Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Што драпаат овие од Македонски Спорт за Николов, каква исписница? Ако добро разбирам, за младинскиот тим на Галатасарај не може да игра како странец, ок, Македонија дозволува двојно државјанство, Турција исто, не гледам како КФМ тука е крива. Или нешто друго сакаат да постигнат.

Sent from my iPad using Tapatalk

Што драпаат овие од Македонски Спорт за Николов, каква исписница? Ако добро разбирам, за младинскиот тим на Галатасарај не може да игра како странец, ок, Македонија дозволува двојно државјанство, Турција исто, не гледам како КФМ тука е крива. Или нешто друго сакаат да постигнат.

Sent from my iPad using Tapatalk

Турците сакаат да го натераат да игра за Турција просто е...

Ти си тој што се прави експерт не јас,кој си бе па ти да оспоруваш кошаркашко знаење на тренер кој има стигнато да работи и во тренерски состави на НБА тимови ,али зошто не го избраа твојот фаворит одма си даде за право да ги оспоруваш неговите квалитети.
имам многу причини, КОШАРКАРСКИ и тоа, заради мојот :facepalm: на постот за џикиќ, ама неам ни време, а ни намера да дискутирам со тебе за таа тема, пошто очигледно е дека ТИ не разбираш многу многу кошарка.
ако ти гледаш само од неговото ЦВ каков тренер е, а ако те лажи неговото НБА искуство, немој да се лажиш-само за пример- и магдинчев работеше порано во франција, па не остана таму. ако бил добар, ќе останел. исто и овај. а то е само една причина од многуте.
да се надеваме дека грешам, па ќе видиме.

имам многу причини, КОШАРКАРСКИ и тоа, заради мојот :facepalm: на постот за џикиќ, ама неам ни време, а ни намера да дискутирам со тебе за таа тема, пошто очигледно е дека ТИ не разбираш многу многу кошарка.
ако ти гледаш само од неговото ЦВ каков тренер е, а ако те лажи неговото НБА искуство, немој да се лажиш-само за пример- и магдинчев работеше порано во франција, па не остана таму. ако бил добар, ќе останел. исто и овај. а то е само една причина од многуте.
да се надеваме дека грешам, па ќе видиме.

Очигледно не си свесен, но многу тренери (и американци не само европјани) одат во НБА на по некоја сезона за да научат нешто плус, а не за да останат.

Турците сакаат да го натераат да игра за Турција просто е...

И јас мислев на тоа, ама последен пат кога го гледав не ми изгледаше дека е до толку добар за да го сакаат од Турција.

AleksandarDjikic-maica-nestandardna.jpg

Супер баш ми се идат пак во Борис на квалификации против екипи како Португал :D

Значи Грција, Турција и Финска добија вајлд-карта за светско и нема да играат овие квалификации?

Белгија, Белорусија и Данска.

Добра ждрепка, него само првиот се квалификува за на ЕП?

Белгија носител на група, интересно.

Против Белгија,Белорусија и Данска

Според мене срамота ќе биде да не ја поминеме групава без разлика дали би играле и без Гече,Бо,Владо и уште некој.

Првото место носи директен пласман како и најдобрите 6 второ пласирани.
Што би се рекло сите екипи ако ги победиме дома и уште една на гости можно е да идеме. А според мене може лесно да се очекуваат минимум и 2 победи на гости.
Така да...вамос ! :D

Инаку се знае точен датум на почнување на квалификациите ?

Значи Грција, Турција и Финска добија вајлд-карта за светско и нема да играат овие квалификации?

ФИНСКА ДОБИЛА WC ЗА СВЕТСКО ?:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Нереално е како успеваат северњациве да се пикнат во врвот на секоја федерација во секој спорт.Ова е и повеќе од срамота Финска да иде пред Русија на светско.

Патем квалификационава група што ни се падна е лесна.Групите на Црна Гора и Шведска најтешки до сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom