Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Мене само едно не ми е јасно, ако Омикрон е сој со најлесна клиничка слика и повеќето го поминуваат како настинка зошто се затвораат граници и се стегаат мерките низ светот ?
Педро Санчез премиерот на Шпанија изјави дека е време да се смени пристапот и да се води како епидемија а на пандемија, затоа што бројот на смртни случаи е драстично намален.

целта е да не контролираат и да не држат уплашени, кукларите добро знаат што работат. Само што осетат дека губат контрола, пуштаат нов сој пак да не контролираат.

Мене само едно не ми е јасно, ако Омикрон е сој со најлесна клиничка слика и повеќето го поминуваат како настинка зошто се затвораат граници и се стегаат мерките низ светот ?
Педро Санчез премиерот на Шпанија изјави дека е време да се смени пристапот и да се води како епидемија а на пандемија, затоа што бројот на смртни случаи е драстично намален.

vo aus bese kazano deka posto polesno e prenosliv poveke se polnat i bolnicite so toa sto mnogu pomalku umiraat ili imaat teski posledici. restrikcii ako ima ke ima samo koga ke se napolnat kapacitetite.

Од каде муабетот дека го поминуваат како настинка? Симтомите се полесни во однос на Делта, доста потешки во однос на настинка.

Од каде муабетот дека го поминуваат како настинка? Симтомите се полесни во однос на Делта, доста потешки во однос на настинка.

Kako sto razbrav ovoj soj poretko se siri niz teloto i plukjata i se zadrzuva vo noz, usta i grlo. Zatoa i pomalku zrtvi. Sepak i ja sega cuv nekoi iskustva od lugje sto gi znam sto ne go pominaa bas samo so smrkanje na nos. Teski bolki imaat.

Od toa so vidov vo moe opkruzuvanje, kako so si proagjal so virusi taka i so ovoj. I dvojno vakciniran moes do bolnica da stignes, a na nekoj kje mu pomine kako nastunka. Taka bese i so prethosnite soevi.
E sea statisticki kje vidime, ako ne umiraat 50 lugje dnevno za 10 denq togas vajda okey sme.

зависи како кај кого...јас имав во ноември имав СЕ 28, ЦРП 60, матичната кажува немаш ковид пошто имаш 10000 леукоцити, Настинка сум имал... едно 7-8 дена бев неарен, не ми дава аантибиотик никаков... после се опраив, СЕ 4, ЛЕ 7000, ЦРП 0.6 .... и ШО НАСТИНКА беше тоа ????

Od toa so vidov vo moe opkruzuvanje, kako so si proagjal so virusi taka i so ovoj. I dvojno vakciniran moes do bolnica da stignes, a na nekoj kje mu pomine kako nastunka. Taka bese i so prethosnite soevi.
E sea statisticki kje vidime, ako ne umiraat 50 lugje dnevno za 10 denq togas vajda okey sme.
Ти па, "мое опкружување" не е валиден аргумент. Нема мерит кај муабетот.

Веќе има неколку земји во кој омикрон се шири месец-до месец ипол(кај нас почна крај на декември почеток на јануари), мада кај нив има висок степен на вакцинација и хоспитализацијата е примарно кај невакцинирана популација. Ќе видиме колку ќе е забавно тука почеток на февруари(најверојатно).
Автоматски споено мислење:

зависи како кај кого...јас имав во ноември имав СЕ 28, ЦРП 60, матичната кажува немаш ковид пошто имаш 10000 леукоцити, Настинка сум имал... едно 7-8 дена бев неарен, не ми дава аантибиотик никаков... после се опраив, СЕ 4, ЛЕ 7000, ЦРП 0.6 .... и ШО НАСТИНКА беше тоа ????
Над 65 години си. Не ти требале антибиотици, не ти требале антикоагуланти, не ти требале кортико, не те ставиле на кислородна подршка. Си оправил за една недела.

Шо е тука проблемот?

Последно уредено:
Па од оние кои го прележале освен ден два температура, болка во грло и поспаност не знам некој да имал друг симптом. Самите доктори тоа го зборуваат на телевизија, дека овој вирус се задржува повеќе во горниот респираторен тракт.

samo so gleav eden kjelav doktor na vesti. Objasnuvase kako mozhelo da iscezne virusot :D Da sme imale poefikasni vakcini, i site naednas da se vakcinirame pred da se pojavat novi varijanti. Presmesno.

Па од оние кои го прележале освен ден два температура, болка во грло и поспаност не знам некој да имал друг симптом. Самите доктори тоа го зборуваат на телевизија, дека овој вирус се задржува повеќе во горниот респираторен тракт.
Сите ги знаеш шо го имаат закачено? :D

сите антиваксери имаат врски наоколу и све знаат шо се дешава, пошо не се sheeple како нас да не управуваат големите корпорации и влади од сенка.

Да ви споделам мое искуство..
Четвртокот одам на работа, здрав прав, полн со енергија. Колегата кивнува на кај мене на метро оддалеченост. По пола саат прави тест - позитивен.
Петокот почнав да поткашлувам и спиеме на растојание со сопругата.
Саботата гребење во грлото, очите ми тежат, омалаксаност и болки во мускулите.
Неделата константна покачена температура и треска. Саботните симптоми x 2.
Понеделник позитивен брз тест и позитивен пцр тест. И сопругата позитивна. Варијација Омикрон.
Вчера и денеска - блага болка во грлото, грозна главоболка, затнат нос, печење во очите, омалаксаност и болки во мускулите.

Совет - обавезно носете маска кога имате контакт и секогаш држете дистанца.
П.с вакцинирани сме и двајцата со 2xBiontech

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom