Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Bravo za blgarskite braka, te taka se pravi protest,a ne kako nas.

Ако видиш која партија ги организира протестите, нема да ти биде баш за браво, а нема да ти е пријатно да ги нарекуваш браќа.

Ако видиш која партија ги организира протестите, нема да ти биде баш за браво, а нема да ти е пријатно да ги нарекуваш браќа.
Zaboraviv podnavodnici da stavam na zborot braka, a znam koja partija gi organizira...sepak samiot protest protiv fasistickive ludacki merki I glupavite kovid pasosi treba da gi I'ma nasekade u svetov.... Ova ne se trpi poveke.
Zosto mora da I'ma kovid sertifikat, zosto?

Како што гледаме наративата веќе е свртена контра мерките и другите глупости, прво др. Даниловски сега и Пановски. Цар.
Контра мерките? Кои мерки :P? Сосема валидно барање веќе, само се залажуваме дека ,,имаме мерки,, кога година дена си цепаме шведски модел што очигледно се повеќе и повеќе земји го преземаат, и ќе се согласиме со тоа дека сите ќе си го лежиме. За жал мислам дека веќе реалноста е таа за цел свет.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

„Што се случува со PCR лабораториите во Македонија? Ако се анализираат јавно достапните податоци од ИЈЗ и се направи анализа на PCR позитивни резултати од вкупен број на тестови во текот на најсилните бранови на пандемијата, излегува дека има силна неконзистентност и нескладност помеѓу PCR лабораториите во Македонија..
Aко ги земеме последните 9 дена кога букна омикрон сојот во Македонија ќе утврдиме дека една група на лаборатории меѓу кои и референтната ИЈЗ-Вирусологија имаат стапка на позитивни PCR тестови од ~22-35%, додека некои други лаборатории имаат стапка на позитивни PCR тестови од 0.5-3.5%.

Zaboraviv podnavodnici da stavam na zborot braka, a znam koja partija gi organizira...sepak samiot protest protiv fasistickive ludacki merki I glupavite kovid pasosi treba da gi I'ma nasekade u svetov.... Ova ne se trpi poveke.
Zosto mora da I'ma kovid sertifikat, zosto?

тетке земи си фалц, @Сладоледџија ќе ти фати врски таму он е доктор за фалц сертификати

Контра мерките? Кои мерки :P? Сосема валидно барање веќе, само се залажуваме дека ,,имаме мерки,, кога година дена си цепаме шведски модел што очигледно се повеќе и повеќе земји го преземаат, и ќе се согласиме со тоа дека сите ќе си го лежиме. За жал мислам дека веќе реалноста е таа за цел свет.

Може малце погрешно се изразив, сакав да кажам се врти наративата против имање мерки итн.

> Кои мерки :P

хехе па да бе, си знаеш :D

Најавени владини стимулативни мерки за младите кои ќе се вакцинираат. Јасен е отпорот кај младите...затоа што немаат реална потреба од таа вакцина, ама нека, имаме хеликоптер пари, слободно нека си трошат. Далеку подобро отколу рестриктивни мерки какви што има во тоталитаристичка Австралија.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Најавени владини стимулативни мерки за младите кои ќе се вакцинираат. Јасен е отпорот кај младите...затоа што немаат реална потреба од таа вакцина, ама нека, имаме хеликоптер пари, слободно нека си трошат. Далеку подобро отколу рестриктивни мерки какви што има во тоталитаристичка Австралија.
Нека стимулираат, што сакаат нека прават, само нека ги укинат тотално сите идиотизми со кои малтретираат две години.
Тешко на тој кој за 50 евра ќе промени мислење и ќе истрча да се вакцинира.
А од кај знаеш, можеби нема да е парична стимулација, можеби ќе ги нудат женските од по дома.

Нека стимулираат, што сакаат нека прават, само нека ги укинат тотално сите идиотизми со кои малтретираат две години.
Тешко на тој кој за 50 евра ќе промени мислење и ќе истрча да се вакцинира.
А од кај знаеш, можеби нема да е парична стимулација, можеби ќе ги нудат женските од по дома.
Се давам доста лесно, нека пратат некоја млада докторка или сестра да го шири словото на псевдонауката и ќе паднам на нејзиниот лежерен тон, на гласот кој ќе ме хипнотизира и очите кои ќе ме опијат со љубов. А ми го праќаат Рон, што да му правам, му давам 50 ден да си купи сладолед или грицки! :vrtioci:

Ниту една мерка нема да даде ефект во оваа временска инстанца, Омикрон дава значително полесни симптоми и полесна клиничка слика, шансите за хоспитализација се опаднати и се наоѓаме на среде бран! Закаснета мерка. :sleep:

Да ви споделам мое искуство..
Четвртокот одам на работа, здрав прав, полн со енергија. Колегата кивнува на кај мене на метро оддалеченост. По пола саат прави тест - позитивен.
Петокот почнав да поткашлувам и спиеме на растојание со сопругата.
Саботата гребење во грлото, очите ми тежат, омалаксаност и болки во мускулите.
Неделата константна покачена температура и треска. Саботните симптоми x 2.
Понеделник позитивен брз тест и позитивен пцр тест. И сопругата позитивна. Варијација Омикрон.
Вчера и денеска - блага болка во грлото, грозна главоболка, затнат нос, печење во очите, омалаксаност и болки во мускулите.

Совет - обавезно носете маска кога имате контакт и секогаш држете дистанца.
П.с вакцинирани сме и двајцата со 2xBiontech

Pred kolku vreme si percan so vtorata bocka?

Се давам доста лесно, нека пратат некоја млада докторка или сестра да го шири словото на псевдонауката и ќе паднам на нејзиниот лежерен тон, на гласот кој ќе ме хипнотизира и очите кои ќе ме опијат со љубов. А ми го праќаат Рон, што да му правам, му давам 50 ден да си купи сладолед или грицки! :vrtioci:

Ниту една мерка нема да даде ефект во оваа временска инстанца, Омикрон дава значително полесни симптоми и полесна клиничка слика, шансите за хоспитализација се опаднати и се наоѓаме на среде бран! Закаснета мерка. :sleep:
Еве уште еден предлог. Сите засегнати и загрижени за вакцинацијата да пријават по некоја женска личност од потесното семејство на возраст 18-35 години. Верувам ги има во добар број и сигурен сум дека ќе вроди со плод, посебно тинејџерите има по 3 дози да примат во три дена.

Ne, edina srekja e sto deltata izceznuva poradi omikronot.
А како тоа делтата исчезнува поради омикронот ако омикрон не штити од делта?
Автоматски споено мислење:

Како што гледаме наративата веќе е свртена контра мерките и другите глупости, прво др. Даниловски сега и Пановски. Цар.
можда сега е шансата со омикрон, ако се поминува полесно, но меѓу народот е и делтата ... без мерки и делтата ќе се рашири

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom