Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Filjozofka, ne se grizi za mojot seksualen zivot. Jas ne patam od neebitis kako mal milion isfrustrirani decinja na forumoc koi moras da gi zadovoluvas ao cyberswx i cyberorgii na msn, ok. I nikoj ne rece tepanje, tepanjeto e predobro za vas, otrov ili eksploziv, oti ako tepam moze i ubavo da vi dojde, sto ve znam, divjaci ste. Vaka, em nema da zagaduvate, em site mirni ko ke ve snema.
A, okolu seksot pak, ako ne veruvas, nemaj gajle, mene ic ne mi cue za tebe. Ne bi te tebe duri i da molis so taa muflosanata i neupotrebliva tinja sto ja imas vo megjunozjeto.

A za konstruktivnost? Ha, od mamlazi kako vas konstruktivnost nema.

Natasa, dzabe zboris, koga se delelo mozok, ovie se kriele po podrumi.

Duri i edno ulicno napusteno kuce ima poveke doblest, um, razbiranje i ljubov od niv takvite pesoubijci.
Garant sakaat da gi uspijat bidejki znaat deka i tie, napistenite kucinja, imaat poznacaen i posustinski zivot od nivniot beden neispolnet (osven vo virtualata) zivotec.

1. Stacionar, zgrizuvanje, ne ubivanja.
2. Uspivanje samo na bolnite i stari.
3. Vdomuvanje.
4. Uspivanje na poklonicite na uspivanjata. Jas doniram lanata.

Мир меџу животињама, љубав меџу људима.

Ах, имам еден бесен виц за оваа пригода.

Летаат во авион, американец, шкот и македонец.
Фрла американецот долари од прозор, и другиве го прашуваат: ЗоЖто?
- Ги има многу кај нас.
Потоа шкотот фрла виски низ прозор. Амерот и македонецот го прашуваат: ЗоЖто?
- Ги има многу кај нас.
На крај македонецот фрла куче низ прозор. Шкотот и амерот зачудени... О ЗоЖто?
- Ги има многу кај нас.

Старо издртавено веќе досадно е да ти реплицирам на навредите само си ја покажуваш културата твоја шалабајзерска се поотворено од ден на ден како не ти е срам во средно доба си влезен а се расправаш со адолесценти по цел ден и после кој имал сајбер живот,
по цел ден како дежурен си на форумов, пред компјутер јадеш спиеш и какаш се праиш пред компјутер, ќе сањаш ти за мојава муфљосана или не многу си ја видел па да знаеш каква е, него јас мислам дека конечно некој треба да те банира од темава зошто цела ја покака со твоите глупости, или најдобро смени си го никот во Гарфиелд_кака исто како маца_кака.

Ав, ав Шарко лае, за шега не знаееее!
Тиин, тин тињосана, муфла ти е фатилааа!

И? Мршшшш на запуш!

Луѓе дај оладете што направивте масакр
Збориме за Македонија и проблемот кој го има овде, реално зар не ви жал да гледате како умираат од болести и како се мачат на ладно, жештини, од болештини, од коли прегазени, деца ги мачат, глад ги мачи. Да бидеме реални одамна помина времето кога само со збирање во прифатилиште може да се реши, а и одозгора се нема пари, во најмала мера граѓаниве немаат пари за да донираат за прифатилишта или да чуваат. Жал ми е коа ги гледам пред зграда со 500 болести и кога ги гледам како трчкаат на залче леб.
Не знам што е понехумано да ги успиеш или пак да ги оставиш вака да се мачат.

Ни едно, ни друго, туку прифатилиште, со храна...ако можеше секаков данок да ни наметнат, нека најдат од тие наши пари и нешто и за тоа.
Или нека ги учкопат, ем нема да бидат воопшто агресивни, туку како и секое учкопено створење ќе бидат мрзоволни, мрзеливи, нема да се прат, и нема да ги има за некоја година воопшто, а од друга страна, истовремено нека рокнат казни за сите кои напуштаат кучиња, ама папрени, па да се среди проблемот. Убивањето никогаш не е решение.

Нешто не е во ред со луге кој стојат на страна на диви бесни кучиња.
А ова ке ми биде мотив да кркнам уште едно пет шест кучиња со шпенки :zlo:
Неам коментар за ваков идиотски одговор....Абе ти посакувам се најлошо во животот и на твоите деца уште полошо да им се деси,толку од мене,па ти продолжи и труј кучиња.

На темава се поставуваа разни линкови од весници и други медиуми, со вести за напад од кучиња. Нај страшните (опасните) опишани напади беа всушност од домашни односно од кучиња контролирани од луѓе. На водно го нападнале некој си биснисмен шарпланинци избегани од некоја викендица значи домашни, ама тоа не е проблем после текстот да продолжува со тоа како треба да се реши проблемот со уличните кучиња и побрзо да ги снема од улица и да се испоубијат. Не се наведе ниеден текст каде некој новинар истражил како некој несовесен “љубител“ на кучиња е казнет за злоупотреба на својот миленик и негово несоодветно чување. Такви текстови всушност и нема, бидејќи овие презентираниве се необјективни и се напишани по нарачка. Нејсе не ми е тоа муабетот сега сакав да пробаме да дефинираме НАПАД од куче. Што е напад и ако има напад, зошто се случил?
Не е напад од куче ако тоа ви лае. Лаењето на кучињата им е начин на комуникација.
Често нели кучињата лаат по коли а и по велосипедисти, порано и јас возев повеќе точак и често ми се “пуштале“ кучиња, но еве сеа ќе го земеме примерот на Тончи кој нели често е бркан од кучињата у мало, кога си се вози со точакот.

Како прво гумите и од кола и од точак произведуваат звук кој што ги иритира кучињата, не лаат на паркирана кола нАли. :toe: Колата и велосипедисот во очите на кучето се големо гласно животно кое ги вознемирило и тие со гласното лаење и покажување на сила, пробуваат да го исплашат и со време да го избркаат од нивната територија како потенцијална опасност. Со колите нели стално им успева тоа, секогаш се оддалечуват и тие (храбрите од групата што и се пуштиле на колата) после се перчат пред другите. „А.. аа.. видовде како се исплаши од мене. Усвет фати. Тој нас ќе не ремети и ќе ни галами тука :wink: “
Е истово нели го пробуваат и со велосипедисти. И тука во најчест случај тој (велосипедисот) ќе се исплаши и што побрзо пробува да му избега на “разбеснетиот фраер“ и со сите сили врти ли врти и мислиш дека се спрема за на тур д франс :wink: Е па драги мои тоа е најголема грешка. Наместо да пробувате да му избегате на фрарот вие треба едноставно да застанете со точакот и да му покажете дека не се плашите. Тогаш засилениот фраер обавезно ќе застане на пристојно растојание од вас и само ќе ве лае. Да ви каже демек не сте пожелни а и да не испадне ептен коркач пред другите нема да се врати, него ќе почека вие полека да се одалечите пешки туркајќи го точакот. Не е лошо нели и со смирен глас да му “објасните“ дека само сакате е да си продолжите со патот и дека не му мислите лошо. Ова важи само за со вистински улични кучиња кои што израснале само водени од инстиктот за преживување. Мислам дека за такви кучиња правеше муабет Тончи (покрај некоја депонија) Така да следниот пат слободно застани и симни се од точакот верувај дека ништо нема да ти се деси. Ако ве брка да речеме пит бул, кој што идиотскиот газда го тренирал да напаѓа, бегајте колку ве држат нозете. :smir:
Не испровоциран напад од улично куче не верувам дека може да се случи. Не ми текнува кој имаше напишано како тој си играл фудбал со другарите и некое си куче (од комшискиот двор :jaj:) го нападнало па завршил и во државна. Не ми е јасно како тоа куче (иако полу домашно) го нападна баш него покрај толку други деца и тоа така од чиста мира? :toe: Очигледно некој податок се прикрива, за да се створи погрешна слика како тој е жртва.
За сите оние што мислат дека уличните кучиња се предатори а тие невини жртвити, да појасниме колку се во заблуда.
Предаторот кога и се приближува на жртвата за да успешно ја нападне пробува колку е можно по прикриено да и се приближи поблиску како нападот би бил успешен нели. Ниеден предатор не предизвикува галама (лае на цел глас) од далеку предупедувајќи ја потенцијалната жртва. КУЧЕ ШТО ЛАЕ НЕ КАСА. :toe: Пробајте некогаш од страна да ги посматрате кучињата кога се собрани во т.н. улична глутница. Ќе видите дека сепак има некои правила по кои тие функционираат. Имаат ред, хиерархија и ништо не прават без ПРИЧИНА. Ако малку од малку ги спознаете законите по кои тие функционираат верувам дека никогаш нема да имате проблем да се “разберете“ со нив.
И предходно имам пишувано овде дека сум бил и напаѓан и ме бркале повеќе кучиња и тоа многу пати. НО никогаш нит сум помислил камоли да направам нешто, како што е труење и измачување на кучиња. Многу лош филм ми е тоа, не ми јасно некои како го живеат.:uvo:

Наведете ми пример на неиспровоциран напад од улично куче.
Од типот: „Си седите вие мирно на клупа во парк и од таму се задава некое “чудовиште“ (всушност му се бројат ребрата од што е слабо ама ај вам ви изгледа като лав :wink:) и ви се нафрлува“

Е па драги мои тоа е најголема грешка. Наместо да пробувате да му избегате на фрарот вие треба едноставно да застанете со точакот и да му покажете дека не се плашите. Тогаш засилениот фраер обавезно ќе застане на пристојно растојание од вас и само ќе ве лае. Да ви каже демек не сте пожелни а и да не испадне ептен коркач пред другите нема да се врати, него ќе почека вие полека да се одалечите пешки туркајќи го точакот. Не е лошо нели и со смирен глас да му “објасните“ дека само сакате е да си продолжите со патот и дека не му мислите лошо. Ова важи само за со вистински улични кучиња кои што израснале само водени од инстиктот за преживување. Мислам дека за такви кучиња правеше муабет Тончи (покрај некоја депонија) Така да следниот пат слободно застани и симни се од точакот верувај дека ништо нема да ти се деси. Ако ве брка да речеме пит бул, кој што идиотскиот газда го тренирал да напаѓа, бегајте колку ве држат нозете. :smir:

Види, кога мене ме бркаа на Кале во 2 саат навечер, јас требаше да им застанам?
Тоа што ме бркаа 4, а не едно како што викаш ти (фраерот нели), ја руши твојата хипотеза и покажува дека не си во право. Плус, едното беше на 5 сантима од мене и тргна накај мојата нога.
Тоа исто го руши твојот случај.

Вакви совети јас не би делел. Не може да се применат во апсолутна секоја ситуација, бидејќи можеби е некое бесно куче. А однапред ние не може да знаеме дали е улично цел живот, ново на улиците или некое побеснето.

И дап, напад е кога те бркаат со точак. Тоа тебе ти предизвикува страв, крева адреналин, а бидејќи возиш - може да направиш глупост за да им "киднеш" и да се претепаш, да шинеш/скршиш рака или нога. И тогаш ќе биде нивна вина.
И од друга страна, што правиме со тие кучињата во Луна-Паркот? Кои ти излегуваат на пат и ржат од 100 метри кога идеш накај нив?
Чисто пак земам мој пример, бидејќи праша да наведеме случај кога ние сме биле мирни, а сепак кучињата биле непријателски настроени.

Јас сум сигурен дека ќе има научно објаснување за тој феномен (си ја бранат територијата), ама зар тоа треба да ја оправда ситуацијата?

Ти поставив многу прашања, ама тоа е зашто верувам дека баш и не размисли кога ги делеше советиве. Инаку сите други постови ти се на место и вредни за читање. :)
Но сериозно, зар мислиш дека апсолутно во секој случај треба да им застанеш додека те бркаат на точак и со тоа ќе го решиш проблемот? :)

И предходно имам пишувано овде дека сум бил и напаѓан и ме бркале повеќе кучиња и тоа многу пати. НО никогаш нит сум помислил камоли да направам нешто, како што е труење и измачување на кучиња. Многу лош филм ми е тоа, не ми јасно некои како го живеат.:uvo:

Овде се согласуваме. Јас реков дека мене лично не ми сметаат воопшто.
Тие авантури на бркање дури и интересни се.
Но, кога ќе помислам на другите, на тие кои се плашат од животни, на помали деца што возат точаци во парк и низ Скопје, на постари луѓе и слично...сфаќам дека кучињата мора да се тргнат од улица.

Идеално би било ниедно да не биде успиено, но за жал со оваа политика према нив тоа тешко да се случи...

со вашите мисли побесни сте од лошите кучиња кој ве демнат на секој чекор од вашето маало,оти, и еве сами гледате и тие имаат стратегија знаат кога излегувате знаат кога се врќате со точаците,вашиоте ночиња се многу слатки...ами ако ви сметаат и ако се толку лоши шо не земите пушка излезете надовр и застрелај ги сите до едно...ама има една финта,наместо да фрлаш со камења по нив фрли им малку од сендвичот кој го јадиш секој ден и ќе видиш дека тие лоши кучиња ќе те сакаат појќе од твоите дома

Идеално би било ниедно да не биде успиено, но за жал со оваа политика према нив тоа тешко да се случи...

Не идеално туку единствено исправно решение. Да беа 8000 луѓе, коњи или крави бездомници немаше никому да му падне на памет да ги убива! Ама ете пусти кучиња не даваат млеко или крзно и немаат употребна вредност која некој може лесно да ја претвори во профит. А штом нешто нема вредност за „гордоста “ наречена човек покомотнo е да се терминира со затскриено име „успивање“.

Инаку ти самиот си го кажа проблемот и можното решение.

Политиката нема интерес да го реши на нормален начин, не дека не може туку не се САКА!

Pipovski ..ti ne si 4ovek ..tuku gubre! Kako mozes da naprais takvo neso..pa uste se fali6 ...idiot!:nenene:

На темава се поставуваа разни линкови од весници и други медиуми, со вести за напад од кучиња. Нај страшните (опасните) опишани напади беа всушност од домашни односно од кучиња контролирани од луѓе. На водно го нападнале некој си биснисмен шарпланинци избегани од некоја викендица значи домашни, ама тоа не е проблем после текстот да продолжува со тоа како треба да се реши проблемот со уличните кучиња и побрзо да ги снема од улица и да се испоубијат. Не се наведе ниеден текст каде некој новинар истражил како некој несовесен “љубител“ на кучиња е казнет за злоупотреба на својот миленик и негово несоодветно чување. Такви текстови всушност и нема, бидејќи овие презентираниве се необјективни и се напишани по нарачка. Нејсе не ми е тоа муабетот сега сакав да пробаме да дефинираме НАПАД од куче. Што е напад и ако има напад, зошто се случил?
Не е напад од куче ако тоа ви лае. Лаењето на кучињата им е начин на комуникација.
Често нели кучињата лаат по коли а и по велосипедисти, порано и јас возев повеќе точак и често ми се “пуштале“ кучиња, но еве сеа ќе го земеме примерот на Тончи кој нели често е бркан од кучињата у мало, кога си се вози со точакот.

Како прво гумите и од кола и од точак произведуваат звук кој што ги иритира кучињата, не лаат на паркирана кола нАли. :toe: Колата и велосипедисот во очите на кучето се големо гласно животно кое ги вознемирило и тие со гласното лаење и покажување на сила, пробуваат да го исплашат и со време да го избркаат од нивната територија како потенцијална опасност. Со колите нели стално им успева тоа, секогаш се оддалечуват и тие (храбрите од групата што и се пуштиле на колата) после се перчат пред другите. „А.. аа.. видовде како се исплаши од мене. Усвет фати. Тој нас ќе не ремети и ќе ни галами тука :wink: “
Е истово нели го пробуваат и со велосипедисти. И тука во најчест случај тој (велосипедисот) ќе се исплаши и што побрзо пробува да му избега на “разбеснетиот фраер“ и со сите сили врти ли врти и мислиш дека се спрема за на тур д франс :wink: Е па драги мои тоа е најголема грешка. Наместо да пробувате да му избегате на фрарот вие треба едноставно да застанете со точакот и да му покажете дека не се плашите. Тогаш засилениот фраер обавезно ќе застане на пристојно растојание од вас и само ќе ве лае. Да ви каже демек не сте пожелни а и да не испадне ептен коркач пред другите нема да се врати, него ќе почека вие полека да се одалечите пешки туркајќи го точакот. Не е лошо нели и со смирен глас да му “објасните“ дека само сакате е да си продолжите со патот и дека не му мислите лошо. Ова важи само за со вистински улични кучиња кои што израснале само водени од инстиктот за преживување. Мислам дека за такви кучиња правеше муабет Тончи (покрај некоја депонија) Така да следниот пат слободно застани и симни се од точакот верувај дека ништо нема да ти се деси. Ако ве брка да речеме пит бул, кој што идиотскиот газда го тренирал да напаѓа, бегајте колку ве држат нозете. :smir:
Не испровоциран напад од улично куче не верувам дека може да се случи. Не ми текнува кој имаше напишано како тој си играл фудбал со другарите и некое си куче (од комшискиот двор :jaj:) го нападнало па завршил и во државна. Не ми е јасно како тоа куче (иако полу домашно) го нападна баш него покрај толку други деца и тоа така од чиста мира? :toe: Очигледно некој податок се прикрива, за да се створи погрешна слика како тој е жртва.
За сите оние што мислат дека уличните кучиња се предатори а тие невини жртвити, да појасниме колку се во заблуда.
Предаторот кога и се приближува на жртвата за да успешно ја нападне пробува колку е можно по прикриено да и се приближи поблиску како нападот би бил успешен нели. Ниеден предатор не предизвикува галама (лае на цел глас) од далеку предупедувајќи ја потенцијалната жртва. КУЧЕ ШТО ЛАЕ НЕ КАСА. :toe: Пробајте некогаш од страна да ги посматрате кучињата кога се собрани во т.н. улична глутница. Ќе видите дека сепак има некои правила по кои тие функционираат. Имаат ред, хиерархија и ништо не прават без ПРИЧИНА. Ако малку од малку ги спознаете законите по кои тие функционираат верувам дека никогаш нема да имате проблем да се “разберете“ со нив.

Наведете ми пример на неиспровоциран напад од улично куче.
Од типот: „Си седите вие мирно на клупа во парк и од таму се задава некое “чудовиште“ (всушност му се бројат ребрата од што е слабо ама ај вам ви изгледа като лав :wink:) и ви се нафрлува“
Ајде вака на пример, 3 саат навечер ја се враќам од искачање и од паркинг си тргнувам накај влезот мој и кога гледам пред влезот исполегнал цел чопор кучиња а надвор темно нема ни кола ни човек да пројде, и ја им се приближувам на суријава и на едно два метра од нив слушам ептен злобно ржење од едно куче по што почнуваат да ме залаајуваат и други кучиња, ја се повлекувам и они престануваат да лајат, зијам камења да ги размавам да се тргнат, и почнувам со камења да ги мавам они се потргнаа и ја таман да си влезам пак ми се утрчуваат да ме лајат и ја пак се повлекувам и на крај земав си седнав на ѕидчето од страна и чекав да се раздени за да на крај се смилуваат и да си заминат. Друг случај од пред недела дена ја одам да фрлам ѓубре и едно болно куче очигледно болно беше, очите му беа ептен закрвавени и пола влакна испопаѓани, од прва не се ни двоумеше, ја кога се појавив пред контињер заржа, и тргна накај мене по што ја му фрлив ќеса на земја па мислеше за јадење му давам и почна да ја буричка ќесата, или еве ко помал кога ме укаса куче, кучево се плеткаше цело време се затрчуваше дур игравме фудбал ама сите мислевме дека сака да си игра, и се погоди некако ја блиску до него да застанам а не го ни заприметив дека е до мене и ја се утрчувам по топка и ова по мене се стрча и ме касна за левата рака среќа вена ми промаши пошто длабоки запци имав на раката. А ако сакаш лично да се увериш дека во секое време може да те нападне куче оди у парк и помини по таа уличката кога го проаѓаш колосеум и се упатуваш накај кеј, еве ја колку пати поминувам и нема шанси да ме утнат кучињава

wow.

Борците за спасување кучешки животи штотуку демонстрираа афинитет кон убивање луѓе. Once again, wow.

Да а не сваќаат дека ако не се испоубијат тие животиња може трауми да иимат деци..понатаму се потенцијална опасност...значи од економски аспект кастрација...ама пошто штедиме мора...она другото.

Ма сеедно ние си дискутираме...а ништо не се превзема.

Jss, moze tka. jas ke ti go krknam nozot ili ke ti stokmam eden untraceable ANFO, da se cesaat od antiterorizam da ne zaat koj go napravil, so signature na poznata teroristicka organizacija

Ауууу...дај жити се немој така да му правиш..."исплашен" е до немај каде:vozbud:

Ајде вака на пример, 3 саат навечер ја се враќам од искачање и од паркинг си тргнувам накај влезот мој и кога гледам пред влезот исполегнал цел чопор кучиња а надвор темно нема ни кола ни човек да пројде, и ја им се приближувам на суријава и на едно два метра од нив слушам ептен злобно ржење од едно куче по што почнуваат да ме залаајуваат и други кучиња, ја се повлекувам и они престануваат да лајат, зијам камења да ги размавам да се тргнат, и почнувам со камења да ги мавам они се потргнаа и ја таман да си влезам пак ми се утрчуваат да ме лајат и ја пак се повлекувам и на крај земав си седнав на ѕидчето од страна и чекав да се раздени за да на крај се смилуваат и да си заминат. Друг случај од пред недела дена ја одам да фрлам ѓубре и едно болно куче очигледно болно беше, очите му беа ептен закрвавени и пола влакна испопаѓани, од прва не се ни двоумеше, ја кога се појавив пред контињер заржа, и тргна накај мене по што ја му фрлив ќеса на земја па мислеше за јадење му давам и почна да ја буричка ќесата, или еве ко помал кога ме укаса куче, кучево се плеткаше цело време се затрчуваше дур игравме фудбал ама сите мислевме дека сака да си игра, и се погоди некако ја блиску до него да застанам а не го ни заприметив дека е до мене и ја се утрчувам по топка и ова по мене се стрча и ме касна за левата рака среќа вена ми промаши пошто длабоки запци имав на раката. А ако сакаш лично да се увериш дека во секое време може да те нападне куче оди у парк и помини по таа уличката кога го проаѓаш колосеум и се упатуваш накај кеј, еве ја колку пати поминувам и нема шанси да ме утнат кучињава

Абе такви ЕМО и Педерски организации ко ПЕТА и друго се само нуспојава...па дури и шират пропаганда... Глеј...велат стоп експерименти...е на што тогаш да експериментираме???

Гледаат на ЕМО да ги фанат лобосите во САД кои даваат 130 милијарди долари за храна за Кучињаа само 10 милијарди за борба против СИДА.

Raytheon, aj zavitkaj joint, nepara aren mi se gleas!

Dishi malku.

A za Pipovski ostaj, kolaj rabota e taja, stokmeno mu, uste ne znae, ama kaj i da e, ke se cesha kade ne go jade.

I, razbiram provociranje, ama sidasite si se sami krivi, kucinjata ne se.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom