Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Знам многу луѓе вакцинирани ниту еден не познавам со штета камо ли инфаркт. А оштетени од вирусот познавам за жал доволно.
...а ти си репер за познавање на широк круг на луѓe, воедно им направи анкета на истите дали се антиковид вакцинирани или не? :rolleyes:

62972bc1e71b7.PNG

... во ниедна генерација нема толку млади спортисти починати на терен, толку уметници, а кој знае колку непознати рандом луѓе се починати наеднаш, на сон, без причина или претходна некоја хронична болест, нормално без да кажат дека биле три пати антиковид вакцинирани зaтоа тоа нормално за повеќето тоа нема врска со ненајдената фатална ситуација.

Stacey-Cummings-1024x605.jpg images 12.jpg

без никави детали и објаснување за нивната смрт, ненајдено на сон, срцев удар и толку!

This Connection is Untrusted

You have asked Firefox to connect securely to off.net.mk, but we can't confirm that your connection is secure.

Normally, when you try to connect securely, sites will present trusted identification to prove that you are going to the right place. However, this site's identity can't be verified.
What Should I Do?

If you usually connect to this site without problems, this error could mean that someone is trying to impersonate the site, and you shouldn't continue.

:neetaka:

Не сум по сериите, ниту проверив дали е вистина ваква епизодата (во смисла лепено сечено), ама јако :D . И Русија е спомната, демек нападнале :cool:

... има неколку јавни личности веќе 10 дена не можат да се опорават од КОВИД19, ниту знаат каде го закачиле коронавирусот, но јавните здравствени институции и медиумите не им е веќе интересно или брејк нјуз ситуација па да кажат инфо, највероватно ќе биде кој ќе се зарази ќе се зарази, кој како ќе прележи ќе си прележи, кој ќе си почине ќе си почине.

П.С.
... многу им замерувам на сите медицински лица, посебно тие кои се одговорни или се во комисија за заразни болести да кажат „присуство на мајмунски сипаници“, погрешна терминологија, треба да се каже „болеста мајмунски сипаници“, мајмунски сипаници не се пренесува, туку вирусот кој предизвикува болест мајмунски сипаници!

Последно уредено:
Здраво драги членови на форумот. Одамна не сум бил на форумот, па само да стапам во контакт. Корона - шести пат официјално позитивен.

Кај си бе Џорџе.

Дај малце подетално инфо, вакциниран си или не си, како си помина претходните 5 пати и како сега?

Благодарам на прашањето, тенеке. :D
Температурата во ниту еден момент не ми надмина 37,5-37,6 и никогаш немав пневмонија или компликации. Инаку, имам 25 години. Од лековите пиев и пијам само аспирин и ракија (на ваш сопствен ризик :D), не сакав да пијам антибиотици, иако, особено првите 2-3 пати, докторите ми рекоа да ги земам превентивно. Не велам дека е правилно да не се пие антибиотици, но не видов никаква логика во тоа во мојот случај.
Бев вакциниран со Pfizer, во февруари и март 2020 година, а третата доза не ја примив затоа што, исто како и за антибиотиците, не видов никаква логика во мојот случај.
Толку накратко...
Поздрав!
EDIT: Антителата ми беа 67 во март годинава, а референтната позитивна единица за тестот е 1...
Најголем проблем го имам со другари што постојано ме заебаваат за короната. :pos:
Автоматски споено мислење:

Температурата во ниту еден момент не ми надмина 37,5-37,6 и никогаш немав пневмонија или компликации. Инаку, имам 25 години. Од лековите пиев и пијам само аспирин, не сакав да пијам антибиотици, иако, особено првите 2-3 пати, докторите ми рекоа да ги земам превентивно. Не велам дека е правилно да не се пие антибиотици, но не видов никаква логика во тоа во мојот случај.
Бев вакциниран двапати со Pfizer, во февруари и март 2020 година, а третата доза не ја примив затоа што, исто како и за антибиотиците, не видов никаква логика во мојот случај.
Толку накратко...
Поздрав!
EDIT: Антителата ми беа 67 во март годинава, а референтната позитивна единица за тестот е 1...
Најголем проблем го имам со другари што постојано ме заебаваат за короната. :pos:
Заборавив да напишам, крвна слика и биохемија - се е во ред освен лимфоцитите кои се под границата и моноцитите кои се над.

Последно уредено:
Температурата во ниту еден момент не ми надмина 37,5-37,6 и никогаш немав пневмонија или компликации. Инаку, имам 25 години. Од лековите пиев и пијам само аспирин и ракија (на ваш сопствен ризик :D), не сакав да пијам антибиотици, иако, особено првите 2-3 пати, докторите ми рекоа да ги земам превентивно. Не велам дека е правилно да не се пие антибиотици, но не видов никаква логика во тоа во мојот случај.
Бев вакциниран со Pfizer, во февруари и март 2020 година, а третата доза не ја примив затоа што, исто како и за антибиотиците, не видов никаква логика во мојот случај.
Толку накратко...
Поздрав!
Автоматски споено мислење:

Заборавив да напишам, крвна слика и биохемија - се е во ред освен лимфоцитите кои се под границата и моноцитите кои се над.
Ајде со лесно да си поминеш.

Кај те најде 6 пати :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom