Љубов или „милионче“, што би одбрале вие?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Ако би требало да одберете меѓу милион евра и љубов што би одбрале?

• Вкупно гласачи
    251
Ja odbiram ljubovta koga se znae deka e vistinska :)

Не можеш да одговараш ти во мое име или во некое трето. Ете јас кажав дека не е се до парите. Што ке ти донесат парите освен моментална срека? Ке ги потрошиш додека трепнеш, и на крај што ке направиш?
И тие што велат... ке го одберам партнерот ама што ке јадеме? Аман бе, имате мозок да заработите за нормален живот.

Инаку.. Знам дека Тајзи не е посакуван овде на форумот но во една песна многу ја зборува вистината..

Парите́ се како дрога
Не те мава – земаш нова
Не значи́ дека си среќен
Со тоа што си богат
Парите́ се како жена
Не ја работиш – ти бега
Барај среќа, љубов, парите,
Еден ден ти ќе ги немаш

Или пак...

Убаво е кога имаш пари, не да не
Скитање и трошење, шмркање и пиење
О, је, је, је, је, ти си елементот
Еден ден ќе немаш, е тоа е моментот!

Have a nice day ;)
Убава песна нема шо и јас сонувам за голема љубов ама реалноста секогаш ми влепува жежок шамар и ме потсеќа дека живејме во материјалистички свет,за жал.

Убава песна нема шо и јас сонувам за голема љубов ама реалноста секогаш ми влепува жежок шамар и ме потсеќа дека живејме во материјалистички свет,за жал.

Не барат сите девoјки длабок џеб пријателе, постојат уште кои бараат љубов..Само треба да разгледаш а можеби љубовта стои пред тебе само треба да отвориш очи..да разгледаш.

Money isn't everything only for those with no imagination.

Па веќе ако морам да бирам би одбрала милионче.Иако не сум ниту идеалист,ниту материјалист.Мислам дека љубовта поминува односно илузијата за љубовта,а парите се трошат.ИНДИВИДУАЛНОСТА и ТОА ШТО СИ е најбрилијантно да не бидат компромитирани,барем колку повеќе се може тоа.

Па веќе ако морам да бирам би одбрала милионче.Иако не сум ниту идеалист,ниту материјалист.Мислам дека љубовта поминува односно илузијата за љубовта,а парите се трошат.ИНДИВИДУАЛНОСТА и ТОА ШТО СИ е најбрилијантно да не бидат компромитирани,барем колку повеќе се може тоа.
доколку ти се понуди цел живот да живееш без љубов но во замена за тоа да добиеш милионче ти би одбрала сепак милионче? Доколку одбереш милионче тогаш од самиот старт правиш огромна грешка бидејќи парите не можат да заменат некои работи во животот тоа е факт и тоа е нешто што не може да се промени.

Мојот став за мене е исправен,твојот став за тебе е исправен и јас иако тотално поразличен од мојот,го почитувам како таков.Види,мислам дека е бескорисно да се објаснуваме,затоа што ти од старт имаш тргнато со тоа дека моето е грешно.Ограничувачки или не сеедно,твој е ставот,не е мој.Кога би имале бар некаква допирна точка,би продолжила со дискусијава.Едноставно спектарите на толкување се мал милон,а тоа што го напишав пред малку од твоја страна не може ни да биде протолкуваано.Тоа е тоа :)

Неможам да си замислам живот без љубов. Иако можеби се имам двоумено, ситуацијата во која сум сега замо докажува дека сепак би одбрала љубов :love:

да не мешам политики пред избори, али сакам да се огледам на нашио премиер

А не може и двете? :) И љубов и милионче - убавини, премногу добро за да биде вистинито, но зошто не би било вистинито? Како што рече некој погоре - доволно сме способни зад азаработиме за живот. Значи - одбираш лубов, каакоз аљубен имаш повеќе енрегија, работиш како коњ и на крај имаш и љубов и милионче, е сега денари или евра неважно, важно дека имаш љубов.

Убаво вика Џамбазов:
Го сведовте животот на пари, љубовта на секс, човекот го одценувате според физичкиот изглед, и се прашувате зошто сте несреќни!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom