Колку сакате да сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Sakam da bidam sama barem nekolku sati dnevno,a posebno koga ke se vratam od rabota ili od nekade kade so sum bila so poveke luge,koga sum umorna,iznervirana,razocarana.Nekogas bez pricina sakam da sum sama nekoe vreme,a koga ke mi se zdosadi ili izleguvam ili vikam nekoj.

obozavam da sum sama...nikogas ne mi e dosadno koga sum sama a mozam da kazam i deka mi e pointeresno sama da sum otkolku so drustvo (ponekogas ne :)) ednostavno taka si gi sreduvam mislite, planovite za utre, zadutre...mozam da si zapeam nekoja pesna :) posto obozavam da peam i da slusam muzika...ako mi se place slobodno mozam i da si zaplacam :) bez nikoj da me vide neli...:toe:

Воопшто несакам да сум сам а момехтално сум сам :my11:

Многу сакам да бидам сама...Поточно повеќе сакам да сум сама отколку опкружена со луѓе.Особено после период на интензивно дружење со некој, неопходно ми е да се изолирам.Премногу контакти ме исцрпуваат и заморуваат.:toe:

Најмногу мразам да сум сам, осамен. Сакам да сум со фини добри луѓе со кои вреди да се праи муабет. Сакам да сум со позитивно настроени луѓе, за и јас да примам позитивност у душа. Сега сум сам и сум доста негативно настроен. АЈ НИД КОМПАНИ:)

обожавам да сум сама...добро де сеа вака заљубена, сакам секогаш да ми е тука љубовта, ова е посебна ситуација, не се рачуна :)...шала на страна, многу е добро чувството кога сам на себе си доволен, кога можеш да спиеш без никој да те разбуди, кога си глеаш што сакаш, кога можеш да буљаш у една точка и никој да не те прашува зошто го правиш тоа...сама дома, тивка музика и може да се прават милион работи кои друштвото би ги уништило :)

Имам потреба од тоа да бидам сам, поготово кога сум заљубен, како сега.Си одмарам душа, си ги средувам мислите и си правам некој фикс идеи...Мислам дека на секому му е потребна таа доза на осаменост во одредени моменти во денот. :smir:

Леле и јас сакам да сум сама дома,многу сакам.Барем еден месец да ми го отстапат станов ништо друго несакам во моментов.
А и кога сум сама убаво ми е,мир и тишина,нема врискот напрај ова,изми ги садовите,раскрени,прашина бла бла.

Не ми пречи пррисуството на др. луѓе (не секогаш), едноставно обожавам да бидам сама! Можеби пошо дома сме 6-тина и никогаш не сум сама, па тежнаам кон тоа, но у секој случај убаво е чувството, потполна слобода можеш да праиш буквално се шо ќе ти текне и кога ќе ти текне, никој не те замара, не те гњават со "куќен ред" -си имаш свој......

Обожавам да сум сама..посебно во последно време..можам да си ги контролирам мислите без никој да ме вознемирува ..нејкам никој да ми зборува по цел ден само што ти е ...па зашто така зашто онака..
можам да правам што сакам..така најубаво се опуштам..али ретко се случува да сум сама подолго време:(
а иначе кога сум расположена и кога имам вишок енергијаа е тогаш сакам да има некој до мене за да гњавам некого зашто иначе ке побрљавам сама:)

У принцип сум социјална личност:), па повеќе сакам да бидам со луѓе околу мене. Да имам со кого да разговарам, кого да гњавам, кого да замарам, кого да слушам, со кој да се смеам, да плачам... :) Осаменост е нешто од кое ужасно се плашам.

And yet, сепак од време ми е потребно да поминам некој саат, два сама... Кога сакам за нешто да размислувам, нешто за кое ми треба длабока сконцентрираност... И не зборам за учење :pos: Од тие моменти на осаменост и препуштање на мислата, доста позитивни заклучоци/решенија/откритија можат да испаднат.:)

Исто и кога едноставно ќе се заморам од луѓе и сакам малку да си го одморам мозокот... Иако ретко се случува да се заморам.:)

ако говорам во права смисла на зборот сами .

-Уживам во ноќта кога се е тивко осамено самата можност дека немозе никој да те повреди навреди ...фактот што уживаш во темнината на една придушена светлина едноставно осаменоста и талкањето по времето кое неповранто одминува и го смирува мојот дух..кој често милува да ужива во вакви ноќи

-Додека сами во поглед на дружење и пријателства секогаш сум исполнет со луге околу мене. На еден начин зависни сме едни од други.Сакам да се дружам и го правам тоа

Но моментите на осаменост никогаш не би ги отфрлил.

Скоро секогаш сакам да сум со луѓе,али има моменти кога не сакам никој да ме вознемирува,со никој не сакам да праам муабет.Ми треба време сама со себе,а тоа се случува кога сум уморна и крајно нефункционална.

повеќето од времето кога сум дома го поминувам сам, а сакам да сум со друштвотото :):) :toe:

Зависи од расположение,ама подобро да сум сама,отколку да се буткам и рафинирам во некоја задимена дискотека или не знам,било што.Другари,добар филм,домашна атмосфера музика-супер.
Па да,сакам да минувам доста време сама.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom