Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање на денот, дали Омикрон штити од Делта? :D

Денес 1822 позитивни од тие дури 173 се реинфекции
Помалку од 10%. Not great not terrible.
Има колку од овие позитивни се вакцинирани за да се поиграме со бројки и статистики?(без зли намери, чисто статистички)

samo so gleav eden kjelav doktor na vesti. Objasnuvase kako mozhelo da iscezne virusot :D Da sme imale poefikasni vakcini, i site naednas da se vakcinirame pred da se pojavat novi varijanti. Presmesno.

Abe doktor ko doktor. Da kazese deka vakcinite se otrov i ne stitat ke pisese pofalni zborovi.

Помалку од 10%. Not great not terrible.
Има колку од овие позитивни се вакцинирани за да се поиграме со бројки и статистики?(без зли намери, чисто статистички)
Задњо што глеав пред некоја недела, 50% од заразените се вакцинирани.

Abe doktor ko doktor. Da kazese deka vakcinite se otrov i ne stitat ke pisese pofalni zborovi.
Сакав да потенцирам до кое ниво на заблуда се стигнати. Дека доктор што го викнале на вести озбилно верува у ова :icon_lol:
И дека он утре треба да ни креира политики за справување со вирусот.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Сакав да потенцирам до кое ниво на заблуда се стигнати. Дека доктор што го викнале на вести озбилно верува у ова :icon_lol:
И дека он утре треба да ни креира политики за справување со вирусот.

Na kraj doktori ne se virulozi ili epidemiolozi, na primer. Zatoa mnogu od niv zavisi i na kakov ke naleta obicniot covek.

Na kraj doktori ne se virulozi ili epidemiolozi, na primer. Zatoa mnogu od niv zavisi i na kakov ke naleta obicniot covek.
Не не овој го иам глеано ќелавиов често, верувам е на иста бранова должина со останатите епидемиолози.

Прашање на денот, дали Омикрон штити од Делта? :D

Не знам кај го читав ова, дали беше студија, но битно е дека штити.

Нема логика да не штити.

Иначе Џое Роган за вакцините, Спутинк и Кубанската вакцина едни од најдобрите вакцини :D

Ме дупнале бе, ама со нормални вакцини, до сега заздравено е. Вас секој 2 месеци газето решето.

Кој те вакцинирал те излажал, не се вакцинира во газе...после трауми, тоа е :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom