Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска од стопанска банка си извадив картица за интернет употреба.
Прегледај го приврзокот 93585 Прегледај го приврзокот 93586

Сега сакам да порачам сат од али експрес и треба да ја пополнам оваа форма. http://prntscr.com/3n4qgl
Некој да ми помогни што да пишам, моментално не знам за шо користи розовион токен (конкрентно при нарачка од али експрес) од стопанска, и што да пишам во security code ?

колку те чинеше ова вадење на картичката и колку минимум пари треба да имаш на сметка и дали треба нон стоп да имаш некој минимален износ или може и 0 ден

jas od halk bank izvadiv ti vadat odma transaksiska smetka
potpunuvas za viza elektronik cekas 10 dena da ti ja napravat i mozes da pocnes so naracki.

ne se plaka nisto kolku si stavis denari tolku ke si trosis
nemora da imas pari na nejze nonstop.

Коа пишувате поштенски код за Скопје, пишувате 1000 или?
на пример ја сум општина Гази Баба, Хиподром. Кој поштенски код да го пишам?

Na telefon od 100$ kolku carina bi trebalo da bide

колку те чинеше ова вадење на картичката и колку минимум пари треба да имаш на сметка и дали треба нон стоп да имаш некој минимален износ или може и 0 ден

За вадење на картичката не ти зема пари. Ти отвара нова трансакција и интернет картичката ти ја дава, е сега ако не направиш 10 трансакции во рок од 6 месеци плајчаш 500 денари. Ама и да не стасаш до 10, можиш да префрлаш од една сметка твоја на друга твоја мислам дека ми рекоја и то се сметало ко трансакција. Можи да имаш 0 денари.

Ок мразам да замарам со вакви глупости ама еве досеа не сум начекал ваков статус на пратка па не сум сигурен шо значи...
2014-05-26 10:33, Beijing international export total package seal seal straight hair, Macedonia, Departure from outward office of exchange, MK
Значи дека сеуште е во кина и се испраќа за мк или дека е во мк и се враќа назад за кина ?
Иначе веќе бев до пошта и нема стасано пратката...

некој да не му требаат пари на пејпал да правиме некоја размена ?

mi stigna izvestuvanje od carina i mi baraat smetka ili faktura..e sega ja dobiv kade treba da ja pratam na adresa na posta ili na carina

a kako ide postapkata za carina.telefonot kosta 100 dolari ama na paketot treba da pisuva deka e 30$

18% ддв само ќе платиш и некои ситници ...

до 22.5 евра (производи + пошта) нема ништо
од 22.5 евра до 45 евра(производ+пошта) само ддв се плаќа
над 45евра(производ+пошта) царина + ддв се плаќа.

Добро бе сите различно кажуваат...На странава на царина пишува за производи до 45 евра не прават царинење,други викаат не им земале царина,некој го изгореле,ти викаш од 22.5 евра до 45 само ддв..Незнам што да правам имам патики од алиехспрес уште 8 дена се на продажба коштаат заедно со шипинг 39 долари. Ме интересира ако знае некој колку би ми земале ддв на истите од прилика..Сигурен си за податоциве што ги пиша?

Добро бе сите различно кажуваат...На странава на царина пишува за производи до 45 евра не прават царинење,други викаат не им земале царина,некој го изгореле,ти викаш од 22.5 евра до 45 само ддв..Незнам што да правам имам патики од алиехспрес уште 8 дена се на продажба коштаат заедно со шипинг 39 долари. Ме интересира ако знае некој колку би ми земале ддв на истите од прилика..Сигурен си за податоциве што ги пиша?
Немај гајле речи му на продавачот да напише 5-10 долари цена па ќе ти поминат лесно ... иначе ако е така ддв ќе ти дојде одприлика 10 долари или вкупни давачки све околу 500-600 денари максимум.

Точно е, од 22е до 45е само ддв, над 45е ддв+царина. Колку точно би ти земале се зависи од нашите како ќе бидат расположени на царина, може да ти поминат без ништо да платиш, може ќе ти побараат фактура/извод колку си ги платил, па во тој случај би платил ддв само на оваа сума, или пак да ти наплатат и ддв и царина утврдени според нивна каталошка цена на патиките

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom