Компјутерскиот талент Марко Чаласан доби 15 компјутери од Владата

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Шо има веза изгледот на момчето мене баш ме потсеќа на Александа 3 Македонски.Иначе секоја чест со седум години цел компјутер го врти со лева рака а повекето од нас на седум години ни беше страв сами да испаднеме подалеку од портата:toe:

Шо има веза изгледот на момчето мене баш ме потсеќа на Александа 3 Македонски.Иначе секоја чест со седум години цел компјутер го врти со лева рака а повекето од нас на седум години ни беше страв сами да испаднеме подалеку од портата:toe:

Па во комунизмот компјутерот покрај што беше енормно скап за приватна употреба,требаше и специјална дозвола да го имаме,некому од нас дури им беше забранувано да се приближат на два метри до него,посебно доколку родителите не им беа административни работници(читај соработници на власта).

Гледав кога првпат го промовираа на телевизија...

Да не грешам душа, ама мислам дека позади "амбициите" на детево лежат болните амиции на неговите родители и нивната желба за профит - на крај на прилогод онака, баш алчно почнаа да објаснуваат како државата би требало да го заштити, да води сметка за него, да направи ова, она....а колу што видов, детенцето си куцаше табеличка во ексел. Малку ја пренапумпаа целата работа.

Гениј, сертификати...? Кога се роди, кога лапна сертификати.

Не би сакал да го видам малиов во некоја психијатриска установа за неколку години. Нека го остават да си го живее детството, има време да стане систем администратор.

Штознам...
Најверојатно ова би било упропастено детство. Едноставно, детево не е дете. Има некој друг филм во главата, а и старите негови сигурно гледаат ќар од него...и тоа е.
И, ќе порасне...Што човек ќе биде? Ќе се пофали за детските глупости што ги правел? Не? Прв бакнеж, прва цигара...Што е тоа...Или ќе му се залепи некоја, ќе го е*е набрзина во мозокот и тоа ќе е...па ќе има разводи, ова она...
Живот без живот...
А родителите...немам зборови да опишам што мислам за некои кои немаат ни малку перде и срам да заработуваат на грбот на своето дете. Ако заработуваат или имаат намера да прават такво нешто.
@ABC:
Некаде во средината на 80-тите, незнам точно кога, братучед ми доби од Германија Spectrum. Чичко ми не беше административец, беше возач, а тетка ми работеше како продавачка. Освен, заради државната сопственост тогаш, не ги сметаш и таквите како административци.

trs80_4.jpg

Mojot prv kompjuter kupen so pari od dzeb bese ist vakov...ko posleden kreten go prodadov na eden zapalenko od Belgrad , koga go kupiv prviot 284...
Za TRS-ot sam si pravev vo negoviot "bazicen" basic aplikacii...duri i nekakov tekst procesor ( kupeckite bea izgor...600-700 "jaki" dolari)....uste imam edna, dve kutii so toa 5 incnite disketi..... edno pakuvanje verojatno ganc novo....:) i pak sum si glup ko betonska cigla :)!!!

Гледав кога првпат го промовираа на телевизија...

Да не грешам душа, ама мислам дека позади "амбициите" на детево лежат болните амиции на неговите родители и нивната желба за профит - на крај на прилогод онака, баш алчно почнаа да објаснуваат како државата би требало да го заштити, да води сметка за него, да направи ова, она....а колу што видов, детенцето си куцаше табеличка во ексел. Малку ја пренапумпаа целата работа.

Гениј, сертификати...? Кога се роди, кога лапна сертификати.

Не би сакал да го видам малиов во некоја психијатриска установа за неколку години. Нека го остават да си го живее детството, има време да стане систем администратор.

Искрено и јас мислам така. Мислам дека позади детево се кријат ненормално амбициозни родители кои сакаат на ваков начин да си го промовираат синот преку ТВ. Искрено нешто слично можев да заклучам и од она што го гледав на ТВ-можеби грешам но ми се чинеше како работите да ги кажува на памет, или како претходно се да му е кажувано по многу пати.

А ако е стварно гениј-тогаш ОК е потегот на Владата, и покрај тоа што мислам дека и тоа внимание што му го посветува владата е благодарејки на неговите амбициозни родители. Претходно работеа на неговиот ПР-подолго време, и ОП сеа одма донација компјутери.

Претпоставувам дека родителите на детето на некој влијателни луѓе на функции, и морам и признаам каква презентација му направија на детово-нешто невидено до сега.

Jaс па досега сум претерал едно 50 парчиња кутии за 10тина години и не станав мрежен систем администратор,единствена сатисфакција ми остана што на 5-6 деца,денес веќе возрасни,им помогнав да станат,уште кога ги праќав во Загреб и Ниш оти немаше кај нас,ете ги денес чепкаат по Скопје,Прилеп и Битола,но само 2ца ги искористија сертификатите наменски и им се вратија барем малку од оние по 1000 евра што ги плаќаа за да ги имаат.Сега не знам колку се кај Гаго ама пак ќе да се прилично скапи,нели?

Sto stana so onoj GENIJ koj izmisli aspuh od koj izleguva parfimiran cist vozduh?????
Togas Brane maftase na TV so nego kako so znamence....sega gledam Grujo smislil slicen stos...:):)!!!
Koga bre vo ovaa zemja ke se pocne so RABOTA , a ne so crtanje na POTEMKINOVI SELA....????

ABC ебате неписмениот.
Ти изгледа само општествените науки ги владееш, не ти има видено пост во технологија ниту во забава ниту во чек дис аут.

Мислам дека е сосема доволно тоа што напиша пост два. Се гледа колку се разбираш во компјутерски мрежи.

Тончи не бери гајле АВС негдека пишуваше дека ќе гради и нуклеарна централа.......

Sto stana so onoj GENIJ koj izmisli aspuh od koj izleguva parfimiran cist vozduh?????
Togas Brane maftase na TV so nego kako so znamence....sega gledam Grujo smislil slicen stos...:):)!!!
Koga bre vo ovaa zemja ke se pocne so RABOTA , a ne so crtanje na POTEMKINOVI SELA....????

Конкретен се тоа е само еден вид мачкање очи еден вид алиби кое си го прават сите политичари до сега дека поддржуваат талентирани луѓе кои би можеле со добра финансиска поткрепа да придонесат за развојот на науката. Болната вистина е дека наука кај нас и нема, бидејќи од буџетот за 2007 5 милиони денар кои првично беа таксани за да бидат дадени за научни истраќувања и развој на науката, сите пратеници едногласно изгласаа дека треба да бидат пренаменети за да се купат лаптопи за сите пратеници во собранието. Ова ти е доказ колку сите политичари независно од која партија се се заинтересирани за развојот на науката во однос на личниот интерес. А мислам дека не треба да кажувам дека развојот на науката е една од најважните генератори за развојот на државата.

Закон е детето.. Таков талент ретко да се роди...

Закон е детето.. Таков талент ретко да се роди...
Талент да се роди да е ТАЛЕНТИРАН пеач, актер, сликар...уметник ... ама и мајка ти и татко ти да биле информатичари и од 2 години да те терале донив да седиш и ти ке беше ТАЛЕНТ ... детево е упропастено од старт ... јес да е добро да се биде информатичар али на СЕДУМ години па дај ве молам има време за компјутери .... на 7 години никој неможеше да ме избрка од улицата со фудбалот .... па сега иако немам МАЈКРОСОФТ сертификат имам одлични познавања со оффисот и сум правел мрежи и се ... така да .... детево ќе види што пропуштил ко ќе можи со сопствена глава да расудува и на прашањето што ќе одбериш читање стручна литература или играње со другарчињата нема да одговори то што одговорил на БИСЕРИ

Алал да му е ја не знам формат да направам он прави ствари што не ни можам да ги изговорам и немам ни поима што се...со среќа и нека биде добар администратор на мрежи....и нека се ишиша детево под итно на ништо не личиsd

Итар Пејоо... ќе вииш ти коа ќе се видиме у живо за фЛизурата на Марко!!!

Бек ту топик.
Од човекот што го измисли ауспухот кој целосно ги отстранува штетните материи кои настануваат со согорување на горивотот во моторите на автомобилите нема ни абер ни глас. Последно нешто што слушнаф беше пред неколку години дека сеуште ја работи истата работа што ја работел и пред да го промовира својот изум.

Не сум гледал на Бисери за момчево, ама како што кажувате, изгледа на родителите на детево другарчињата од маало не им давале коа биле мали да играат со топка/ластик со нив, па сеа овие сакаат на сите да им покажат кои се они уствари, преку нивниот син.

И не се секирајте, ви текнува на „Бидимоја“ типот што беше исто така во емисијата бисери?! ЌЕ го опраи Марко он, и П.И.М.П. ќе го стори :)

Пофалби за детево алал нека му е!!!Ама јас мислам дека од него нема да биде ништо.Тој сега ништо не разбира и само компјутери му се у глава ама кога ке почне да разбира мислам дека тоа ке биде пресврт кај него и ке почне од еднаш и да пуши и да пие (можеби и да се дрогира!)и ке ги прави сите работи што на неговите врсници тие работи више им се поминати!Барем јас така мислам !позз

cekaj,... i ti spies na toa use deka ako zamine ke se vrati?
vo koja serija te izlazale toa?
А зошто да не се врати???

Иначе Никола Тесла,Алберт Ајнштајн,Моцарт и други генијалци ни овозможиле да уживаме во нивните откритија.Да имале тие "нормално" детство ние вчера на пр. ќе го гледавме фудбалот во темница.:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom