му е милионче на Робинзон Крусо? :pipi:

Секогаш нешто ќе е во недостаток.Ако со полн со пари, огромна е веројатноста да ти фалат други работи како 'пријатели и љубов' кои нема да се во околина само поради твојот извор.Од друга страна, ако ги имаш овие работи, ќе ти фалат материјални да го прошеташ светот или некакви луксузирања.А златна средина нигде и секогаш незадоволни.

Колку смешен начин на гледање на работите имате значи. Не можете да поистоветувате немање партнер со немање љубов. Не значи дека ако нема љубов на почетокот на врската, бракот, нема да има грижа и почит што се круцијални за една врска. Љубовта онаа која сега ја чувствувате, ви е интересна и мислите вечна, е со оној интензитет првите неколку години. Понатаму се' се сведува на меѓусебно разбирање на партнерите, пријателство итн.

Сите што сте избрале љубов наместо пари, вратете се на темава кога ќе бидете 20 години во брак. Жените, кога ќе бидете не толку посакувани, дебели, со брчки на лицето, а сопругот со кој некогаш сте имале вечна љубов, и ви ветувал дека ќе преплива океани за вас, единственото кога ќе си дојде од работа ќе ве праша дали има зготвено ручек, а интересот насочен само кон вестите и весникот.

Мажите, со пивски стомак, безделничари, џаболебари, без денар во себе, локање во локална биртија и пишување ливчиња во кладилница. Жената 24/7 ќе ви труби колку сте неспособни, како мажот на комшиката ја носел 3 пати на одмор, ручаат по ресторани и ја третира ко кралица, а вие седите и се мислите како да си ги платите сметките. Ех, да е се толку слатко ко на почеток, или првите неколку години.
Ништо повеќе од ова не ви нуди тој ваш живот за кој сте толку желни. Освен гледање неплатени сметки за струја, затварање кредит со кредит и мислата каде да се испразните вечер, пошто смачено ви е да го слушате партнерот за тоа колку сте бескорисни.

Некој спомна една глупа паралела, радо би здравје, него пари. Животот не те прашува дали имаш пари или не. Колку за пример, жена на наш еминентен доктор се спаси од рак на бели дробови со операција дебело платена во Австрија. Да немаше пари, можда и он ќе седнеше на форум и ќе раскажуваше бајки, ама... не е се така слатко, розево ко што изгледа. Убаво е напишаното, ама реалноста е друга.

Aко е обострана - вечна, љубов. Ако не милион4е.

+1 Исто размислувам . Ако не е обострана љубовта, што ќе ми е , а голем знак на прашање е дали е тоа љубов. Ако не е вечна односно заврши, на крај ќе останам и без љубов и без милионче. :)

Финтата е што со милион евра ќе го направиш животот поубав за тебе и за партнерката да речеме, лјубовта ќе расте со убави поминати времиња, шетања такви работи. Животот полн со љубов без пари е прашање на време кога би се претворил во живот полн со муки. Така да милионите па ќе видите како ќе дојде и љубовта и добрите денови

babsyy

А што ако јас бидам мажот на комшивката, ама во твојот кревет. Тогаш среќна ќе си? Ќе имаш финансиска стабилност, и ќе ладиш дупе 3 пати на одмор. Или можеби ќе имаш маж кој нема да игра во кладилница, кој кога ќе дојде од работа ќе те бакне и гушне, ќе те праша како ти прошол денот, и кој после ручекот ќе ти понуди да излезете да прошетате или да отидете некаде на кафе.
Жал ми е ако живееш во семејството како што ја опиша ситуацијата, но ако татко ти припаѓа во класа на безделничари и големи политиколози, не значи дека сите машки се такви и треба да генерализираш. И да, жал ми е што таква ситуација користиш како изговор за вистинска љубов. Не знам дали не веруваш во вистинска љубов, или бегаш од неа, затоа што значи предавање на партнерот максимално. Ретко кој е спремен за такви подвизи, така да не те судам. Ама вистинската љубов, почит и забава си трае многу долго. А за препливање океани, ти што си? Пенелопе? Ќе го чекаш на брегот? Нели вие сте нова генерација женчиња кои сте еднакви со машки и не ви треба машко кое ќе ве носи на грб, туку сте доволно способни и вие да носите цела фамилија на грб. Но да не забегувам и отварам нова тема за дискусија затоа што за такво нешто не е овде место. Како и да е, многу лошо мислење имаш со кое не се согласувам, но не те судам, има време, можеби еден ден ќе сфатиш во колкава заблуда си и ќе се смееш негде гушната со момак кој те цени како девојка, како људско биче пред све, а не украс кој ќе го шета по одмори.

Чекај, чекај, како може љубов меѓу двајца партнери, градена да речеме неколку години врз основа на разбирање, обострано почитување, делење на добри и лоши моменти заедно преку ноќ да згасне???
Освен ако смртта не е причина за тоа разделување не гледам друго прифатливо оправдување.
А нели хипотетички збориме за ваков тип на љубов, а не за таа од интерес.

И ако помислата дека сте пронашле таква личност со која сакате да го поминете остатокот од животот не ви е доволна да ги поднесете искушенијата под кои ве става животот да ви се плукнам во љубовта..

babsyy

А што ако јас бидам мажот на комшивката, ама во твојот кревет. Тогаш среќна ќе си? Ќе имаш финансиска стабилност, и ќе ладиш дупе 3 пати на одмор. Или можеби ќе имаш маж кој нема да игра во кладилница, кој кога ќе дојде од работа ќе те бакне и гушне, ќе те праша како ти прошол денот, и кој после ручекот ќе ти понуди да излезете да прошетате или да отидете некаде на кафе.
Жал ми е ако живееш во семејството како што ја опиша ситуацијата, но ако татко ти припаѓа во класа на безделничари и големи политиколози, не значи дека сите машки се такви и треба да генерализираш. И да, жал ми е што таква ситуација користиш како изговор за вистинска љубов. Не знам дали не веруваш во вистинска љубов, или бегаш од неа, затоа што значи предавање на партнерот максимално. Ретко кој е спремен за такви подвизи, така да не те судам. Ама вистинската љубов, почит и забава си трае многу долго. А за препливање океани, ти што си? Пенелопе? Ќе го чекаш на брегот? Нели вие сте нова генерација женчиња кои сте еднакви со машки и не ви треба машко кое ќе ве носи на грб, туку сте доволно способни и вие да носите цела фамилија на грб. Но да не забегувам и отварам нова тема за дискусија затоа што за такво нешто не е овде место. Како и да е, многу лошо мислење имаш со кое не се согласувам, но не те судам, има време, можеби еден ден ќе сфатиш во колкава заблуда си и ќе се смееш негде гушната со момак кој те цени како девојка, како људско биче пред све, а не украс кој ќе го шета по одмори.

Тотално ме трогна со муабетов, кај и да е ќе се расплачам. Мислам го погоди човеков за вакви муабети, не ме допираат стварно. :)

паричките се ного важни,ама џабе ќе ми е миљионче ка ќе го нема "пилето" насабајле да ми пее без да му свиркам:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom