Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Мене само едно не ми е јасно, ако Омикрон е сој со најлесна клиничка слика и повеќето го поминуваат како настинка зошто се затвораат граници и се стегаат мерките низ светот ?
Педро Санчез премиерот на Шпанија изјави дека е време да се смени пристапот и да се води како епидемија а на пандемија, затоа што бројот на смртни случаи е драстично намален.
Затоа што и покрај тоа што е со далеку послаба клиничка слика, пациентите пак одат на лекар, имаат право да бидат целосно прегледани, да направат лабораторија, рентген, итн итн. Примарното здравство е веќе преоптоварено.

Кој те вакцинирал те излажал, не се вакцинира во газе...после трауми, тоа е :icon_lol:
Ти напишав, мене ме вакцинирале со нормални вакцини пред многу години. Очигледно вас и во газето ве боцкаат, како што ги следите инструкциите од надлежните, да ви кажат да се напучите пред куќа ќе поминат неколку црнци да ве имунизираат, без размислување ќе го направите тоа. Можеби веќе и ви рекле, не пратам вести.

Од каде муабетот дека го поминуваат како настинка? Симтомите се полесни во однос на Делта, доста потешки во однос на настинка.
Точно е. Од тоа што може да се види, барем сега за сега симптомите се многу поблаги (е сега настинка? хм, индивидуално е). Болка во грло, треска, субфебрилност, болка во мускули, коски. Повеќе се манифестира како горнореспираторна инфекција, ретко некоја бронхопневмонија.

Па уште овие Европа мислам уште чекаат детали и информации за Спутник дали била доволно добра и уште не им е признаена А овие признаениве па ништо не им помогнаа со бранов. Дефинитивно веќе се е тешка политика, апсолутно се. Ние па уште ќе збориме за мерки на МЗ Филипче и Караџовски.
....си делат тие провизии, договори во четири очи, без тендерски процедури и контрола за време на пандемија све е оправдано во име на коронавирусот, европски фондови полни со пари си делат, билиони евра спечалени од антиковид вакцини и ковид тестови сето тоа меѓу себе поделено, кој е како нив, бизнис цвета, народ пати и ќе колабира, крај!

Abe doktor ko doktor. Da kazese deka vakcinite se otrov i ne stitat ke pisese pofalni zborovi.
антиковид вакцини...не вакцини... а што се? зарем штитат?
П.С.
... во моментов врие од циркулирачкиот сезонски вирус, а сите запнале омикрон сој коронавирус, ова она :facepalm:

Последно уредено:
Ни омикронот ни други такви вируси не се наивни. Често, највише ради чистиот ни воздух (и јаката исхрана) горно може да станат долнореспираторни.

Sent from my 4047X using Tapatalk

Како што гледаме наративата веќе е свртена контра мерките и другите глупости, прво др. Даниловски сега и Пановски. Цар.

Fully Vaccinated Tennis Star Nikoloz Basilashivili Forced To Quit Game After Chest Pains, Breathing Difficulties
„ I have never seen such an obvious worldwide denial! When was the last time you saw a healthy 29 year old world class tennis player be out of breath in the middle of the first set? Please educate me! “

Последно уредено:
Над 65 години си. Не ти требале антибиотици, не ти требале антикоагуланти, не ти требале кортико, не те ставиле на кислородна подршка. Си оправил за една недела.
Шо е тука проблемот?
НЕ сум имал КОВИД туку обична НАСТИНКА ама некоја појака... а не бактериска инфекција, демек за бактериска требало ЦРП да биде 80+, кажува Матичната...каква кослородна подршка, дома си бев, 2 дена имав 37.5 макс..., после 5 дена пак крвна слика ЦРП падна на 6..
Тоа што буни е даали баш обична настинка...цел живот со настинки и синузит се расправам, не ми праеле ЦРП, само на времето пред 27 години хепатит Б кога имав... а дааваа до скоро антибиотици и на невидено...

Bravo za blgarskite braka, te taka se pravi protest,a ne kako nas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom