Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Ми пратија емаил дека со тој такинг број пратката е испратена за Битола и адресирана на друго лице кое веке си ја подигнало пратката, чудна работа, кинезов се колне дека не зезнал работа па му отворив диспут па ке видиме што ке биде[DOUBLEPOST=1399632861][/DOUBLEPOST]
Ми пратија емаил дека со тој такинг број пратката е испратена за Битола и адресирана на друго лице кое веке си ја подигнало пратката, чудна работа, кинезов се колне дека не зезнал работа па му отворив диспут па ке видиме што ке биде
Диспут другар и наведи таму дека е испратена на друго лице . бтв види ги производите што ги продава кинезот и барај ако има некој друг купено од македонија дали има во ист рок купено. И мене ми се деси истото само што мојот одма прифати на диспутот ...

Некој искуство со порачка од Бугарија, пратено е на 30 април, кога би стигнало во Мк?

За гардероба се плаќа ли данок/царина трте мрте ?

Здраво, дечки :).
Имам порачано пратки од http://www.tinydeal.com/ денеска е веќе 28от ден и уште ги нема :(.
А од кога ги порачав видов дека се доплаќа + за тракинг ... :(.
Дали некој има искуство со оваа страница? Стигаат пратките да се надевам на нешто или не?
Или да не знае некој кај да прашам до каде се ? Барав низ страницава за да стапам во контакт со продавачот, ама не најдов :(.

Фала поздрав/

Здраво, дечки :).
Имам порачано пратки од http://www.tinydeal.com/ денеска е веќе 28от ден и уште ги нема :(.
А од кога ги порачав видов дека се доплаќа + за тракинг ... :(.
Дали некој има искуство со оваа страница? Стигаат пратките да се надевам на нешто или не?
Или да не знае некој кај да прашам до каде се ? Барав низ страницава за да стапам во контакт со продавачот, ама не најдов :(.

Фала поздрав/
Најдолу на страната имаш корисничка подршка контактирај од таму.7714.jpg[DOUBLEPOST=1400022356][/DOUBLEPOST]
Ако ти ги запрат се плаќа32% царина 18% ддв.
0-10% Царина и 18% ДДВ знам дека беше, кога го сменја ова сега ?

Последно уредено:
Најдолу на страната имаш корисничка подршка контактирај од таму.Прегледај го приврзокот 92306[DOUBLEPOST=1400022356][/DOUBLEPOST]
0-10% Царина и 18% ДДВ знам дека беше, кога го сменја ова сега ?
Кога беше така ? Јас се јавив пред 2 -3 месеци така ми кажаја .. а 25% со 18% за патики .

Кога беше така ? Јас се јавив пред 2 -3 месеци така ми кажаја .. а 25% со 18% за патики .
Па пред подолг период, знам дека не сум плаќал за царинење голема сума на пари. Ја или ние не знајме шо нарачвиме ја или тие незнает шо работет. Немам сега следено како е последниот ценовник или си ги менуваат стално (па ел си при нам), ти фино нарчај и накрај нека ќе те репнат:facepalm:. Уште малце ќе ги израмнат цените со си данок и ддв на тие од продавница ццц.

Последно уредено:
Некој да ми препорача добар сајт за часовници

На Алиекспрес има голем избор на часовници

Pocituvani,
spored Sistemot za sledenje na pratki, pratkata e pristignata vo Makedonija i dadena na Dostanata sluzba vo GCPS Posta Skopje-2(kaj Novata zeleznicka stanica), kade i momentalno se naoga.

Треба да почекам да ми стигне писмо па да одам да си ја подигнам, рајт? Иначе за скоро месец стигна, доста брзо.

Да не отварам нова тема ќе ве прашам тука

Дали некој има идеја како да пратам 50тина маички со испринтан натпис до 50 различни локации во УСА....вклучувајќи и идеја за каде да се најде некој што би ги иштампал тие маички.

Да не отварам нова тема ќе ве прашам тука

Дали некој има идеја како да пратам 50тина маички со испринтан натпис до 50 различни локации во УСА....вклучувајќи и идеја за каде да се најде некој што би ги иштампал тие маички.
Најди некое студио (зависи од кој град си) каде што принтаат, испринтај ги тамо сите и договори се за цена, па после тоа Македонски Пошти спакувај се фино со точна адреса и праќај. Можиш да се обратиш и до ДХЛ, ама ќе те кошта многу повеќе пари но многу побрзо ќе стигнат.

Најди некое студио (зависи од кој град си) каде што принтаат, испринтај ги тамо сите и договори се за цена, па после тоа Македонски Пошти спакувај се фино со точна адреса и праќај. Можиш да се обратиш и до ДХЛ, ама ќе те кошта многу повеќе пари но многу побрзо ќе стигнат.

Тоа и е проблемот, што јас барам некој што би ги испринтал и би ги пратил низ уса, затоа ми одговараше да ми предложите некој ако ова го прави а да е од уса.

порачав слушалки од ебај вчера платив, и сега за 30 дена од вчера(денот кога сум ги платил) ако не стигнат да ги барам парите назад?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom