Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Добро а сликата што кажува?

Дека на 19.05 почнале да течат тие 15-35 дена. Пред 29.05 (и ова е мнооогу оптимистички) не чекај никаков апдејт на тракингот. Потоа почни лагано да проверуваш, ама без преголеми очекувања. :)

Понекогаш прво се појавува на тракингот на наша пошта кога ќе стигне во МК: http://www.posta.mk/sledenje_pratki_stranstvo.html

Точен ли е тракингот на оваа нашава страна од поштата ? според бројчето што го добив на пратка испратена од шпанија на нашава пошта ми дава дека е моментално во украина, кој к. таму да е стасана ?
Иначе на шпанската пошта според бројчето дава само дека е In transit...

Точен ли е тракингот на оваа нашава страна од поштата ? според бројчето што го добив на пратка испратена од шпанија на нашава пошта ми дава дека е моментално во украина, кој к. таму да е стасана ?
Иначе на шпанската пошта според бројчето дава само дека е In transit...
Провери на 17track.net најточна до сега .

И на оваа исто дава, дека е во киев, украина... не сфаќам што би барала праткава во украина кога уствари македонија треба да биде конечна дестинација... или си има таму некоја рута можеби како се движат праткиве .. ?

И на оваа исто дава, дека е во киев, украина... не сфаќам што би барала праткава во украина кога уствари македонија треба да биде конечна дестинација... или си има таму некоја рута можеби како се движат праткиве .. ?
Не е директен лет од шпанија за македонија затоа е прво украина па може од таму пак на друго место да ја пратат па тек во македонија ..

Не е директен лет од шпанија за македонија затоа е прво украина па може од таму пак на друго место да ја пратат па тек во македонија ..
Мхм.. окс фала ти...

Порачав патики од UK и ме интересира дали има царина и колку е или само ддв?

Можам ли со дебитна картичка да нарачувам преку интернет ? и до колку пари не се плаќа царина,и дали има други давачки ?

Дали има некој искуство со http://watchhubs.com/ и дали има веројатност да се плати ддв и царина за саат[DOUBLEPOST=1401212884][/DOUBLEPOST]
Можам ли со дебитна картичка да нарачувам преку интернет ? и до колку пари не се плаќа царина,и дали има други давачки ?
Можеш со Visa Electron речиси секаде

Денеска од стопанска банка си извадив картица за интернет употреба.
Untitled 247.jpg Untitled 248.jpg

Сега сакам да порачам сат од али експрес и треба да ја пополнам оваа форма. http://prntscr.com/3n4qgl
Некој да ми помогни што да пишам, моментално не знам за шо користи розовион токен (конкрентно при нарачка од али експрес) од стопанска, и што да пишам во security code ?

Денеска од стопанска банка си извадив картица за интернет употреба.
Прегледај го приврзокот 93585 Прегледај го приврзокот 93586

Сега сакам да порачам сат од али експрес и треба да ја пополнам оваа форма. http://prntscr.com/3n4qgl
Некој да ми помогни што да пишам, моментално не знам за шо користи розовион токен (конкрентно при нарачка од али експрес) од стопанска, и што да пишам во security code ?
Прво треба да имаш пари на картичката за да пазариш. За принтскринот кој го имаш постирано тука следново:
1. Име Презиме
2. Бројот од картичката без празни места(целосно напиши го)
3. Датумот на истеквање на картичката (Месец/Година)
4. Кодот за плаќање три бројки се(ги нема на картичката, отвори во документите кои ти ги дадоа од банка ќе го најдиш таму)

Порачав патики од UK и ме интересира дали има царина и колку е или само ддв?
до 22.5 евра (производи + пошта) нема ништо
од 22.5 евра до 45 евра(производ+пошта) само ддв се плаќа
над 45евра(производ+пошта) царина + ддв се плаќа.

sto znaci ova

sp.gif

ITEM n° RW101603186SGnew search
Local Date and TimeCountryLocationEvent TypeExtra Information
5/28/2014 10:42:00 AMMACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OFSKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGEReceive item at office of exchange (Inb)
5/28/2014 6:02:00 PMMACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OFSKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGESend item to customs (Inb)

sto znaci ova

sp.gif

ITEM n° RW101603186SGnew search
Local Date and TimeCountryLocationEvent TypeExtra Information
5/28/2014 10:42:00 AMMACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OFSKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGEReceive item at office of exchange (Inb)
5/28/2014 6:02:00 PMMACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OFSKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGESend item to customs (Inb)

Го пратиле производот на царина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom