Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Добро а сликата што кажува?

Дека на 19.05 почнале да течат тие 15-35 дена. Пред 29.05 (и ова е мнооогу оптимистички) не чекај никаков апдејт на тракингот. Потоа почни лагано да проверуваш, ама без преголеми очекувања. :)

Понекогаш прво се појавува на тракингот на наша пошта кога ќе стигне во МК: http://www.posta.mk/sledenje_pratki_stranstvo.html

Точен ли е тракингот на оваа нашава страна од поштата ? според бројчето што го добив на пратка испратена од шпанија на нашава пошта ми дава дека е моментално во украина, кој к. таму да е стасана ?
Иначе на шпанската пошта според бројчето дава само дека е In transit...

Точен ли е тракингот на оваа нашава страна од поштата ? според бројчето што го добив на пратка испратена од шпанија на нашава пошта ми дава дека е моментално во украина, кој к. таму да е стасана ?
Иначе на шпанската пошта според бројчето дава само дека е In transit...
Провери на 17track.net најточна до сега .

И на оваа исто дава, дека е во киев, украина... не сфаќам што би барала праткава во украина кога уствари македонија треба да биде конечна дестинација... или си има таму некоја рута можеби како се движат праткиве .. ?

И на оваа исто дава, дека е во киев, украина... не сфаќам што би барала праткава во украина кога уствари македонија треба да биде конечна дестинација... или си има таму некоја рута можеби како се движат праткиве .. ?
Не е директен лет од шпанија за македонија затоа е прво украина па може од таму пак на друго место да ја пратат па тек во македонија ..

Не е директен лет од шпанија за македонија затоа е прво украина па може од таму пак на друго место да ја пратат па тек во македонија ..
Мхм.. окс фала ти...

Порачав патики од UK и ме интересира дали има царина и колку е или само ддв?

Можам ли со дебитна картичка да нарачувам преку интернет ? и до колку пари не се плаќа царина,и дали има други давачки ?

Дали има некој искуство со http://watchhubs.com/ и дали има веројатност да се плати ддв и царина за саат[DOUBLEPOST=1401212884][/DOUBLEPOST]
Можам ли со дебитна картичка да нарачувам преку интернет ? и до колку пари не се плаќа царина,и дали има други давачки ?
Можеш со Visa Electron речиси секаде

Денеска од стопанска банка си извадив картица за интернет употреба.
Untitled 247.jpg Untitled 248.jpg

Сега сакам да порачам сат од али експрес и треба да ја пополнам оваа форма. http://prntscr.com/3n4qgl
Некој да ми помогни што да пишам, моментално не знам за шо користи розовион токен (конкрентно при нарачка од али експрес) од стопанска, и што да пишам во security code ?

Денеска од стопанска банка си извадив картица за интернет употреба.
Прегледај го приврзокот 93585 Прегледај го приврзокот 93586

Сега сакам да порачам сат од али експрес и треба да ја пополнам оваа форма. http://prntscr.com/3n4qgl
Некој да ми помогни што да пишам, моментално не знам за шо користи розовион токен (конкрентно при нарачка од али експрес) од стопанска, и што да пишам во security code ?
Прво треба да имаш пари на картичката за да пазариш. За принтскринот кој го имаш постирано тука следново:
1. Име Презиме
2. Бројот од картичката без празни места(целосно напиши го)
3. Датумот на истеквање на картичката (Месец/Година)
4. Кодот за плаќање три бројки се(ги нема на картичката, отвори во документите кои ти ги дадоа од банка ќе го најдиш таму)

Што мислите за вакви понуди, гледам продавачов нема никаков фидбек на ништо, бапнал 65 посто попуст.. Може да биде реално или нема шанси?

Порачав патики од UK и ме интересира дали има царина и колку е или само ддв?
до 22.5 евра (производи + пошта) нема ништо
од 22.5 евра до 45 евра(производ+пошта) само ддв се плаќа
над 45евра(производ+пошта) царина + ддв се плаќа.

sto znaci ova

sp.gif

ITEM n° RW101603186SGnew search
Local Date and TimeCountryLocationEvent TypeExtra Information
5/28/2014 10:42:00 AMMACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OFSKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGEReceive item at office of exchange (Inb)
5/28/2014 6:02:00 PMMACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OFSKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGESend item to customs (Inb)

sto znaci ova

sp.gif

ITEM n° RW101603186SGnew search
Local Date and TimeCountryLocationEvent TypeExtra Information
5/28/2014 10:42:00 AMMACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OFSKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGEReceive item at office of exchange (Inb)
5/28/2014 6:02:00 PMMACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OFSKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGESend item to customs (Inb)

Го пратиле производот на царина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom